Σάββατο 24 Απριλίου 2010

No pasaran!-Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση Ξεκίνημα

Η προσφυγή στο μηχανισμό ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ αποτελεί κόλαφο για ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών και της νεολαίας.

ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ δεν έρχονται για να στηρίξουν την ελληνική οικονομία από τις αγορές και τους κερδοσκόπους. Άλλωστε πρόκειται για την ίδια παρέα ... Πολιτικοί ηγέτες δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, μεγαλοτραπεζίτες και ιδιοκτήτες πολυεθνικών, μέσω των εκπροσώπων τους σ' αυτούς τους «θεσμούς», μεθοδεύουν την μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχτεί η ελληνική κοινωνία στο βιοτικό της επίπεδο κατά τη μεταπολίτευση.
Από όπου και αν πέρασε το ΔΝΤ άφησε πίσω του αποκαίδια. Αργεντινή, Λετονία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουγγαρία κ.α. γνώρισαν πρωτόγνωρη αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, είδαν το ΑΕΠ τους να μειώνεται δραματικά, τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα να καταρρέουν και τον εθνικό τους πλούτο να ξεπουλιέται σε μια νύκτα. Την ίδια στιγμή, οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων οδήγησε στις χώρες αυτές σε μαζικό κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.

Το πρώτο "Όχι" στο Δ.Ν.Τ

Το πρώτο "Όχι"



 Περισσότεροι από 2.000 πολίτες πραγματοποίησαν χθες την πρώτη συγκέντρωση και πορεία κατά της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ. Η συγκέντρωση κανονίστηκε με τηλέφωνα, SMS και email, απο στόμα σε στόμα, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, των πρωτοβάθμιων σωματείων, του δικτύου συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανταποκρίθηκαν ήδη από τις εξήμιση το απόγευμα πολλές εκατοντάδες πολίτες.

 ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Μετά Δ.Ν.Τ, μέρα πρώτη, Σ'ευχαριστούμε Παπανδρέου για τη νέα εποχή

ΣΤΑΘΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Κώστας Γρηγοριάδης- Ριζοσπάστης

Αλλαγές στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα πειράματα σε ζώα ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των πειραμάτων σε ζώα, 24 Απριλίου 2010, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουν την επικαιρότητα του αγώνα για κατάργηση της χρήσης πειραματόζωων.
12 εκατ. ζώα εκτιμάται ότι βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στα ευρωπαϊκά εργαστήρια. Περίπου 1 εκατομμύριο ζώα χρησιμοποιήθηκαν σε πειράματα στην Ελλάδα το 2005, τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν επίσημα στοιχεία από εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, ιατρικά ινστιτούτα και φαρμακευτικές εταιρίες που χρησιμοποιούν σπονδυλωτά για πειράματα.Τα ζώα αυτά ήταν κυρίως ψάρια, αλλά και τρωκτικά, κουνέλια, σκύλοι, γουρούνια, πρόβατα, όρνιθες και αμφίβια που χρησιμοποιήθηκαν για ιατρικά, οδοντιατρικά, κτηνιατρικά προϊόντα και εξοπλισμό καθώς και για έρευνα βιολογικών χαρακτηριστικών.

«Τηλεφωνήσατε στην «Ε»; Περάστε από τον ανακριτή»

Σε μαζική άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν προς το τηλεφωνικό κέντρο της «Ελευθεροτυπίας» αλλά και άλλων ΜΜΕ, έχουν προχωρήσει οι διωκτικές Αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών τους για την τρομοκρατία.
Η πρωτοφανής αυτή προανακριτική ενέργεια της αστυνομίας αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν άτομα που εργάζονται στην εφημερίδα ή συγγενείς τους, έλαβαν κλήση να προσέλθουν και να καταθέσουν στον εφέτη ανακριτή Κ. Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Το ένα και μοναδικό ερώτημα που τους υποβλήθηκε ήταν: Γιατί τηλεφώνησαν κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή (ένα-ενάμιση χρόνο πριν) στην «Ελευθεροτυπία»!

Tρίτη 27/04 και ώρα 6.30μμ στα Προπύλαια.ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ενάντια ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς συμμετέχει στο συλλαλητήριο, ενάντια στην προσφυγή στο ΔΝΤ που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, την Τρίτη 27/04 και ώρα 6.30μμ στα Προπύλαια.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ενάντια ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ που ζητάει απολύσεις, διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να βγούμε από τα σπίτια μας
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους δρόμους

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Με επικοινωνιακά τερτίπια η προσφυγή στο «μηχανισμό»

Ο δραματικός τόνος στις χτεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο δεν μπορεί να κρύψει τα μέτρα που συνοδεύουν τα δάνεια από ΕΕ και ΔΝΤ
 
Την κλιμάκωση του ολομέτωπου πολέμου εναντίον του λαού σηματοδότησε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την προσφυγή στο μηχανισμό δανειοδότησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το προπαγανδιστικό σκηνικό της ανακοίνωσης στήθηκε στο ακριτικό Καστελόριζο. Ο μηχανισμός θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για την επιβολή των προαποφασισμένων μέτρων, που θα επιφέρουν ανατροπές στο σύνολο της ζωής του εργαζόμενου λαού.
Μετά τη χτεσινή επίσημη ενεργοποίηση του μηχανισμού, την οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πράξη εθνικής και επιτακτικής ανάγκης», η μαύρη συμμαχία κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ θέτει σε εφαρμογή την επίσπευση της αντιλαϊκής επέλασης σε βάρος της εργατικής τάξης με νέα άγρια μέτρα.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η περίοδος μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 έχει σημαδευτεί από τη διαρκή κατασταλτική σκλήρυνση του κράτους απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και την προσπάθεια εκ νέου ορισμού των ορίων της αστικής νομιμότητας εξοβελίζοντας εκτός αυτής βασικές και θεμελιώδεις πλευρές του συλλογικού εργατικού και κοινωνικού αγώνα. Ο φόβος των δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκφραστών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ απέναντι στη νεολαιίστικη έκρηξη δεν εκφράζει μια παρασπονδία, μια παράλληλη πραγματικότητα αλλά την άλλη όψη του νομίσματος της επίθεσης απέναντι στα εργατικά δικαιώματα.
Ιδιαίτερα τώρα, που ευρύτερα κομμάτια των εργαζομένων ασφυκτιούν ωθούμενα να ζουν στο όριο της επιβίωσης, τώρα που η βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης με τις πλάτες ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ οξύνει την κοινωνική κατάσταση εγκυμονώντας ευρύτερες συγκρούσεις, η καταστολή έρχεται να θωρακίσει τους μηχανισμούς του κεφαλαίου απέναντι στην κλιμάκωση των εργατικών αγώνων. Στο στόχαστρο δεν είναι κάποιοι μακριά από εμάς, αλλά όλοι εμείς, όλοι όσοι αγωνίζονται. Τα πακέτα μέτρων της νέας οικονομικής λιτότητας, το φόρτωμα του «χρέους» στις πλάτες εργαζόμενων και νέων δεν μπορούν να έρθουν σε πέρας χωρίς την βίαιη εισβολή του παράγοντα «κρατική τρομοκρατία».

ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερη σκέψη! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της πλουτοκρατίας, παρέδωσε πλήρως και επίσημα τη χώρα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία στα αρπακτικά του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.
Ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ορθώσει το ανάστημά του, να διατρανώσει την οργή του και να πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια! Να ανατρέψει με μαζικούς και παρατεταμένους αγώνες το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν. Να στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας όλους αυτούς που αλυσοδένουν τη χώρα και τους ανθρώπους της στην ξένη οικονομική κατοχή.
Οι μάχες που έρχονται θα είναι σκληρές, ιστορικού χαρακτήρα, και θα ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη πορεία της Ελλάδας, με αφέντη το λαό και τους εργαζόμενους.
Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα!

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης

H κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, αφού έξι μήνες τώρα έκαναν ακριβώς ό,τι δεν έπρεπε να κάνουν και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, με τη σημερινή τους απόφαση μας σπρώχνουν στην άβυσσο του ΔΝΤ.
Πρόκειται για ένα εκ προμελέτης έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Παρά τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα σε απάνεμα λιμάνια, η αλήθεια δεν κρύβεται. Και η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ρίχνεται αβοήθητη στη φουρτούνα της ανασφάλειας, της ανεργίας και της φτώχειας.

Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν έχουν απολύτως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσουν σε τέτοιες επιλογές. Άλλα είπαν στον ελληνικό λαό για να εκλεγούν και άλλα κάνουν. Και τώρα ούτε καν τολμούν για μια τόσο κρίσιμη απόφαση να πάρουν την έγκριση του Κοινοβουλίου, την έγκριση της δικής τους κοινοβουλευτικής ομάδας.


Όσο μακριά όμως και να πάει ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αποφύγει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι αντίθετη μ΄ αυτές τις επιλογές. Και με το λαό απέναντι κανείς δεν μπορεί να πάει μακριά.

Έξω οι φασίστες του Καρατζαφέρη από την βουλή- ΛΑ.Ο.Σ. και 21η Απρίλη

ΛΑ.Ο.Σ. και 21η Απρίλη



«Η 21η Απριλίου ανήκει στο παρελθόν και θα κριθεί από την Ιστορία, όπως της αρμόζει»!



Αυτή είναι η πρώτη παράγραφος της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΛΑ.Ο.Σ., προχτές, με αφορμή τη μαύρη «επέτειο» από την επιβολή της χούντας.



*
Θυμίζουμε ότι ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που - ως βουλευτής της ΝΔ - δήλωνε:



«Ερχόμαστε σήμερα και λέμε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα συμπλήρωμα. Και ποιο είναι το συμπλήρωμα αυτό; Είναι (...) οι ευρισκόμενοι δεξιά της ΝΔ, η "Χρυσή Αυγή", η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, μπορεί η "Χρυσή Αυγή" με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει. Η ΕΠΕΝ. Οι βασιλικοί. Αυτοί δεν χρειάζονται;».
Η περίφημη «πολυκατοικία», λοιπόν, περιλαμβάνει απ' όλα: Από «Χρυσαυγίτες» και βασιλικούς του οίκου των Γλύξμπουργκ μέχρι χουντικούς της ΕΠΕΝ, δηλαδή του κόμματος που συνέστησε από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. 

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό και το ΔΝΤ-Σε παραίτηση κάλεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο

Σε παραίτηση κάλεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο σήμερα στη Βουλή, με την αιτιολογία ότι όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.



"Ή θα πάρετε πίσω το νομοσχέδιο ή παραιτηθείτε" είπε ο Αλ.Τσίπρας απευθυνόμενος στον υπουργό για να λάβει την απάντηση: "Ή υπάρχει αντιπρόταση ή αυτός που ρωτά κάνει οργάνωση του προσωπικού του μέλλοντος και δεν συμμετέχει στη διάσωση της πατρίδας"

Μήνυμα Αλληλεγγύης προς το ΚΚ Πακιστάν για τη δολοφονική βομβιστική επίθεση κατά στελεχών του

 
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε το παρακάτω μήνυμα προς το ΚΚ Πακιστάν:



«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική βομβιστική επίθεση που έγινε στην περιοχή του Κάτω Ντιρ ενάντια σε στελέχη του ΚΚ Πακιστάν, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός και το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα, μελών της Επιτροπής Περιοχής του κόμματος.


Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις κατά στελεχών και μελών του ΚΚ Πακιστάν, από τις αντιδραστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στο Πακιστάν και την ευρύτερη περιοχή.

ΣΥΝΟΔΟΣ ALBA

Την απόλυτη καταδίκη τους στον οικονομικό αποκλεισμό, αλλά και συνολικά ενάντια στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Κούβας και την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη προς την κυβέρνηση και το λαό της Κούβας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση των 5 Κουβανών αγωνιστών φυλακισμένων στις ΗΠΑ, καθώς και τη δέσμευσή τους για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που προκαλεί πολέμους και επεμβάσεις εις βάρος των λαών, εκφράζουν οι χώρες - μέλη της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για την Αμερική (ALBA), σύμφωνα με τη διακήρυξη - μανιφέστο που έδωσαν στη δημοσιότητα με το πέρας των εργασιών της 9ης Συνόδου.