Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σχόλιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για την έκρηξη βόμβας στο Mall στο Μαρούσι.


Η έκρηξη βόμβας στο Mall στο Μαρούσι αποτελεί ενέργεια που αντικειμενικά διευκολύνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει κλίμα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των λαϊκών μαζών και μπορεί να αξιοποιηθεί ως άλλοθι για την επιβολή κλίματος «αντιτρομοκρατικής υστερίας».



Η κυβέρνηση, οι συμπαραστάτες και τα παπαγαλάκια της δεν πείθουν κανέναν με τα κροκοδείλια δάκρυά τους.

Η κατρακύλα της ΔΗΜΑΡ και της «ανανέωσης».Του Μανώλη Αντωνίου.


Του Μανώλη Αντωνίου 

Με τη μάσκα της ανανέωσης επιχειρούν να κρύψουν το αντιδραστικό πρόσωπο της πολιτικής υπέρ των μονοπωλίων και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων της αστικής τάξης. Ξεκίνησαν δεκαετίες πριν να «ανανεώσουν» το κομμουνιστικό κίνημα για να εξανθρωπίσουν τον καπιταλισμό και σήμερα έγιναν κυβερνητικοί και μαζί με την αστική τάξη χτυπούν το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Η Τζόντι Φόστερ εξομολογείται: Έκανα το καλύτερο ταξίδι της ζωής μου στην Ελλάδα όταν οι Έλληνες διαδήλωναν στο Σύνταγμα !


Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια απάντηση από το Τζόντι Φόστερ στην ερώτηση «ποιο ήταν το καλύτερο ταξίδι της ζωής σου»;

Κι όμως, η Τζόντι Φόστερ δεν απάντησε απλά «Ελλάδα» αλλά στάθηκε στην απίστευτη εμπειρία (για εκείνη) να βλέπει μαζί με τα παιδιά της τους Έλληνες να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα!
«Έρχομαι στην Ελλάδα από τότε που ήμουν 16 χρονών. Μάλιστα μικρότερη ήθελα να σπουδάσω φιλολογία με έμφαση στην Αρχαία Ελλάδα. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ MALL


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι. Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας.

ΚΚΕ: Ύποπτη ενέργεια που εντάσσεται στο σχέδιο εκφοβισμού του λαού.


Την καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι εκφράζει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς την ύποπτη και επικίνδυνη, που εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι.

Μαλλί με... Μαλί...Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στον σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Μαλλί με... Μαλί...



Την ώρα που στη Βουλή αναδυόταν η αποφορά της σήψης, αυτής που παράγεται από βδέλλες που έχουν σκάσει απ' το αίμα που ρούφηξαν και ρεύονται στα μούτρα των θυμάτων τους, στην κεντροδυτική Αφρική, φρέσκο αίμα ποτάμι έρεε και ρέει. Η Γαλλίδα του αμερικάνικου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εδώ έστειλε μια λίστα με την υπογραφή της του κλεπταποδόχου, για να μας... βοηθήσει να πιάσουμε τους κακούς πλουσίους. Κι ο Γάλλος Πρόεδρος έστειλε τώρα μπόμπες και στρατά στο Μαλί για να αντιμετωπιστούν ευρωπαϊκά οι εκεί κακοί.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΣΕΕ : Αποφάσισε 24ωρη απεργία το Φλεβάρη για τη Σύμβαση Την πρόταση κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις που καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση.


Στη γνωστή γραμμή της ενσωμάτωσης του κινήματος παραμένει η πλειοψηφία

Οι δύο γραμμές στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, από τη μια η γραμμή του ΠΑΜΕ της ταξικής οργάνωσης και της πάλης της εργατικής τάξης, ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, και από την άλλη η γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ενσωμάτωσης και υποταγής του κινήματος στα παλιά και νέα μείγματα διαχείρισης, αναδείχτηκαν και χτες στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, δύο μήνες πριν το εκλογοαπολογιστικό συνέδριό της.