Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Πλεόνασμα» 479 ανέργων κάθε μέρα! Του Νίκου Μπογιόπουλου στον σημερινό Ριζοσπάστη.

Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα! Πανηγυρίζουν! Φτιάχνουν... κλίμα! Αλλά τα πλεονάσματά τους, όπως και τα ελλείμματά τους, είναι συνώνυμα των κοινωνικών ερειπίων. Της απελπισίας. Είναι συνώνυμα της φτώχειας και της δυστυχίας.


Τα πλεονάσματά τους έχουν τόση σχέση με τη βελτίωση της ζωής του λαού, όση σχέση έχουν τα θρασύτατα ψεύδη τους συγκρινόμενα με την αλήθεια της κόλασης που βιώνει στην πραγματική, στην καθημερινή του ζωή, ο ελληνικός λαός.

Σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες από τη διάλυση του ολοήμερου

 
Σε απόγνωση φέρνει χιλιάδες οικογένειες ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, με την απόφασή του να διαλύσει τα ολοήμερα σχολεία για να χρησιμοποιήσει τους δασκάλους τους στο πρωινό πρόγραμμα. Την ώρα που ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι κάθε ολοήμερο «έχει τώρα από έναν δάσκαλο» και «είναι ζήτημα τριών ή τεσσάρων ημερών το μέγιστο» για να λειτουργήσουν αυτά τα σχολεία κανονικά, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Δ. Γκίνης, καλεί τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων να κόψουν τους δασκάλους των ολοήμερων.
 
Συγκεκριμένα, με εγκύκλιό του, ζητά από τους διευθυντές να μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και να υπολογίσουν μόνο έναν δάσκαλο για τα σχολεία που δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΑΕΠ.

«... καθίστε πρώτα και μάθετε τα ελληνικά... Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Είναι μοιραίο, στην εποχή που υπέρλαμπρα αστέρια της βιομηχανίας του πολιτικού (;) θεάματος είναι οι Γεωργιάδηδες και οι Γιακουμάτοι, θέματα σοβαρά και μείζονα να μετατρέπονται σε «νούμερα» για τα μηχανάκια της AGB.



Να αξιοποιούνται στον κατευθυνόμενο δημόσιο λόγο σαν εργαλεία με τα οποία έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με το «φως», όπως η γνώση και η μόρφωση, να μεταμορφώνονται στο αντίθετό τους, για να παραχθεί, τελικά, βαθύ σκοτάδι.

Οικολόγοι Πράσινοι για την επίθεση νεοναζί εις βάρος μελών του ΚΚΕ.Η Δημοκρατία δεν ανέχεται τα νεοναζιστικά μορφώματα!

Με αφορμή τη νέα δολοφονική  επίθεση που εξαπέλυσαν οι νεοναζί, αυτή τη φορά εις βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Μακρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Για όσους είχαν ακόμα αυταπάτες, αποδεικνύεται περίτρανα ότι στο στόχαστρο των νεοναζί είμαστε όλοι. Έλληνες και ξένοι.

Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών συμμοριών ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νίκαια.



Το βράδυ  της Πέμπτης 12/9/2013,με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στήσανε ενέδρα ,όχι ενάντια σε ξένους εργάτες,αλλά ενάντια σε εργάτες συνδικαλιστές της ζώνης Περάματος , θέλησαν να δολοφονήσουν γνωστά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων ενάντια στους εργοδότες.