Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Την ανάληψη πρωτοβουλίας προκειμένου να μπορέσει η νηοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους να καταπλεύσει ανεμπόδιστα στη Γάζα ζητούν από τον Πρωθυπουργό η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευτής της παράταξης κ. Ν. Χουντής.

KKE: Δεν αρκούν οι διακηρύξεις του τύπου «όλα στο φως»

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση SIEMENS τονίζουν την ανάγκη βαθύτερης εξέτασης του σκανδάλου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με αφορμή την ομολογία Μαντέλη.
«Παίρνοντας υπόψη ότι τα σοβαρότερα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα, βρίσκονται στα χέρια της SIEMENS και του γερμανικού κράτους και ότι στη Γερμανία η υπόθεση έχει κλείσει στα πλαίσια γενικότερων συμβιβασμών και συγκάλυψης, είναι φανερό ότι δεν φτάνουν οι διακηρύξεις του τύπου «”όλα στο φως”», είπε χαρακτηριστικά.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να θέσει το θέμα στη γερμανική κυβέρνηση και να ζητήσει το σύνολο των στοιχείων για το σκάνδαλο της SIEMENS», κατέληξε ο κ. Παφίλης.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

Με γενική απεργία απειλούν τα ισπανικά συνδικάτα

Για γενική απεργία προειδοποιούν τα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας, εάν η κυβέρνηση πιέσει για την εφαρμογή ενός πακέτου εργασιακών μεταρρυθμίσεων μονομερώς.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει δώσει προθεσμία στα συνδικάτα και στις επιχειρήσεις μέχρι το τέλος Μαΐου προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θεωρεί κρίσιμες για την αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας και για την εκτόνωση της οικονομικής κρίσης. Άφησε δε να εννοηθεί πως αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα επιδιώξει να ασκήσει πιέσεις για μεταρρυθμίσεις μονομερώς.

Στοιχεία σοκ για την ανεργία στη χώρα μας

Στοιχεία σοκ για την ανεργία στη χώρα μας φέρνει στο φως η ολοήμερη έρευνα του Flash 96, μία μέρα μετά την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για ανεργία από 9,5% το 2009 σε 12,1% φέτος και 14,3% το 2011.Η ανεργία αγγίζει το 13% στην Αθήνα και το 20% στα δυτικά προάστια, ενώ αυξάνεται η μαύρη εργασία. Στο 24% η ανεργία στον Πειραιά. Ξεπερνά το 20% στη Θεσσαλονίκη όπου άνεργος είναι ένας στους τρεις νέους. Πλήττονται ιδίως οι γυναίκες.

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ - Μέτωπο αγώνα φοιτητών και εργατών

 Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης οι φοιτητές και η κυβέρνηση του Λουίς Φορτούνιο καθώς τη Δευτέρα για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίστηκαν οι καταλήψεις τουλάχιστον 10 Πανεπιστημίων του Πουέρτο Ρίκο ενώ το Σαββατοκύριακο έγιναν το επίκεντρο μεγάλων λαϊκών διαδηλώσεων όπως ακριβώς και μερικές ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας και ειδικά στο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας στο Ρίο Πιέδρας, που πλέον αποτελεί την πρώτη γραμμή του αγώνα.

Νέο Αριστερό Ρεύμα:Σχέδιο "Καλλικράτης": αντιδραστικό σχέδιο οργάνωσης του τοπικού κράτους

Η Ανακοίνωση του ΝΑΡ:

 
Το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί κομμάτι του παζλ της καθολικής αντεργατικής επίθεσης  κυβέρνησης- κεφαλαίου- ΕΕ που εξελίσσεται αυτή την περίοδο. Αποτελεί μια βαθιά, αντιδραστική τομή στη διάρθρωση και το ρόλο του κράτους που προωθεί επιθετικά το ΠΑΣΟΚ. Στοχεύει στην προσαρμογή του κράτους στις απαιτήσεις του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος και συμβάλει στο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης σε βάρος των εργαζομένων που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συμπαράσταση ΝΔ- ΛΑΟΣ, με τη μείωση των δαπανών για κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, την απόλυση εργαζομένων, την προώθηση ελαστικών σχέσεων εργασίας και νέων μορφών ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χώρου και κρίσιμων δημοτικών υπηρεσιών.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΦEYΓΩ της KΑΤΡΙΝ ΚOΡΣΙΝΙ (Γαλλία 2009)


H Aγγλίδα Σουζάν, ζει μια τακτοποιημένη ζωή στη Nιμ της Nότιας Γαλλίας, μεγαλώνοντας τα παιδιά της στο πλάι του χειρουργού συζύγου της - και ντόπιου παράγοντα.
Όταν αποφασίζει να απασχοληθεί ξανά ως χειροπρακτικός, εμπλέκεται ερωτικά με τον Kαταλανό εργάτη που έχει προσλάβει ο άντρας της για να εγκαταστήσει ένα γραφείο - ιατρείο για λογαριασμό της στο σπίτι τους.
H εξέλιξη κάθε άλλο παρά αυτονόητη είναι.
Tο πρώτο τέταρτο του "Φεύγω", είναι σχεδόν παραπλανητικό. Eύκολα νομίζει κανείς ότι πρόκειται για μια ακόμα γαλλική ταινία (στη γνωστή παράδοση) που καταπιάνεται κυρίαρχα με το ερωτικό πάθος - κι η αλήθεια είναι, ότι η Kορσινί κινηματογραφεί τα "φέροντα" σώματα με αληθοφάνεια που συγκινεί και καθηλώνει. 

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις του Υπ. Εργασίας για τις πιέσεις της τρόικας για την υιοθέτηση ακόμα σκληρότερων μέτρων για το ασφαλιστικό

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για τις πιέσεις της τρόικας για την υιοθέτηση ακόμα σκληρότερων μέτρων για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η κυβέρνηση μας δουλεύει «ψιλό γαζί» και παίζει θέατρο υποκρινόμενη ότι διαφωνεί με ακόμα σκληρότερα μέτρα για το ασφαλιστικό, τα οποία όμως έχει συμφωνήσει και συνυπογράψει με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εξελίξεις

Για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε σχέση με το μνημόνιο ΕΕ - ΔΝΤ.

«Δεν υπάρχει διαφοροποίηση, υπάρχει μια μέθοδος: Απειλούν το λαό ότι θα καταστραφεί, αν δεν δεχθεί την αυτοκαταστροφή του. Και υπάρχει και η άλλη μορφή παραπλάνησης του λαού: Ότι είναι αποφασισμένοι να πέσουν ηρωϊκά μαχόμενοι υπέρ του μνημονίου και εναντίον του λαού».

Για τις εξελίξεις γύρω από την «υπόθεση Βατοπεδίου» και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ειδικών δικαστηρίων κ.α.

«Θα τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος του Κόμματος μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν.