Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κολαστήριο για τους λαούς η Ευρωπαϊκή Ένωση .


Τα «αναπτυξιακά» και δημοσιονομικά μέτρα, που ενέκρινε η Σύνοδος Κορυφής, μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα

Μόνιμη λιτότητα και επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ισοπεδώσουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, προσφέροντας ακόμα φτηνότερα εργατικά χέρια στα μονοπώλια, αποφάσισαν οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που ολοκληρώθηκε χτες. Με την επικύρωση του νέου«Δημοσιονομικού Συμφώνου» από 25 χώρες - μέλη της ΕΕ (εξαιρέθηκαν Βρετανία και Τσεχία) και την υιοθέτηση από το σύνολο των κυβερνήσεων των κρατών ενός σκληρού προγράμματος καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στο όνομα της «ανάπτυξης», η λυκοσυμμαχία κλιμακώνει τον ταξικό πόλεμο στους εργαζομένους της Ευρώπης.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα.


Πολίτες της Άρτας,
Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η Αριστερά είναι εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Μαζί με το λαό, για ν’ ανοίξει ο δρόμος της δημοκρατίας, για την άμεση προσφυγή στις κάλπες.
 Για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών του Μνημονίου.
Για ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ανασυγκρότησης της χώρας, που θα εφαρμόσει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας της Αριστεράς.

Δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας :Οι πιλότοι της ισπανικής Iberia προκήρυξαν απεργίες έως και τα τέλη Μαΐου.


Οι πιλότοι της ισπανικής αεροπορικής εταιρείαςIberia, με ανακοίνωσή τους έκαναν

 γνωστό πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας σε 24 νέες 

απεργίες έως και τα τέλη Μαΐου.   



Οι πιλότοι της Iberia αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να ιδρύσει θυγατρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, την Iberia Express. Μια τέτοια κίνηση, κατά τους πιλότους, θα σήμαινε την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας. 

Η Iberia Express πρόκειται να αρxίσει τη λειτουργία της στις 25 Μαρτίου.   

Βοήθεια εκ των έσω στη δολοφονία Γουέλς από την 17Ν;


Διαβάστε τι αναφέρει σε e-mail του ο αντιπρόεδρος της "σκιώδους CIA" για τη δολοφονία του Ρ. Γουέλς από τη "17 Νοέμβρη". Εμπλέκει υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας.

Πιθανή εμπλοκή υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα το 1975 από την "17 Νοέμβρη", αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Wikileaks.
Σύμφωνα με τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας Stratfor, οι οποίες έφτασαν στo Wikikleaks και αναδημοσιεύονται στην εφημερίδα "Τα Νέα", είναι πιθανό η 17 Νοέμβρη να είχε βοήθεια εκ των έσω για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Stratfor, σε αλληλογραφία του με πρώην αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, αναφέρεται στο ενδεχόμενο εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στη δολοφονία του Γουέλς.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ: Απόφαση για γενική απεργία στα τέλη Μάρτη.


Οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν τα μέτρα απαίτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο


Να προχωρήσει στην κήρυξη γενικής απεργίας στα τέλη Μάρτη αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, εξουσιοδοτώντας την Εκτελεστική Επιτροπή να έρθει σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και να οριστεί η ημερομηνία πραγματοποίησης της απεργίας.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο απαίτησαν κλιμάκωση της πάλης και γενική απεργία ώστε να μην περάσουν τα μέτρα στην πράξη. Επισήμαναν ότι για την επιτυχία της απαιτείται καθημερινά προετοιμασία στους χώρους δουλειάς, μέσα από τους αγώνες που πρέπει να δίνονται ενάντια στην εφαρμογή κάθε αντεργατικού μέτρου.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ. Ενα βήμα πριν τη διάλυση...


Από τη χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του ΚΕΑΤ



«Να πάρετε πίσω τις απολύσεις. Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Του χρόνου βγαίνω στη σύνταξη, ποιος θα διδάσκει στα παιδιά κινησιολογία; Ο μαθηματικός; Το καταστατικό του ΚΕΑΤ προβλέπει την εκπαίδευση. Πώς θα δώσουν τα παιδιά μας εξετάσεις; Πώς θα λειτουργήσει το ΚΕΑΤ;»Είναι τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, την οποία συνδιοργάνωσαν οΣύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αττικής και Νήσων, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε 20 απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων που είχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 10 μηνών.

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σχετικά με την υπογραφή του Συμφώνου Δημοσιονομικής Πειθαρχίας.


Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σχετικά με την υπογραφή του Συμφώνου Δημοσιονομικής Πειθαρχίας

«Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας τα νούμερα – ρεκόρ της ανεργίας που αποτυπώνουν με σαφήνεια το μέγεθος της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση: Eκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες ζουν την πολύπλευρη τραγωδία που συνιστά η ανεργία.

Κύπρος: 8.000 ευρώ μάζεψαν τα ΕΔΟΝόπουλα για τα Ελληνόπουλα.


Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 8.000 ευρώ μαζεύτηκε μετά από υπερπροσπάθεια των στελεχών της ΕΔΟΝ και θα δοθεί ως οικονομική ενίσχυση προς τα παιδιά της Ελλάδας.

Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων διοργάνωσε και φέτος την ετήσια εκστρατεία, «Κάλαντα Αλληλεγγύης» τα οποία ήταν αφιερωμένα στα παιδιά της Ελλάδας, τα οποία είναι αναγκασμένα να βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 
Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δεν μπορούσε να μείνει απαθές μπροστά στη μεγάλη παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση που μαστίζει και την Ελλάδα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΟΝ υπογραμμίζοντας πως η όλη κατάσταση που επικρατεί, δυστυχώς, δεν μπορούσε να αφήσει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά, ανεπηρέαστο.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: Τα “αναπτυξιακά κατορθώματα” της επέκτασης του αεροδρομίου…


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

Μήπως περιμένουν να τους συγχαρούμε κιόλας; Ο λόγος για τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Μουσουρούλη και Τσουρή. Τον τελευταίο καιρό μας έχουν συνηθίσει στις κοινές τους δηλώσεις και τις κοινές τους πράξεις και συμπράξεις. Ενίοτε και με το ΛΑΟΣ, μιας και είναι πρόσφατη η μεταγραφή Βορίδη στη ΝΔ. Μαζί ψηφίσαν και το δεύτερο μνημόνιο καταδίκης του λαού, μαζί συγκυβερνούν οδηγώντας το λαό και τη χώρα στη “σωτηρία” του σίγουρου θανάτου, μαζί ξεσπιτώνουν ανθρώπους με την επέκταση του αεροδρομίου.

Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις για το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ.


Εν όψει του Πανελλαδικού Σώματος του ΝΑΡ που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μάρτη και 1 Απρίλη, οι οργανώσεις του ΝΑΡ διοργανώνουν εκδηλώσεις και συσκέψεις για την δημόσια συζήτηση.

Σε αυτά τα πλαίσια, οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης του ΝΑΡ και της νΚΑ πραγματοποιούν εκδήλωση παρουσίασης το Σάββατο 3 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ. στη "Λέσχη των Αναιρέσεων" (Εγνατία 98). Το κείμενο θα παρουσιάσει ο σ. Βασίλης Μηνακάκης, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ.

Η διακίνηση της πατάτας.Γράφει ο Κώστας ΔΕΤΣΙΚΑΣ στον Ριζοσπάστη.


O λαός δε χρειάζεται ούτε μεσάζοντες, ούτε τους καπιταλιστές συνολικότερα. 


Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν πρωτοβουλίες από διάφορες εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και από φορείς, που αγόρασαν απευθείας πατάτες από παραγωγούς και τις διέθεσαν στους καταναλωτές με την τιμή παραγωγού, σε πόλεις όπως η Κατερίνη, ο Βόλος, η Παλλήνη και η Θεσσαλονίκη. Η κίνηση αυτή, πάντως, δείχνει ότι κάτω από άλλες προϋποθέσεις και οι αγρότες μπορούν να εξασφαλίσουν κάποια τιμή που θεωρούν ικανοποιητική για την παραγωγή τους και τα αγροτικά προϊόντα να φτάσουν φτηνά και στους καταναλωτές - εργαζόμενους. Ομως, οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν μπορούν να λύσουν το συνολικό πρόβλημα.