Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Παπαρήγα:Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αρνάκι

«Δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αρνάκι. Είναι νεφελώδες το πρόγραμμά του.»
Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.
Πηγή: enikos.gr

Euro 2012: «Τον καλύτερο εαυτό μας στα δύσκολα»

Ξεκαθάρισε πως θα περιμένει τον Φωτάκη, που τραυματίστηκε, μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ δήλωσε πως οι απουσίες δεν τον τρομάζουν, καθώς στα δύσκολα οι Ελληνας βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό.

«Οι έλληνες οποτεδήποτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες, βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό και αντιπαρέρχονται των δυσκολιών. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι δύσκολο, απέναντι σε δυνατό αντίπαλο, ωστόσο ας ελπίσουμε να μην έχουμε πρώτα δυσκολίες για να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά να μπούμε από την αρχή δυνατά για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η νίκη», είπε αρχικά ο πορτογάλος τεχνικός.

Ανακοίνωση για τα προεκλογικά σποτ της ΟΝΝΕΔ

 
Η επιχειρήση εκφοβισμού και προπαγάνδας που έχει εξαπολύσει η ΝΔ και τα προσκείμενα σε αυτή ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα,αν δεν αφορούσε εκατομμύρια πολιτών θα αποτελούσε μνημείο γελοιότητας. Επειδή όμως απευθύνονται στην ελληνική κοινωνία,λίγες μέρες πριν τις εκλογές-ορόσημο της 17ης Ιούνη,το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική.
Τα σποτ,παραγωγή της ΟΝΝΕΔ,αποτελούν την πιο απτή απόδειξη ότι η ΝΔ και η νεολαία της όχι μόνο δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα των νέων ανθρώπων αλλά επιλέγουν με θράσος,να κάνουν ανάλαφρο χιούμορ τη στιγμή που είναι συνυπεύθυνοι με το ΠΑΣΟΚ για τα ερείπια που αφήνει πίσω της η πολιτική των μνημονίων.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατά την περιοδεία της στην PHONE MARKETING




«Θέλουμε να απευθύνουμε ένα ερώτημα σε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα σ' αυτά τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν ή είναι πιθανόν να κυβερνήσουν ή να πάρουν μέρος στην κυβέρνηση:
Ποια είναι η θέση τους, τώρα μάλιστα που η κρίση στην Ευρωζώνη βαθαίνει και έχουμε τα νέα μνημόνια και τα νέα συστήματα στην Ισπανία, τι θέση θα πάρουν στο σχέδιο που έρχεται στη Σύνοδο,

Απεργία στη Vodafone– αύριο Τρίτη 12/6.


Δελτίο τύπου του Σωματείου των εργαζομένων στη Vodafone – Πάναφον


Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση

Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 12 Ιούνη από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τη 1:00 μμ.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Χαλανδρίου

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας, οι εργαζόμενοι στην VODAFONE απορρίπτουμε τις αξιώσεις της εργοδοσίας για πάγωμα των ωριμάνσεων και κατάργηση των κατοχυρωμένων επιδομάτων μας, ως προϋπόθεση για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για το 2012-2013.

Σχόλιο του KKE για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην «ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και αυτό ακριβώς ενοχλεί και τον Αλ. Τσίπρα.
Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει πολλούς συνεργαζόμενους, τον Κίμωνα Κουλούρη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ. Κοτσακά, τον Γ. Ραυτόπουλο και τόσους ακόμα εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους προχωράει αγκαλιά υπό τα χειροκροτήματα των αστικών δυνάμεων που τους στηρίζουν.

Κώστας Κάππας ,Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Γιατί θα ψηφίσω Κ.Κ.Ε στις 17 Ιουνίου.


Κώστας Κάππας ,Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής


Εμείς είμαστε ο Λαός, αυτοί είναι τα σκουπίδια της Ιστορίας


«Με ρωτάς γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ. Είναι τόσο απλό! Για να σιγουρευτώ ότι μπήκα σε ένα καράβι που δε θα βουλιάξει μέσα στην καταιγίδα και ό,τι κι αν γίνει, όσο και αν αργήσει, θα με οδηγήσει σε ασφαλή στεριά, χωρίς Λαιστρυγόνες. Για να μοιραστώ τη μάχη με τη θύελλα με ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν τα ίδια με μένα, έχουν ναυτική μπέσα και δε θα με πετάξουν στη θάλασσα μόλις χαλαρώσω την προσοχή μου και ξαποστάσω.

Αποσπάσματα από την ομιλία του επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, στη Χίο που αφορούν στην νησιωτική πολιτική.


«Φίλες και Φίλοι,

Παρά το γεγονός ότι από τη χώρα μας πέρασαν τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης και απορροφήθηκαν εκατοντάδες δις ευρώ, η νησιωτική Ελλάδα παραμένει μια περιοχή κατοικούμενη από πολίτες β κατηγορίας.
Και αυτό όταν τόσο η ευρωπαϊκή ένωση όσο και οι χώρες ξεχωριστά, έχουν αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα της ζωής σε νησιωτικές περιοχές και την ανάγκη να υπάρχει ειδική πολιτική ανάπτυξης.
Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε αντιληπτό στις περιοχές σας. Εκτός ίσως από το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, το οποία με το Μνημόνιο καταργείται.

Συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στην Χαλκίδα.Αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα.


Η Αλέκα Παπαρήγα  στην Χαλκίδα.




Τους επόμενους μήνες, το κέντρο των εξελίξεων θα καθορίζεται από τον λαό και την ετοιμότητά του να παρέμβει και όσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι, τόσο ικανότερος θα είναι να σταθεί όρθιος, δήλωσε την Κυριακή από τη Χαλκίδα η γγ του ΚΚΕ, η οποία τόνισε πως «το ΚΚΕ δεν θα γίνει συνιστώσα της Αριστεράς». 


Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, τα προβλήματα θα λυθούν με σύγκρουση, και απέναντι σε μια κυβέρνηση οποιασδήποτε απόχρωσης που θα διαχειριστεί την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, το ΚΚΕ θα ασκήσει την ιστορική του ευθύνη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα σήμερα και θα είναι η πρωτοπόρα δύναμη για την λαϊκή εξουσία αύριο.

Ο κύριος Τ. Παππάς και η καπιταλιστική βαρβαρότητα.


Παιχνίδια δημοσιογράφων...

Μερικά άρθρα αστών δημοσιολόγων, που κατηγορούν και κάνουν κριτική στο ΚΚΕ για την πολιτική του πρόταση, δίνουν μια ιδέα για το πώς θα ήθελαν κάποιοι να είναι το ΚΚΕ, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτό που έχουν στο μυαλό τους τα αστικά επιτελεία. Να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του λαού και να υπηρετεί το αστικό πολιτικό σύστημα. Ενα τέτοιο είναι και το άρθρο του δημοσιογράφου Τάσου Παππά στην ιστοσελίδα aixmi.gr (6 Ιούνη). Λέει: «Δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αγωνίζονται για αξιοπρεπείς επιδόσεις. Και τα δύο απειλούνται. Και τα δύο, όμως, προσπαθούν με λανθασμένο τρόπο να αποφύγουν το μοιραίο».