Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ : ΟΛΟΙ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11 Μάη με το ΠΑΜΕ.


Εκτελεστική Γραμματεία


ΟΛΟΙ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία
στις 11 Μάη με το ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις
των φοιτητικών συλλόγων

To Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους της χώρας με θέμα την οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας στις 11/5 και τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών σε κάθε σύλλογο της χώρας.

Συνάδελφε-ισσα,

Στις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 75 πόλεις της Ελλάδας για τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, φάνηκε ότι ο λαός μας και τα παιδιά τοιυ που σπουδάζουν έχουν ψηλά το κεφάλι.

Κοινή Δήλωση Βουλευτών Ηρώς Διώτη - Βασίλη Μουλόπουλου «Προκλητική στάση ΟΑΕΔ – κυβέρνησης στο θέμα των 68.000 ανέργων απογραφέων».


Προκλητική προς του απογραφείς χαρακτηρίζουν την στάση της διοίκησης του ΟΑΕΔ και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη και Βασίλης Μουλόπουλος, στο θέμα της εμφάνισής τους ως εργαζόμενων το διάστημα της απογραφής και της συνεπαγόμενης απώλειας μορίων και επιδόματος.
«Είναι πέρα από κάθε λογική, πέρα από κάθε οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν αυτοί οι 68.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι νέοι και μακροχρόνια άνεργοι, να ακυρωθεί για 15 ημέρες υπαμειβόμενης εργασίας, ακόμη και ένα ολόκληρο έτος μη επιδοτούμενης ανεργίας και η αντίστοιχη μοριοδότηση σε πιθανές μελλοντικές προκηρύξεις προσλήψεων», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές.

Τραμπουκισμούς της «Χρυσής Αυγής» κατά μεταναστών καταγγέλλει το ΚΚΕ


«Τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» για τις επιθέσεις, τους ξυλοδαρμούς, ακόμα και την εισβολή σε σπίτια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Ο λαός πρέπει να τους απομονώσει και να μην επιτρέψει να εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτησή του για τη στυγερή δολοφονία. Την εγκληματική συμπεριφορά τους, που έχει τα χαρακτηριστικά της προβοκάτσιας τροφοδοτεί εκ των πραγμάτων η κυβερνητική πολιτική απέναντι στους μετανάστες και η στάση της αστυνομίας. Άμεσα πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Πηγή:www.enet.gr

Ο καουμπόι μπορεί να είναι μαύρος.


Σε χαρά των συνωμοσιολόγων κατάφερε να μετατρέψει η Ουάσινγκτον την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν: Φωτογραφίες που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν από το διαδίκτυο, μια επιχείρηση φάντασμα και μια ακόμη πιο μυστηριώδης «ταφή» στο βυθό της θάλασσας όπου κανένας δεν θα μπορέσει να βρει το πτώμα.


                   («Σάπισε στην Κόλαση!» χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο αμερικανικής εφημερίδας)

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ-
www.prin.gr

Ακόμη και αν ήθελες να υποστηρίξεις ότι ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα ήταν εξωγήινος ή έστω μετενσάρκωση του Ελβις Πρίσλει, με τη στάση τους, οι Αμερικανοί φρόντισαν να σου προσφέρουν αρκετά «στοιχεία» για να συμπεριλάβεις στη θεωρία σου.
Όπως συνέβη βέβαια και στην περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου η ενασχόληση με τις λεπτομέρειες του - ούτως η άλλως παραποιημένου «ρεπορτάζ» - που μας προσφέρει η αμερικανική κυβέρνηση απειλεί να μας απομακρύνει από ορισμένα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα.

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, για τη μείωση των εξεταστικών κέντρων των μαθητών με ειδικές ανάγκες.



«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε οι υποψήφιοι με ειδικές ανάγκες να εξεταστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις μόνο σε ειδικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ.  Αποτελεί διάκριση σε ότι αφορά την  πρόσβαση τους στην ανώτατη εκπαίδευση και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. 

Το «Βήμα» και η Ιστορία του ΚΚΕ.


Το «Βήμα» και η Ιστορία του ΚΚΕ

«Στις Φυλακές Αβέρωφ "φιλοξενήθηκε" ως θανατοποινίτης ο Νίκος Μπελογιάννης. Εκεί οι περίοικοι άκουγαν τον "άνθρωπο με το γαρύφαλλο" να φωνάζει με το "χωνί" (αυτοσχέδιο μεγάφωνο φτιαγμένο από φύλλα εφημερίδων): "Είμαι ο Νίκος Μπελογιάννης! Κινδυνεύει η ζωή μου... Είμαι ο Νίκος Μπελογιάννης, θα με εκτελέσουν...".
Οι κάτοικοι της περιοχής (μικρά πλινθόκτιστα σπιτάκια τα περισσότερα, με αυλές που τις μοιράζονταν πολλές οικογένειες) ήσαν κατά πλειοψηφίαν αριστεροί. Εβίωναν νύχτα - μέρα την τραγωδία του Μπελογιάννη. Ταυτόχρονα, ζούσαν το δράμα ενός κόμματος που αποδεικνυόταν ανήμπορο να διαχειρισθεί τα κοινωνικά ρεύματα της εποχής. Με όση τόλμη οι δύο και μερικές φορές τρεις άνδρες τύπωναν σε ένα σπίτι πολύ κοντά στις Φυλακές Αβέρωφ τον (παράνομο) "Ριζοσπάστη", με τόση απογοήτευση έβλεπαν το Κίνημα να καταρρέει μέσα από τα ανεξήγητα λάθη μιας ηγεσίας με τρικυμία εν κρανίω...
Ανθρωποι αφοσιωμένοι στον αγώνα για εκείνο που πίστευαν σωστό, διακινδύνευαν τη ζωή τους - για να αιφνιδιάζονται και να μένουν κατάπληκτοι ακούγοντας την ηγεσία να καταγγέλλει ως χαφιέδες γνωστά στελέχη του κόμματος.
Ολα αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Ισως μάλιστα η τυμβωρυχία να μην προσφέρει τίποτε το θετικό. Και μπορεί η σημερινή πολιτική έκφραση του ΚΚΕ να θεωρεί δική της υπόθεση τον αγώνα του Μπελογιάννη και την τραγωδία του Πλουμπίδη, και να επιχειρεί αναθεώρηση της Ιστορίας. Ολα όμως πρέπει να έλθουν στο φως. Τα γεγονότα εκείνα μας σφράγισαν όλους.
Και η ιστορία τού χθες πρέπει να φωτίζει τον δρόμο προς το αύριο».
Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, στο «Βήμα» της Κυριακής ο Στ. Ψυχάρης. Ουσιαστικά ζητά από το ΚΚΕ να απολογηθεί στην αστική τάξη για την Ιστορία του (!). Και χρησιμοποιεί μια περίοδο ηρωική για το Κόμμα και το εργατικό κίνημα, προκειμένου να επιτεθεί σήμερα στο ΚΚΕ και να πει ότι η «πολιτική γραμμή» που διαμόρφωνε η καθοδήγηση του Κόμματος ήταν διαχρονικά «εκτός τόπου και χρόνου», άρα και η σημερινή, αυτό εννοεί, ότι ποτέ δεν μπόρεσε να εκτιμήσει σωστά, από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού, τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, επομένως ήταν επιζήμια για το λαό.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ. Αύριο η πανεργατική - παλλαϊκή απεργία.Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 73 πόλεις σε όλη τη χώρα. Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια. Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς: 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός.


Συγκεντρώσεις σε 73 πόλεις
Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς: 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
Ελευσίνα: 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων
Λαύριο: 10.30 π.μ., άγαλμα Μεταλλωρύχων
Μέγαρα: 10 π.μ., πλατεία Ηρώων Μεγάρων
Κοζάνη: 10 π.μ., πεζόδρομος
Πτολεμαΐδα: 10 π.μ., παλιό πάρκο
Φλώρινα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Γρεβενά: 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς

11 ΜΑΗ: ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΝΤ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Μπροστά μας έχουμε την απεργία στις 11 του Μάη και είναι μια ευκαιρία με τη μαζική συμμετοχή μας να δείξουμε την οργή και το θυμό μας για τη βάναυση και βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε, αλλά, ταυτόχρονα είναι και μια ευκαιρία να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να αντιπαρατεθούμε στην επίθεση αυτή και να την ανατρέψουμε.
Αν δεν μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για μας και τα παιδιά μας. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι καταιγιστική και γίνεται όλο και πιο άγρια. Η κυβέρνηση -υποταγμένη στις εντολές κεφάλαιου-ΔΝΤ-ΕΕ και έτοιμη να εφαρμόσει τα νέα αντεργατικά μέτρα που επιβάλλει το αντιδραστικό Σύμφωνο για το Ευρώ- είναι αποφασισμένη να μας εξοντώσει, να κάνει τη ζωή μας κόλαση: να πετσοκόψει ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις, να στραγγαλίσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζούνε πολύ πιο κάτω από τα λεγόμενα όρια της φτώχειας καταργώντας ή περικόπτωντας δεκάδες κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας. Και όλα αυτά, σε συνθήκες που η ανεργία καλπάζει (πλησιάζοντας στο τέλος του χρόνου το 1 εκατομμύριο, ενώ οι μισοάνεργοι τους 600.000), σε συνθήκες που το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου της δουλειάς βρίσκεται αντιμέτωπο με το πρόβλημα της επιβίωσης. Είναι συνεπώς ολοφάνερο ότι ζωή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και γεμάτη βάσανα.Πρόκειται για μια κυβέρνηση απάνθρωπη και επικίνδυνη, όπως είναι ακριβώς και το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί και εκπροσωπεί. Ανάλογες όμως είναι και οι υπηρεσίες της «αντιπολίτευσης» των αστικών κόμματων τα όποια στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα.

Ένας χρόνος Μνημόνιο. Ένας χρόνος νεοφιλελεύθερης κοινωνικής λεηλασίας και βίαιης ανακατανομής του πλούτου σε βάρος των εργαζομένων.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την ένταξη της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης και την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου Μνημονίου με τις αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του, βρίσκει το σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, των νέων και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε μια οδυνηρή και βίαιη φτωχοποίηση, χωρίς σταματημό.
Η οξεία κρίση δανεισμού της χώρας, το δυσβάσταχτο για τον ελληνικό λαό, δημόσιο χρέος που συνειδητά δημιούργησαν και διεύρυναν οι διαδοχικές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μαζί με τα δυσθεώρητα δημόσια ελλείμματα ως αποτέλεσμα της δικομματικής και διαχρονικής λεηλασίας του κράτους, δεν ήταν παρά μόνο η αφορμή για να δείξει ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός το πραγματικό του πρόσωπο.

Κοινωνική συμμαχία από τα κάτω με ισχυρό ΚΚΕ.


Το μεγάλωμα της επιρροής του ΚΚΕ και η κλιμακούμενη απαξίωση του αστικού συστήματος στις λαϊκές συνειδήσεις ενεργοποιούν τις γραφίδες των αστών, που έμμεσα ή άμεσα καλούν το ΚΚΕ να συνάψει συμμαχίες από τα πάνω με άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες είτε αυτοαποκαλούνται «αριστερές», είτε το αστικό πολιτικό σύστημα τις βαφτίζει σαν τέτοιες, με στόχο η συμμαχία αυτή να αποτελέσει έναν τρίτο πόλο διαχείρισης του αστικού συστήματος, συμπληρωματικό στους πυλώνες του δικομματισμού. Η προπαγάνδα τους είναι η άλλη όψη των πιέσεων που ασκούν για «εθνική συνεννόηση» όλων των κομμάτων, στο όνομα της κρίσης και του ξεπεράσματός της προς όφελος του κεφαλαίου.
Σε ρόλο ανατροφοδότη τέτοιων σεναρίων, στα οποία η αστική τάξη εμπλέκεται είτε με παραινέσεις προς το ΚΚΕ να «πλατύνει τη γραμμή του», είτε με συκοφαντική κριτική στο Κόμμα για «απομονωτισμό», έχει επιλεγεί για μια ακόμη φορά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμασά τα περί «ενότητας» και «κοινής δράσης όλων των αριστερών δυνάμεων», απευθυνόμενος κύρια στο ΚΚΕ.
Και μόνο το γεγονός ότι στην επιχείρηση «ενότητα της αριστεράς» συμμετέχουν, με μοιρασμένους ρόλους, από τη μια ο αστικός Τύπος, τα επιτελεία του οποίου διευθύνουν την επίθεση στο ΚΚΕ για τη στρατηγική του και από την άλλη ένας χώρος που συσπειρώνει πρώην στελέχη του Κόμματος και διαχρονικούς πολέμιους των χαρακτηριστικών του ΚΚΕ ως επαναστατικού κόμματος νέου τύπου, είναι ικανή απόδειξη ότι ο καημός τους για «ενότητα» δεν υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον, αλλά την πρεμούρα τους να χτυπήσουν τη στρατηγική του ΚΚΕ.

Αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών - Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.


Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρονικής και Διακυβέρνησης - Οικονομικών - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Aναδρομικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν περίπου 800 συνταξιούχοι βουλευτές, όπως έγινε γνωστό από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και γι' αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με της αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων.

Δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.Τέρμα οι αυτοδυναμία για το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ.Ισχυρό το Κ.Κ.Ε στην τρίτη θέση με διψήφιο ποσοστό πάνω από 12% σε όσους έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.Σχόλιο του Red Star.




Τα στοιχεία του γκάλοπ της GPO παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του MEGA.Το πρώτο ποσοστό είναι το πραγματικό ποσοστό της έρευνας και το δεύτερο το ποσοστό  με την αναγωγή στους αποφασισμένους (με στρογγυλοποίηση δεκάτων στην μισή μονάδα).

                                            Πρόθεση Ψήφου      Αναγωγή στους αποφασισμένους 
ΠΑ.ΣΟ.Κ                                  21,9 %                                  29,5 % 
Ν.Δ                                            20,2 %                                  27 %
Κ.Κ.Ε                                        9,0  %                                    12 %
ΛΑ.Ο.Σ                                      7,0 %                                     9,5 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                   3,3 %                                      4,5 %