Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Απεργία Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΚΠΑ - 13η εβδομάδα
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
με μέλη της Απεργιακής Επιτροπής
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Α.Ε.Ι. ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια ενός στενού κλαδικού αγώνα
και αφορά άμεσα όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, 7:00 μ.μ.
Βιβλιοπωλείο Εκτός των τειχών
Γραβιάς 10-12, 106 78 Αθήνα • 210 3303348 • books@ektostonteixon.org
www.ektostonteixon.org

2η φάση διαθεσιμότητας στην υγεία-πιο κοντά οι απολύσεις

Αυτή τη φορά, τα στοιχήματα τελείωσαν. Η κυβέρνηση και ο τηλεοπτικός «αστέρας» Α. Γεωργιάδης προχωρούν στη δεύτερη φάση διαθεσιμότητας εργαζομένων από την δημόσια περίθαλψη. Συνολικά, είδε το φως της δημοσιότητας ένας αριθμός 1233 εργαζομένων με «στοχευμένες» παρεμβάσεις, για να μην γενικευθούν οι αντιδράσεις (έτσι εκτιμούν). Ο κύκλος αυτός ευελπιστούν να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε και ο τρίτος γύρος διαθεσιμοτήτων - απολύσεων που ήδη σχεδιάζεται και με τον οποίο θα «υποδεχθούν» το νέο χρόνο κυβέρνηση και τρόικα. Όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε αλλεπάλληλα κύματα από εδώ και πέρα. Μία συνεχής διαδικασία ξεπετάγματος χιλιάδων εργαζομένων από τα Νοσοκομεία, με παράλληλο κλείσιμό τους, ολικό ή μερικό. Άλλωστε, για να φανεί ότι περισσεύουν αυτοί οι εργαζόμενοι, είναι απαραίτητο το κλείσιμο των χώρων και τμημάτων που δουλεύουν. Από εκεί που οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές και επικίνδυνες για τους ασθενείς, θα βγει στο τέλος ότι υπάρχει υπερπληθώρα εργαζομένων. Πρόκειται φυσικά για την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (Π.Ε.Κ.) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ;

Εν μέσω καταιγιστικών γεγονότων στα δημόσια Πανεπιστήμια, με απολύσεις διοικητικών, ωμές καταπατήσεις του ασύλου, όξυνση των ταξικών φραγμών, σε ειδική εκδήλωση της Συνόδου των Πρυτάνεων, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε σχέδιο νέου Πρότυπου Εσωτερικού Κανονισμού (Π.Ε.Κ) λειτουργίας των Πανεπιστημίων, το οποίο εκπονήθηκε από ειδική επιτροπή της Συνόδου. Το σχέδιο αυτό παραδόθηκε στα Πανεπιστήμια προκειμένου να συζητηθεί στις Συγκλήτους και στις Γενικές Συνελεύσεις Τμήματος, χωρίς βέβαια οι «διαβουλεύσεις» αυτές να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου (προθεσμία που δόθηκε) θα επικυρωθεί με κοινή υπουργική απόφαση.

Διάβημα διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του ΚΚΕ προς τον Υπ. Δικαιοσύνης για τις συνδικαλιστικές διώξεις.

 Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, Χρήστο Κατσώτη, προέβη σήμερα σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου για το θέμα των διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών.


Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο Χρ. Κατσώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου και του θέσαμε το ζήτημα των διώξεων εναντίον των συνδικαλιστών, εναντίον αγωνιζόμενων εργαζομένων, αγροτών, μαθητών, που είναι προκλητικές και που έχουν βέβαια σαν σκοπό να υποταχθεί το κίνημα στις επιλογές της κυβέρνησης.

Πολιτικοί απατεώνες Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας...Frankfurter Allgemeine: Λογιστικό τρικ το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας !

Στο πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η ΕΕ βλέπει ακόμα στην Ελλάδα ένα δημοσιονομικό κενό»


 Στο σχετικό άρθρο επισημαίνεται: «Σύμφωνα με την Κομισιόν στον προϋπολογισμό για το 2014 υπάρχει χρηματοδοτικό κενό με άγνωστο μέχρι στιγμής ύψος. Θα πρέπει συνεπώς να γίνουν αλλαγές στον προϋπολογισμό για να είναι σε θέση η τρόικα να ολοκληρώσει στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο, ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες.

Τροπολογία της ΚΟ του ΚΚΕ για την απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε την παρακάτω τροπολογία σε δύο νομοσχέδια που θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα:



1] Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις» και
2] Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ο θάνατος δύο ανθρώπων, οι άθλιες συνθήκες που ζούνε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και το στοιχείο που αναφέρει ότι το πρόβλημα βασανίζει περίπου 350.000 χιλιάδες εργατικές -λαϊκές οικογένειες, τονίζει την ανάγκη της λήψης επειγόντων μέτρων, μέτρων συγκεκριμένων που θα οδηγήσουν τόσο στην αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και στην απαγόρευση των διακοπών σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

 Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.



Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το θανατηφόρο έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με τον τραγικό θάνατο του 40χρονου Κούτσικου Γιώργου, πατέρα τριών παιδιών, προσθέτει στον αιματηρό κατάλογο ένα ακόμα θύμα, αποτέλεσμα των εργολαβιών, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας και των πρόχειρων κατασκευών, της απαξίωσης της επιχείρησης με σκοπό την παράδοσή της στο κεφάλαιο.

ΑΚΕΛ - ΚΥΠΡΟΣ : Προχώρησε ακόμα ένα βήμα η κυβέρνηση για το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

 Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου


Η κυβέρνηση με την χθεσινή απόφαση της για την έγκριση του πλάνου ιδιωτικοποιήσεων των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, προχώρησε σε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε βάρος των πολιτών και της κοινωνίας και υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Θανάσης Παφίλης. Λέμε στο λαό: Εσύ παράγεις τον πλούτο, πάρε την εξουσία στα χέρια σου!

 Αποσπάσματα από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ την Παρασκευή στη Βουλή


Εμείς θα θέσουμε το πραγματικό πρόβλημα στην κοινωνία, το οποίο αποφεύγετε να απαντήσετε. Ποιος έφτασε την Ελλάδα και την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι; Ποιο σύστημα; Το σοσιαλιστικό; Ο καπιταλισμός. Αυτός δεν την έφερε εδώ; Θα πρέπει να απαντήσετε εσείς τι προσφέρει το σύστημά σας το 2013 στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα.