Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ -Καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας


Νέα, νέε άνεργε, εργαζόμενε
Νέα, νέε που δέχεσαι την υπερεκμετάλλευση της «μαθητείας»
           ΜΗ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ Η΄ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΕ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
                   
          Δεν είναι μονόδρομος να ζήσεις χειρότερα από τους γονείς και τους παππούδες σου.
          Σήμερα ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε άλλη εποχή. Η χώρα μας είναι ­­­­­­­πανέμορφη και έχει όλες τις δυνατότητες να εξασφαλίσει στο λαό μια καλύτερη ζωή. Με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει σταθερή εργασία για όλους με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και σύγχρονα δωρεάν δικαιώματα στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την κατοικία, τις διακοπές, τον αθλητισμό. Αυτές τις δυνατότητες, αυτά τα δικαιώματα σήμερα τα απολαμβάνουν οι λίγοι, τα παιδιά των πλουσίων.         ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σε κοροϊδεύουν και να σε φοβίζουν.
          Η εργατική τάξη που ανήκεις και εσύ είναι η πιο ισχυρή δύναμη της κοινωνίας.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΛΟΜΠΥ - Εκδήλωση διαμαρτυρίας των Οικολόγων Πράσινων έξω από την Ακαδημία Αθηνών



Οι Οικολόγοι Πράσινοι σας καλούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις 18:30, μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου, σε μια εκδήλωση:
  • Συμπαράστασης στον λαό της Ιαπωνίας, που καλείται πέρα από τη φυσική καταστροφή, να ζήσει και με  την απειλή   της ραδιενέργειας. ,
  • Οργής και διαμαρτυρίας ενάντια στα πυρηνικά εργοστάσια
  • Αλληλεγγύης στα αντιπυρηνικά κινήματα όλου του κόσμου και ιδιαίτερα των γειτονικών μας χωρών.
Θα ανάψουμε κεριά στη μνήμη των θυμάτων και θα έχουμε πανό και σημαίες με συνθήματα ενάντια στην πυρηνική ενέργεια.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κωνσταντινούπολη 17/3/2011


Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε στις 17 Μάρτη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μετά από πρόσκληση του ΚΚ Τουρκίας για διμερείς συνομιλίες.
Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν οι σύντροφοι Γιώργος ΜΑΡΙΝΟΣ, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κι ο Ελισαίος ΒΑΓΕΝΑΣ, μέλος της ΚΕ κι Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν η κατάσταση στις δύο χώρες και στην ευρύτερη περιοχή μας, οι αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος καθώς και η δράση των δύο ΚΚ, οι κοινές πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν.

Δήλωση της Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαίκής Αριστεράς, Μαρίζα Ματίας, με αφορμή το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία


Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζει τη βαθιά του αλληλεγγύη στον Ιαπωνικό λαό, που υποφέρει από την καταστροφή και ζητά κάθε δυνατή ευρωπαϊκή βοήθεια.
Ο ίδιος ο  Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ενέργεια ήδη αναφέρθηκε στο πυρηνικό ατύχημα ως μια κατάσταση εκτός ελέγχου και “νέας Αποκάλυψης”.
Αυτό αποδεικνύει ότι η πυρηνική ενέργεια ενέχει τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και για τον πλανήτη.

Προκήρυξη του Μαθητικού Ξεκινήματος-Όλοι μαζί, μαθητές, καθηγητές, γονείς, ενάντια στις Συγχωνεύσεις!


Προκήρυξη του Μαθητικού Ξεκινήματος


 Καταλήψεις, αποχές, κλεισίματα δρόμων, συγκεντρώσεις και πορείες.

Αυτή είναι η απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει εκατοντάδες γυμνάσια και λύκεια, εκατοντάδες δημοτικά, μέσα από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων.

Μαθητές, γονείς και καθηγητές ήδη έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν σε μια σειρά από περιοχές. Συνολικά 1933 σχολεία καταργούνται και συνενώνονται σε 877 και ήδη μαύρες σημαίες υψώνονται σε όλα αυτά τα σχολεία που από τη μια μέρα στην άλλη απλά θα κλείσουν.

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση στη Βουλή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης


Το χρέος το γέννησε το κεφάλαιο, αυτό είναι ο βρικόλακας του λαού 

«Η κυβέρνηση, διά στόματος πρωθυπουργού, λέει ψέματα, όσον αφορά το αν θα παρθούν μέτρα από εδώ και μπρος. Θα παρθούν καινούργια και πιο βάρβαρα και αυτά αναγράφονται επισήμως στα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Λέει τη μισή αλήθεια ότι η διαπραγμάτευση στα πλαίσια της τελευταίας Συνόδου ήταν πάρα πολύ σκληρή, σύνθετη και δύσκολη.
Δεν ήταν καθόλου δύσκολη η διαπραγμάτευση, όσο τα μέτρα που θα πάρετε σε βάρος του λαού. Δύσκολη, σκληρή και σύνθετη βεβαίως, όπως πάντα, είναι η διαπραγμάτευση για το πώς θα μοιράσετε τη χασούρα. Διότι, αυτό που συζητιέται στην ουσία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανεξάρτητα από τις επίσημες εκφράσεις που δίνετε, είναι η απαξίωση, η υποτίμηση ενός μέρους του κεφαλαίου και πώς θα κατανεμηθεί αυτή η χασούρα.
Μάλιστα, η συζήτηση που γίνεται, γίνεται και με ποσοστά, όπως 30%. Γιατί θυμώνετε, όταν λέμε για προγραμματισμένη χρεοκοπία;

«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τα πυρηνικά ατυχήματα στον σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.


«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τα πυρηνικά ατυχήματα στον σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σκοπεύει να μεταβεί αεροπορικώς στη χώρα πιθανότατα την Πέμπτη για να αξιολογήσει την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η βλάβη στον πυρήνα τριών αντιδραστήρων έχει επιβεβαιωθεί.

Υπενθυμίζεται πως η βλάβη που προκλήθηκε μετά το σεισμό και το τσουνάμι στο σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων έχει οδηγήσει στη διαρροή χαμηλών επιπέδων ραδιενέργειας στην πρωτεύουσα, προκαλώντας πανικό στο Τόκιο και συναγερμό παγκοσμίως.