Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το λεγόμενο Σύμφωνο Ρευστότητας κυβέρνησης - τραπεζιτών

Η κυβέρνηση συνεχίζει την εκστρατεία εξαπάτησης του λαού. Η αιτία της κρίσης δεν προέρχεται από έλλειψη ρευστότητας, όπως ισχυρίζεται μαζί με τους τραπεζίτες αλλά από το ότι δεν βρίσκουν διέξοδο υψηλής κερδοφορίας τα συσσωρευμένα κεφάλαια των επιχειρηματικών ομίλων. Για τη στήριξη της κερδοφορίας τους και για την εξαγωγή κεφαλαίων δίνεται και το νέο πακέτο των 25 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση  και οι τράπεζες δεν ήταν ούτε μπορούν να γίνουν στήριγμα των μικρών επιχειρήσεων με τον πιο ενεργό ρόλο τους στη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών. Αντίθετα θα σφίγγουν όλο και πιο πολύ τη θηλιά στους καταχρεωμένους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες.

Δήλωση Ηρ.Διώτη για εξαγγελίες Σκανδαλίδη «Αοριστολογεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης»


Με αφορμή τις δηλώσεις/εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη από τη Λάρισα, στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου με τους αγρότες, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη σχολίασε τα εξής:
«Οι βαμβακοπαραγωγοί έχουν υποστεί τεράστια ζημιά ήδη από το καλοκαίρι από το πράσινο σκουλήκι που έχει “χτυπήσει” το βαμβάκι και παρά τα αιτήματα των αγροτών και των εκπροσώπων τους, η κυβέρνηση επιμένει στην αποζημίωσή τους από τα ΠΣΕΑ και όχι από τον ΕΛΓΑ, αν και τέτοια δυνατότητα υπάρχει.
Χρόνια τώρα λέγαμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας νέος κανονισμός του Οργανισμού, ένας άλλος ΕΛΓΑ επί της ουσίας, που θα παρεμβαίνει σε όλα τα στάδια της φυτικής και ζωικής παραγωγής και θα προβλέπει δίκαιες αποζημιώσεις για τις αγροτικές ζημιές.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Να συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης των ευρωπαϊκών συνδικάτων, να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Η συνολική κρίση - οικονομική, κοινωνική και πολιτική - στην οποία έχουν καταδικάσει την Ε.Ε οι ασκούμενες από τις σημερινές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μονοδιάστατες πολιτικές δεν μπορούν να μένουν χωρίς απάντηση. Παντού στην Ευρώπη, η ανεργία διογκώνεται, το περιβάλλον υποβαθμίζεται, τα δημόσια αγαθά απαξιώνονται. Πρόκειται για συστηματική αποδόμηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, ενώ την ίδια στιγμή σε πολλές χώρες - μέλη επανεμφανίζεται η ξενοφοβική άκρα δεξιά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ MEGA

-Παρατηρούμε ότι ο ΣΥΝ έχει μια διαρκή κινητικότητα. Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε άλλαξαν όλα πάλι.. Αλαβάνος υποψήφιος, Ψαριανός υποψήφιος με άλλο κόμμα, Μητρόπουλος. Ο ΣΥΝ, ενώ μοιάζει να μην έχει την πολυτέλεια για όλη αυτή την ανακατωσούρα, εκεί γίνονται όλα. Τι συμβαίνει;…

Δεν θα σας αφήσουμε ποτέ να πλήττετε. Όμως το κρίσιμο αυτή τη στιγμή δεν είναι αν πλήττουμε ή όχι με τις εσωτερικές αντιφάσεις. Το κρίσιμο είναι με ποιο πολιτικό σχέδιο θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση  που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Αυτή η εικόνα της πολυδιάσπασης στο χώρο της Αριστεράς δεν είναι καθόλου καλή, είναι δυσάρεστη εικόνα. Δεν είναι η ώρα ίσως να αποδώσει κανείς ευθύνες. Δεν είναι η ώρα. Αν θέλετε μπορώ να μιλήσω και γι αυτά, αλλά ο καθένας παίρνει το δρόμο του.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ΑΛ. Παπαρήγα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ & τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση - Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους

Σε σχέση με τις συμφωνίες που υπέγραψε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ μιλήσατε και για στρατιωτικές συνέπειες, και υποστηρίζετε ότι έχει προχωρήσει η παραχώρηση αρμοδιοτήτων στο Αιγαίο. Τι έχει εκχωρήσει η ελληνική πλευρά και σε ποιους;

«Έχουν προχωρήσει συζητήσεις και αυτό έχει δημοσιευτεί και σε άλλες εφημερίδες. Εάν υπάρχει τώρα και υπογεγραμμένη συμφωνία δεν το ξέρουμε άλλα οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά. Αυτό φαίνεται και από μια σειρά αποκαλύψεις που γίνονται, π.χ. που αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροπλάνα, έχουν γίνει διαφοροποιήσεις και εκεί.
Εμείς θέλουμε την ομαλή - ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά εδώ δεν είναι μια τέτοια εξέλιξη. Μπορεί προσωρινά με τη ηγεσία της Τουρκίας να γίνει μια συμφωνία και με υποχωρήσεις, αλλά στη πορεία διατάσσονται και αναδιατάσσονται οι δυνάμεις. Η Τουρκία είναι τη μια έτσι και την άλλη αλλιώς και αύριο μπορεί οι συμφωνίες να καταργηθούν και να έχεις και στρατιωτικές εμπλοκές.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ :Επικράτηση της Μπολιβαριανής Συμμαχίας Η ενίσχυση της αντιδραστικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι θα οξυνθεί η αντιπαράθεση


 Η Συμμαχία Σοσιαλιστών και Κομμουνιστών (το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα - PSUV, το ΚΚ Βενεζουέλας - PCV και μερικοί άλλοι σχηματισμοί που στηρίζουν τη λεγόμενη Μπολιβαριανή Διαδικασία) αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής που είχαν μια σημαντική συμμετοχή για το είδος των εκλογών, που άγγιξε το 66,5%.

Σύμφωνα με τα όχι τελικά αποτελέσματα της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (CNE), η Συμμαχία Σοσιαλιστών και Κομμουνιστών αποσπούσε στο κοινοβούλιο των 165 εδρών τις 95 έδρες, ενώ η αντιπολίτευση υπό την «ομπρέλα» οργανώσεων Χώρος Δημοκρατικής Ενότητας (Mesa de la Unidad Democratica - MUD), από τα μεγάλα αστικά κόμματα AD και το COPEI μέχρι την αριστερίστικη Bandera Roja, με τον πακτωλό της χρηματοδότησης από τους ιμπεριαλιστές, καταλαμβάνει 64 έδρες και το κόμμα Πατρίδα για Ολους (PPT) - μέχρι πρόσφατα συμμετείχε στις εκλογές με τις δυνάμεις του μπολιβαριανού μπλοκ - 2 έδρες, ενώ ακόμη 4 έδρες δεν είχαν κριθεί οριστικά.

4 Οκτωβρίου - Διαμαρτυρία ενάντια στην κακοποίηση των ζώων

Την επόμενη Δευτέρα στις 4 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Τα κατοικίδια, και όχι μόνο, ζώα σε όλο τον κόσμο που το μόνο που ζητούν είναι την αγάπη και τη φροντίδα των ανθρώπων, γιορτάζουν ευχόμενα προφανώς να συνεχίσουν να υπάρχουν, χωρίς κακοποιήσεις, βασανισμούς και απειλές εξαφάνισης. 

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη


Πιο συγκεκριμένα, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό του Ηλεκτρικού και του Τραμ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό, κάτι που σημαίνει ότι δεκάδες δρομολόγια των δύο αυτών μέσων σταθερής τροχιάς δεν θα εκτελεστούν. 

69 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ. Πολύτιμη επαναστατική γνώση για τους σημερινούς αγώνες

Με εκδήλωση στα Προπύλαια, όπου χαιρέτισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησε την ηρωική επέτειο
Από τη χτεσινή εκδήλωση στα Προπύλαια
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 69η επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ, στις 27/9/1941, διοργάνωσε χτες το απόγευμα στην Αθήνα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, η κεντρική διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαζικά, με τα λάβαρά τους, τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αγωνιστές, απόγονοι και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης, επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες, νεολαίοι της ΚΝΕ.
«ΕΑΜ Αντίσταση χθες, σήμερα και μέχρι τη νίκη. Οι ηρωικές παραδόσεις της Εθνικής Αντίστασης οδηγός στην αντιιμπεριαλιστική πάλη για ανεξαρτησία, ειρήνη, λαϊκή εξουσία» έγραφε το πανό που είχε αναρτηθεί πίσω από το βήμα των ομιλητών.

30 Σεπτέμβρη 2010 - H πρώτη δίκη για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στα ΤΖΑΜΠΟ

Την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010 γίνεται η πρώτη δίκη για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στα ΤΖΑΜΠΟ και κατά στελεχών του ΠΑΜΕ που είχαν εναντιωθεί στην τρομοκρατία και τις απολύσεις. Η πρώτη δίκη γίνεται σε βάρος του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε να υποταχτεί και να εξαγοραστεί.
Οι διώξεις γίνονται κατ΄ απαίτηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, με προφανή στόχο την προστασία των συμφερόντων της εργοδοσίας των ΤΖΑΜΠΟ και τη γενικότερη τρομοκράτηση όσων εργαζομένων αντιστέκονται σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Η αναγνώριση από τη Συρία της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» είναι απόρροια της νέας φιλοϊσραηλινής στροφής του κ. Γ. Παπανδρέου και αντί να οδηγεί σε αμοιβαία συμφωνία, απομακρύνει τη λύση!

Προς τους πουργούς Εξωτερικών - Εθνικής Άμυνας

Η είδηση ότι η Συρία αναγνώρισε την Π.Γ.Δ της Μακεδονίας με το Συνταγματικό της όνομα επέφερε ένα νέο σημαντικό πλήγμα στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ότι αυτή η αναγνώριση προήλθε από μια χώρα όπως η Συρία, η οποία παραδοσιακά επεδείκνυε ιδιαίτερο σεβασμό στις ελληνικές θέσεις και πραγματοποιήθηκε μετά από Συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Συρίας και ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη, τις μέρες που βρισκόταν εκεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και κατά τα άλλα σημείωνε, σύμφωνα με την κυβερνητική επικοινωνιακή προπαγάνδα, δήθεν διπλωματικές και οικονομικές επιτυχίες. Η προσήλωση, φαίνεται, του κ. Γ. Παπανδρέου στην προώθηση του Μνημονίου με τον εμίρη του Κατάρ ήταν τόσο έντονη, ώστε «διέλαθε» της προσοχής του η διπλωματική κίνηση της Δαμασκού!

Big Brother στο Internet-Στενότερη παρακολούθηση του διαδικτύου ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει σχέδιο νόμου που θα διευκολύνει τις αρχές να παρακολουθούν το διαδίκτυο, τις συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Λευκός Οίκος θα στείλει, το προσεχές έτος, στο Κογκρέσο, σχέδιο νόμου που θα απαιτεί από υπηρεσίες διαδικτύου να συμβιβαστούν με τους κανόνες εποπτείας από τις αρχές. Μεταξύ των υπηρεσιών αυτών αναμένεται να βρίσκονται οι πάροχοι κρυπτογραφημένων e-mail, όπως τα BlackBerry, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και υπηρεσίες άμεσης επικοινωνίας, όπως το Skype.