Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !





ΚΚΕ: Χωρίς χάσιμο χρόνου, ο λαός να διεκδικήσει: Κατάργηση όλων των φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 40.000 ευρώ για το ζευγάρι, κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των προνομίων για τους μεγάλους επιχειρηματίες και φορολόγηση των κερδών τους με 45%
Κλιμακώνεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με τα σχέδια αύξησης άμεσης και έμμεσης φορολογίας σε βάρος του λαού. Ετοιμάζονται νέες ανατιμήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, όπως στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη και στο ΦΠΑ μέχρι και 2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ήδη έχει επιβάλει τέλη κυκλοφορίας - χαράτσια και συζητά ουσιαστικά την κατάργηση του αφορολόγητου ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος των 12.000 ευρώ, αφού το συνδέει με την προσκόμιση αποδείξεων από έξοδα των λαϊκών νοικοκυριών. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τη συζήτηση που οργανώνει η κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσουν αυτοί και τα νέα φορολογικά χαράτσια, για να δοθούν νέες επιχορηγήσεις στην πλουτοκρατία. Για να σταματήσει η ληστεία του λαού από την πλουτοκρατία, χρειάζεται ισχυρή λαϊκή αντεπίθεση για σύγχρονα δικαιώματα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Στέκι Μεταναστών




Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πάρτυ μέχρι το πρωί

Ανιχνευτές σώματος εγκαθιστά σε τρεις εβδομάδες το αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ για ελέγχους σε όλους τους επιβάτες που έχουν προορισμό τις ΗΠΑ


Ανιχνευτές σώματος εγκαθιστά σε τρεις εβδομάδες το αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ για ελέγχους σε όλους τους επιβάτες που έχουν προορισμό τις ΗΠΑ.

Το μέτρο αποφάσισε το ολλανδικό υπουργείο Εσωτερικών μετά την απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους της πτήσης Αμστερνταμ-Ντιτρόιτ της Delta Airlines από έναν Νιγηριανό. Ηδη μάλιστα ενημερώθηκε σχετικά η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο, από τον Ολλανδό υπουργό Δικαιοσύνης, Χιρς Μπάλιν.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Σίπολ δήλωσε ότι αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι ένας τέτοιος ανιχνευτής θα είχε εντοπίσει την εκρηκτική σκόνη που έκρυβε ο επίδοξος βομβιστής στον μηρό του, είναι πολύ πιθανό. 

Η υπουργός Εσωτερικών της Ολλανδίας Γκάσγε Τερ Χορστ δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο Ούμαρ Φαρούκ Αμπντουλμουτάλαμπ ήταν στην Ολλανδία πριν από την παρά λίγο μοιραία πτήση. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί εάν ο κατηγορούμενος είχε στο Αμστερνταμ κάποια υποστήριξη για την τρομοκρατική επιχείρηση που ετοιμαζόταν να διεκπεραιώσει.
Ο Αμπντουλμουτάλαμπ πέρασε τράνζιτ από το Σίπολ προερχόμενος από τη Νιγηρία και με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Ο επικεφαλής της ολλανδικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας, Ερικ Ακερμπόομ, διέψευσε ακόμη τις πληροφορίες ότι ο Νιγηριανός ταξίδεψε χωρίς διαβατήριο, λέγοντας ότι επέδειξε στις αρχές του αεροδρομίο νόμιμο νιγηριανό διαβατήριο.
Παράλληλα με την απόφασή της να χρησιμοποιεί σωματικούς ανιχνευτές για επιβάτες πτήσεων προς τις ΗΠΑ, η Ολλανδία σκοπεύει να ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ανάλογη απόφαση που είχε ληφθεί για τη χρήση τέτοιων μηχανημάτων για όλους τους επιβάτες στο αεροδρόμιο Σίπολ το 2008 ματαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το σκεπτικό ότι τα μηχανήματα αυτά θα θέσουν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών.



Πηγή:www.ethnos.gr

2010: ένα ακόμα βήμα μπροστά για όλους!


Ακόμα και σε καιρούς χαλεπούς σαν τον τωρινό της κρίσης, πρέπει να νικήσουμε το φόβο, την ανημπόρια και τις ατομικές πορείες. Να μην κραυγάζουμε από μέσα μας, να παραμερίσουμε τη μιζέρια, την ήττα, ανασταίνοντας την εργατική αλληλεγγύη και την πάλη για τα μεγάλα, το μέλλον της κοινωνικής απελευθέρωσης. Με συναισθήματα κι ιδέες πλούσιες για το κοινωνικά αναγκαίο, όχι μισοί άνθρωποι με μισές ζωές. Με όλα αυτά που αναβαπτίζουν τις μάχιμες συλλογικότητες, με μάχιμους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να ανοίξουν άλλους δρόμους. Με την αισιοδοξία της ανθρώπινης θέλησης, ενάντια στην καθημερινότητα της εκμετάλλευσης. Για τις όμορφες και μεγάλες μέρες που θέλουμε να ζήσουμε.
Το ΝΑΡ εύχεται σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες, τους φίλους, τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες, τους αριστερούς ανθρώπους, στους εργαζόμενους και τη νεολαία, το 2010 να είναι καλύτερο, δημιουργικότερο, ομορφότερο! Ένα ακόμα βήμα μπροστά για όλους. Να μας πάνε όλα...Αριστερά!


Χρόνια πολλά με σκίτσα καλά !

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΑΜΕΝΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ-ΤΑ ΝΕΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Με πηγή τους νεοναζί!

Στις σελίδες «Γράμματα και Τέχνες» της κυριακάτικης «Αυγής» βρήκε φιλόξενο χώρο το δισέλιδο άρθρο του Βλάση Αγτζίδη, με τίτλο «Η αντιναζιστική πάλη του σοβιετικού ελληνισμού και τα εγκλήματα του σταλινισμού». Βέβαια, κανέναν δεν ξενίζει το γεγονός ότι ένα τέτοιο άρθρο, που στόχο έχει την αναθεώρηση της ιστορικής αλήθειας, δημοσιεύεται στην εφημερίδα ενός κόμματος το οποίο έχει τη δική του συμβολή στη συκοφάντηση του Σοσιαλισμού. Αυτό όμως απέχει πολύ από το να αναπαράγονται άρθρα τα οποία χρησιμοποιούν σαν πηγή τους στοιχεία από ελληνική νεοναζιστική ιστοσελίδα

Ιστορική επιτυχία του ΚΚ ΧιλήςΓια πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα έσπασε τα φράγματα που έθετε ο νόμος του Πινοσέτ και μπήκε στη Βουλή



Ιστορική επιτυχία ήταν για τους Χιλιανούς κομμουνιστές το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθηκαν την περασμένη εβδομάδα παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές. Το ΚΚ Χιλής επέστρεψε στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1973 (όποταν και συμμετείχε στην κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου που στήριζε τον Αλιέντε) «Υπάρχει ένα νέο πνεύμα. Είδαμε την αντίδραση στις κάλπες, πνέει μία νέα ηθική, μία νέα ελπίδα. Επειτα από χρόνια πάλης καταφέρνουμε να έχουμε αποτελέσματα και επιτυχίες», δήλωσε ο ηγέτης του ΚΚ Χιλής, Γκιγιέρμο Τειγιέρ. Μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Πινοτσέτ το 1973 και τη στυγνή δικτατορία που ακολούθησε, το ΚΚ δεν κατόρθωσε να εκλέξει βουλευτές στο Κοινοβούλιο ή στη Γερουσία λόγω των αντιδραστικών εκλογικών νόμων που θέσπισε προτού αποχωρήσει ο δικτάτορας. Στο Κοινοβούλιο μπήκαν ο Πρόεδρος του ΚΚ Χιλής Γκιγιέρμο Τειγιέρ, ο ΓΓ της ΚΕ, Λαουτάρο Καρμόνα, και ο κομμουνιστής δικηγόρος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ούγκο Γκουτιέρες, που κατάφεραν να επικρατήσουν στις αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες ως πρώτοι με σχετική πλειοψηφία μέσα από τις κοινές λίστες του κεντροαριστερού και του αριστερού συνασπισμού που είχαν διαφορετικούς υποψήφιους για την προεδρία της χώρας. Η κοινή λίστα είχε ως στόχο την παράκαμψη των περιορισμών που επιβάλλει το σημερινό Σύνταγμα, κληρονομιά της δικτατορίας.
Στη Βουλή με καταμετρημένο το 98,81% των ψήφων εισήλθαν: Η δεξιά «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Ενωση» με 23,04% και 37 έδρες, το κεντροαριστερό «Χριστιανικό Δημοκρατικό Κόμμα» με 14,24% και 19 έδρες, το σοσιαλδημοκρατικό «Κόμμα για Δημοκρατία» και η δεξιά «Εθνική Αναγέννηση» με 12,65% και 17,82% αντίστοιχα και από 18 έδρες, το σοσιαλδημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα με 9,9% και 11 έδρες, το Σοσιαλδημοκρατικό Ριζοσπαστικό Κόμμα με 3,78% και 5 έδρες, το ΚΚ Χιλής με 2,02% και 3 έδρες και το Περιφερειακό Κόμμα Ανεξαρτήτων με 4,01% και 3 έδρες. Εκλέγηκαν επίσης 5 ανεξάρτητοι εκ των οποίων 1 συνεργάζεται με την κεντροαριστερά λίστα και 3 με τη δεξιά λίστα. Συνολικά η κοινή δεξιά λίστα συγκεντρώνει 58 έδρες και η κοινή λίστα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς 57 έδρες. 
Εκτός Βουλής έμεινε ο εγγονός του Πινοτσέτ, ο 33χρονος Ροδρίγο Γκαρσία Πινοτσέτ, ο οποίος ηττήθηκε από τους υποψηφίους της δεξιάς. Δηλώνοντας ικανοποιημένος είπε προκλητικά ότι παρόλο που είναι μειοψηφία «είναι σαφές πως ο κόσμος που με υποστήριξε αισθάνεται υπερήφανος για τη διακυβέρνηση του παππού μου»! «Το να αντιπροσωπεύεις σήμερα μία μειονότητα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην πως το όνειρο δεν μπορεί να πραγματωθεί αύριο», είπε προκλητικά ο Γκαρσία, που -κατά τραγική ειρωνεία- απέτυχε να εκλεγεί λόγω του εκλογικού νόμου του παππού του...
Στο β’ γύρο θα κριθεί η προεδρία
Σε σχέση με την προεδρία, τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και τελικά ο υποψήφιος της δεξιάς «Συμμαχίας για τη Χιλή», ο αποκαλούμενος και «Μπερλουσκόνι της Λατινικής Αμερικής», Σεμπαστιάν Πινιέρα, ήταν ο νικητής του α’ γύρου με 44,05% έναντι 29,6% που συγκέντρωσε ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος της κεντροαριστερής «Συμφωνίας Κομμάτων για τη Δημοκρατία», Εδουάρδο Φρέι.
Πινιέρα και Φρέι ήδη ξεκίνησαν την προεκλογική εκστρατεία για το β’ γύρο που είναι προγραμματισμένος για τις 17 Γενάρη με τον Φρέι να είναι δεύτερος και σε μεγάλη απόσταση, αλλά ίσως με καλύτερα προγνωστικά, καθώς ο προερχόμενος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και υποψήφιος της κεντροαριστερής «Νέας πλειοψηφίας για την Χιλή» Μάρκο Ενρίκες Ομινάμι, που κατετάγη τρίτος με 20,16%, δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι του μπορούν να κρίνουν μόνοι τους. Και ο υποψήφιος του αριστερού συνασπισμού «Μαζί μπορούμε περισσότερα» Χόρχε Αράτε του ΚΚ Χιλής που ήταν τέταρτος με 6,21%, έχει δηλώσει πως θα συνεργασθεί με τον Φρέι για να δημιουργήσουν ανάχωμα στη δεξιά διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν παραχωρεί «λευκή επιταγή» στον κεντροαριστερό υποψήφιο.


Πηγή: ΧΑΡΑΥΓΗ

ΦαΠΑ σε καταναλωτές και εμπόρους !




* Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σκέφτεται η κυβέρνηση, κατά δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος το απέκλεισε προεκλογικά.


* Χάος και σύγχυση με το προωθούμενο σύστημα αποδείξεων
Σε αποσπασματικές κινήσεις, που πιθανότατα θα οξύνουν αντί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να κατευνάσει τις "αγορές" και να διαχειριστεί τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Παρ' ότι προεκλογικά το απέκλειε κατηγορηματικά ("δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ", διαβεβαίωνε στη ΔΕΘ), χθες ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι ένα θέμα που δεν του το έχει εισηγηθεί ακόμη το οικονομικό επιτελείο, αλλά θα τεθεί και θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το φορολογικό, η οποία ολοκληρώνεται στα μέσα Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περί τα 3 δισ. ευρώ, χωρίς να απαιτείται διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων ή πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως διαβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση. Επιπλέον στην αιχμή της οικονομικής κρίσης εκτιμάται ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα "στεγνώσει" περαιτέρω την αγορά.
Πέραν αυτού, ενώ το πρόβλημα με τη μη έκδοση αποδείξεων είναι υπαρκτό, το σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χαοτικά χαρακτηριστικά, καθώς προϋποθέτει διασταύρωση δισεκατομμυρίων αποδείξεων και έναν λογιστή για κάθε οικογένεια. Χθες, πάντως, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θα ισχύουν όλες οι αποδείξεις (σούπερ μάρκετ κ.λπ.).


Πηγή:ΑΥΓΗ

Οι αθλιότητες των Realities συνεχίζονται στην Μ Βρετανία-Θέλουν να κάνουν Big Brother με ανάπηρους στρατιώτες από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν!!!





Την οργή βρετανικών κρατικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων έχουν προκαλέσει οι παραγωγοί του γνωστού ριάλιτι σόου «Big Brother», οι οποίοι αναζητούν ανάπηρους στρατιωτικούς προκειμένου να λάβουν μέρος στο νέο κύκλο της εκπομπής. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η παραγωγή αναζητά στρατιωτικούς που έχασαν τα άκρα τους στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, για να συμμετάσχουν στον τελευταίο κύκλο της εκπομπής, που θα προβληθεί το επόμενο καλοκαίρι.
Κάποιες από τις κρατικές οργανώσεις και τις ΜΚΟ που προσεγγίστηκαν από την παραγωγή κατηγόρησαν τους παραγωγούς και το δίκτυο που προβάλλει την εκπομπή, διότι, όπως υποστηρίζουν, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους βετεράνους στρατιωτικούς.
Από την πλευρά της, η εταιρεία που παράγει την εκπομπή, η Endemol, και το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, που την προβάλλει, σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι ζητούν από ένα «μεγάλο φάσμα ανθρώπων» να λάβει μέρος στις οντισιόν για το πρόγραμμα.
«Το Big Brother έχει προσεγγίσει πολλές διαφορετικές ομάδες και οργανώσεις, καθώς έχουν ισχυρά δίκτυα σε πιο απομονωμένες κοινότητες και μπορούν να βοηθήσουν να γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες που γίνονται ανοικτές οντισιόν» αναφέρει το ανακοινωθέν. Το Channel 4 ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι θα διακόψει την εκπομπή μετά από μία δεκαετία, μετά την προβολή της 11ης περιόδου της το 2010. Το εν λόγω σόου έχει προκαλέσει αρκετές φορές σάλο στη Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες όπου έχει προβληθεί. Στην Ελλάδα, παρακολουθήσαμε δύο σεζόν του «Big Brother» και ευτυχώς το ενδιαφέρον των τηλεθεατών άρχισε να φθίνει σταδιακά για την εκπομπή, γι’ αυτό και δεν είδαμε περισσότερους κύκλους της.
Μαρία Προκοπίου-City Press

H Kυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ,η Ελλάδα στον Ο.Η.Ε απείχε από την ψηφοφορία για την καταδίκη του Ναζισμού! Το θέμα θάφτηκε από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ πλην 902 και Ριζοσπάστη.


Την ώρα που η προπαγάνδα τρομοκράτησης του λαού στη χώρα μας συνεχίζεται, παράλληλα με ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, με χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων, «θάφτηκε» από όλα τα ΜΜΕ (με εξαίρεση τον «Ρ» και τον «902») η στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και όλες οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ, απέναντι σε ψήφισμα καταδίκης των ενεργειών δικαίωσης του ναζισμού. Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα που κατέθεσε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 18 του Δεκέμβρη, η Ρωσία (υπερψηφίστηκε από 124 χώρες), η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμες οι χώρες - μέλη της ΕΕ επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία και με τη στάση τους αυτή τάχθηκαν ουσιαστικά με τις ΗΠΑ, που καταψήφισαν, υπερασπιζόμενες «τη διαφύλαξη της ελευθερίας γνώμης», δηλαδή της ...ελευθερίας γνώμης όσων τιμούν τους ναζιστές.


Mε αυτή τη στάση των σοσιαλδημοκρατικών και νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων της ΕΕ, και της ελληνικής, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτός ο οργανισμός είναι ιμπεριαλιστικός. Δεν τολμάει ούτε και για τους τύπους να αρθρώσει διαφορετική λογική, ακόμα και σε ένα θέμα που οι λαοί της Ευρώπης έχουν πληρώσει με ποτάμια αίματος. Το γεγονός ότι σύσσωμες οι χώρες της ΕΕ δεν επέλεξαν την τακτική να καταψηφίσουν το ψήφισμα, αλλά του «ψόφιου κοριού», δεν αναιρεί καθόλου τις ευθύνες που έχουν στηρίζοντας και ανεχόμενες την αναβίωση του ναζισμού στις χώρες της Βαλτικής και πολλές άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Από αυτή την άποψη η στάση τους είναι συνεπής με όλη την αντικομμουνιστική εκστρατεία που αναπτύσσεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των αστών, για ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την προσπάθεια συκοφάντησης του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα και ταύτισής του με το ναζισμό.


Aυτές οι ίδιες κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις πρωτοστατούν στη διαμόρφωση συνείδησης ταύτισης του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Τέτοια παραδείγματα διαστρέβλωσης της Ιστορίας και αντικομμουνιστικής προπαγάνδας έχουμε και στη χώρα μας. Σε άλλες χώρες, αστικές κυβερνήσεις, με την πλήρη στήριξη της ΕΕ, έχουν θέσει τα Κομμουνιστικά Κόμματα στην παρανομία (Βαλτικές χώρες) ή γίνονται προσπάθειες για απαγόρευση της δράσης τους και των συμβόλων τους (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία). Φυσικά και η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, που παίρνει την πρωτοβουλία της καταδίκης του ναζισμού και της προσπάθειας δικαίωσής του, έχει τις σκοπιμότητές της και κυρίως προσπαθεί να καπηλευθεί τα αντιφασιστικά αισθήματα των λαών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, που διατηρούν στη μνήμη τους την τεράστια προσφορά της σοσιαλιστικής πατρίδας στη συντριβή του φασιστικού τέρατος.


Tο γεγονός ότι η ΕΕ σύσσωμη επιλέγει τη στάση ανοχής στην αναβίωση και στη συντήρηση του νεοφασισμού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και δείχνει ότι το κεφάλαιο επιδιώκει να χτυπήσει το κομμουνιστικό κίνημα, γιατί σ' αυτό βλέπει τον πραγματικό του αντίπαλο, την πρωτοπόρα δύναμη οργάνωσης της πάλης των λαών για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εκφράζεται σε όλους τους τομείς. Γι' αυτό και η απαράδεκτη στάση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή. Το μέτωπο στη μαύρη συμμαχία του κεφαλαίου και των κομμάτων του, που αναβιώνει ακόμη και το ναζισμό, θέλει αποφασιστική απάντηση με ένταση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού αγώνα, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, για την ανατροπή της.



Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την επίσκεψη και την τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη στην ελληνική δύναμη Κόσοβου


Η τοποθέτηση του Π. Μπεγλίτη υπέρ της «δυναμικής παρουσίας» της χώρας μας σε στρατιωτικές αποστολές όπως αυτή στο Κόσοβο αποκαλύπτουν τη φιλοδοξία της κυβέρνησης να αναλάβει πιο ενεργητικό - επιθετικό ρόλο στις ιμπεριαλιστικής επεμβάσεις στα Βαλκάνια. Τα εθνικά συμφέροντα που επικαλείται ο υπουργός για την ενίσχυση αυτής της πολιτικής δεν είναι τίποτα άλλο από τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας για να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την εκμετάλλευση των λαών της περιοχής.
Η στρατιωτική δύναμη στο Κόσοβο δεν είναι ειρηνευτική αλλά δύναμη κατοχής που προστατεύει την απόσχιση και την ανεξαρτητοποίησή του που επιβάλουν ΕΕ και ΗΠΑ. Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν αμέσως από εκεί.





 Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης

Ιράκ: Διπλή βομβιστική επίθεση με 23 νεκρούς

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν σήμερα, από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Ραμαντί στα δυτικά του Ιράκ.


Σύμφωνα με αξιωματούχους η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ραμαντί,η οποία βρίσκεται 100 χλμ.δυτικά της Βαγδάτης, όπου ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στο όχημα που οδηγούσε.
Λίγο αργότερα ακόμη ένας βομβιστής αυτοκτονίας, πεζός, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, εναντίον φάλαγγας αυτοκινήτων του κυβερνήτη της επαρχίας Αλ-Ανμπαρ, Κάσεμ Μοχάμεντ Αμπεντ, τη στιγμή που αναχωρούσε από την έδρα της κυβέρνησης.
Από τη έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σκοτώθηκε ο βομβιστής καθώς και τοπικοί αξιωματούχοι.
Γιατρός του νοσοκομείου της πόλης δήλωσε ότι ο κυβερνήτης της περιοχής, Κάσεμ Μοχάμεντ Αμπεντ, τραυματίσθηκε από την έκρηξη και τη μεταφορά του ανέλαβαν αμερικανοί στρατιώτες. Ωστόσο η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή:www.enet.gr

«Έσπασε» ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης των κινητών

Κάρστεν Νολ. Έτσι ονομάζεται ο μεγαλύτερος των «μεγάλων αδελφών», αφού, μαζί με τους συνεργάτες του, κατάφερε και έσπασε τον βασικό αλγόριθμο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται για την προστασία του 80% των κλήσεων από κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως.  
Ο συγκεκριμένος κωδικός έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων. Στηρίζεται σε ένα σύστημα βάσει του οποίου κινητά τηλέφωνα αλλά και οι σταθμοί της βάσης, αλλάζουν ταχύτατα ραδιοσυχνότητες, επιλέγοντας από 80 κανάλια, για να μην εντοπιστούν. Από τη στιγμή που έσπασε ο κωδικός πιστεύεται ότι μπορεί να καταστεί ευκολότερη η παρακολούθηση των κλήσεων. Έτσι, είναι «στον αέρα» οι συνομιλίες 4 δισεκατομμυρίων χρηστών κινητών τηλεφώνων. 
Ο Νολ, ειδικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέρασε τους τελευταίους πέντε μήνες προσπαθώντας να σπάσει τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των κλήσεων που χρησιμοποιούν την πλέον δημοφιλή τεχνολογία GSM. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέδριο χάκερ στο Βερολίνο. Όπως μάλιστα είπε στο Chaos Communication Congress, η δουλειά του δείχνει πως η ασφάλεια του συστήματος GSM είναι πια ανεπαρκής.
«Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο γι’αυτό το μειονέκτημα» είπε ο ίδιος στο BBC. «Ελπίζουμε να ενταθούν τώρα οι πιέσεις και οι πελάτες να ζητήσουν καλύτερη κρυπτογράφηση». 
Από την πλευρά της, η Ένωση GSM, έργο της οποίας είναι ο αλγόριθμος που έσπασε, τόνισε ότι η δουλειά του Νολ θα ήταν παράνομη στη Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες. Ο Νολ όμως απαντά ότι συμβουλεύτηκε δικηγόρους και ότι η εργασία του είναι νόμιμη. 
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δημοσίευσε υλικό, με βάση το οποίο έσπασε τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται εδώ 22 χρόνια. 

Ο Κάρστεν Νολ είναι ο επικεφαλής της έρευνας για το σπάσιμο του κωδικού προστασίας των κλήσεων.

Πηγή:www.tanea.gr