Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του K.K.E. η αυριανή απεργία αφετηρία για την απόκρουση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.



Ο λαός μπορεί να αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Η αυριανή απεργία, με την πανεργατική - παλλαϊκή συμμετοχή, πρέπει να γίνει αφετηρία μιας νέας αγωνιστικής πολιτικής αφύπνισης και ταξικής οργάνωσης. Όλοι στην απεργία και στους δρόμους με το ΠΑΜΕ, για να ακουστεί δυνατά: Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως προσπαθούν τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ. Καμία θυσία για την κρίση, το χρέος, την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να περάσει μαζικά στο στρατόπεδο της ρήξης και της ανατροπής.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής :Τετάρτη 15 Ιούνη όλοι στο Σύνταγμα.


Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Τετάρτη 15 Ιούνη όλοι στο Σύνταγμα
alt

       Η αυριανή μέρα μπορεί και πρέπει να αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία της χώρας.

Καλούμε όλο το λαό, με βάση την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, να διατρανώσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο: «Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, χρέος».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν προγραμματίσει τις συγκεντρώσεις τους έξω από το πλαίσιο της λαϊκής συνέλευσης, και εν συνεχεία πορεία προς το Σύνταγμα, έχουν σοβαρή ευθύνη για την διαφύλαξη του ειρηνικού χαρακτήρα της κατάληψης της πλατείας Συντάγματος. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούν.

Έκτακτη συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Κ. Παπούλια την Τετάρτη που όλη η χώρα απεργεί.Σχόλιο του Red Star.


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πανικόβλητος θα συναντηθεί αύριο (ημέρα πανελλαδικής απεργίας και μεγάλων κινητοποιήσεων) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.Η συνάντηση θα γίνει στις 1:00 το μεσημέρι.Είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό ενός ψεύτη και λαοπλάνου πρωθυπουργού.Πιθανότατα η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να στείλει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην Βουλή.Όμως αύριο αυτό που μετράει είναι να πετύχει η απεργία και να γίνουν τεράστια συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις.

Π.Α.ΜΕ :Η φίμωση που επιχειρείται δε θα περάσει ! Αύριο θα μεταδοθεί η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ζωντανά (10πμ) μέσω της ιστοσελίδας (Http://www.pamehellas.gr/main.php).



Η προσπάθεια φίμωσης του ΠΑΜΕ, ο σταθερός αποκλεισμός από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι συμπτωματική. Εντάσσεται, σε σχεδιασμό με στόχο να κατευθυνθεί το δικαίωμα στην πληροφόρηση, να δημιουργηθούν εμπόδια στην επαφή των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ, με τα ταξικά σωματεία.
Η φίμωση που επιχειρείται δε θα περάσει. Το ΠΑΜΕ ήδη αναπτύσσει και θα κλιμακώσει μια σειρά από δραστηριότητες στον τομέα της πληροφόρησης, ώστε οι εργαζόμενοι να μαθαίνουν τις θέσεις μας, τις δραστηριότητες μας, να κρινόμαστε απ΄ ευθείας από αυτούς.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γ. Λιάνης, παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο ο Αντ. Κοτσακάς. Μεσοπρόθεσμες αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ.


Την απόφασή του να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας γνωστοποίησε ο Γιώργος Λιάνης, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. Προηγήθηκε η αποχώρηση από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή, Αντ. Κοτσακά, ο οποίος άφησε αιχμές για τη μετατόπιση του κόμματος προς τα δεξιά. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής Κοζάνης, Αλ. Αθανασιάδης, δήλωσε αποφασισμένος να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, αντιδρώντας στα σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
"Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο", δήλωσε ο Γ. Λιάνης"Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο", δήλωσε ο Γ. ΛιάνηςΣτην τετρασέλιδη επιστολή του, ο Γ. Λιάνης σημειώνει ότι "είναι κυρίως θέμα συνείδησης", καθώς δεν πιστεύει πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. "Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό συνεχώς", αναφέρει και υπογραμμίζει ότι "μένει να ζητήσουμε τη συγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό".

Ανακοίνωση – Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την πανελλαδική απεργία 15/06.



Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15/6 ενάντια στο κατεδαφιστικό για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα δικαιώματα κυβερνητικό και τροϊκανό Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, καθώς και  ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Να φύγει το Μνημόνιο, η τρόικα, η κυβέρνηση και η πολιτική τους.
Να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για το έκτακτο Eurogroup.



Τον ελληνικό λαό, αλλά και τους άλλους λαούς της Ευρώπης, με ή χωρίς μνημόνια, τους έχει ήδη βάλει σε πρόγραμμα ανεξέλεγκτης πτώχευσης  η λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Τα άγρια παζάρια και οι τσακωμοί τους αφορούν στο πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση στην ευρωζώνη που παραμένει και βαθαίνει, προστατεύοντας ο καθένας τα συμφέροντα των μονοπωλίων της χώρας του.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το μεσοπρόθεσμο.



Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει και καταψηφίζει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ενημερώνει το λαό ότι δεν θα πάρει μέρος σε καμιά διαδικασία της βουλής που αφορά το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ούτε στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην ολομέλεια. Με όλους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες συμμετέχει στις απεργίες, γενικότερα στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (14/6/2011)



Το  μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα – σφαγείο καταψηφίζεται καθημερινά από χιλιάδες διαδηλωτές στις πλατείες και στους δρόμους της χώρας. Έχουμε μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, ο χρόνος της οποίας έχει ήδη τελειώσει και ο γαντζωμένος στην καρέκλα του Πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο βουλιάζοντας τη χώρα σε ένα βαθύ τέλμα.
Πρέπει να γνωρίζουν και η κυβέρνηση και όλοι όσοι επεξεργάζονται σενάρια δημοκρατικής εκτροπής, ότι μία και μόνο επιλογή υπάρχει.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Κάλεσμα αγώνα και ξεσηκωμού προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές της χώρας.


3Όλοι στη Γενική Απεργία 15 Ιούνη με το ΠΑΜΕ
στις 10:00 στην Ομόνοια
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΣΦΑΓΕΙΟ

Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της ΕΕ και του ΔΝΤ τα όποια στηρίζουν ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Σε κάθε σύλλογο έτος και εξάμηνο να σημάνει ξεσηκωμός. Κάνεις να μην δώσει συναίνεση να στείλουν αυτόν και την οικογένεια του στον καιάδα.
Οι φοιτητές των λαικών οικογενειών, οι εργαζόμενοι φοιτητές που δουλεύουν «μαύρα» στο εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, τον επισιτισμό, στον ΟΤΕ, τις νέες τεχνολογίες, στις οικοδομές, οι φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση για ένα κομμάτι ψωμί, που κάνουν μεροκάματο τα Σαββατοκύριακα στη δουλειά των γονιών τους πρέπει να διαλέξουν μετερίζι.

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τον Δήμαρχο Περιστερίου.



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το δήμαρχο Περιστερίου, που απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιος είναι ο εχθρός του.
Αποκαθήλωσε όλο το προπαγανδιστικό υλικό του ΠΑΜΕ στο δήμο. Επιδιώκει το χτύπημα του ταξικού κινήματος που παλεύει κόντρα στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τα κόμματά του, τους δημάρχους που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική.
Ο Δήμαρχος του Περιστερίου Παχατουρίδης είναι σίγουρο ότι θα βρει το μάστορά του.

Επίκαιρο σχόλιο από το www.pontiki.gr : Το τέλος τους έφτασε !


thumb
Του Δημήτρη Μυ
Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» μπορεί κανείς να προχωρήσει σε μια βάσιμη πρόβλεψη: Η αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση αλλά και τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δεν είναι παροδικό φαινόμενο, δεν πρόκειται να περάσει και εκτονωθεί τόσο εύκολα και γρήγορα.
Ο λόγος είναι απλός. Η ελληνική κοινωνία σχεδόν στο σύνολό της συνειδητοποιεί το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η πολιτική του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.
Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη η αγανάκτηση των ανθρώπων που θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή θα στείλει το μήνυμα σε όλους όσοι έχουν ήδη αποφασίσει να βάλουν την υπογραφή τους στο μεσοπρόθεσμο (ένα ακόμη μνημόνιο) πρόγραμμα της κυβέρνησης.

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 67 ΠΟΛΕΙΣ.



Συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις

Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια
Πειραιάς: 11 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Κιλκίς: 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης
Νάουσα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Κατερίνη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Βέροια: 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Δήλωση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ» για την ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου, από τους βουλευτές Α & Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα και Π. Λαφαζάνη


Ιδιαίτερα με την ιδιότητα μας ως βουλευτές Α και Β Πειραιά αισθανόμαστε όχι μόνο την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε έντονα και να καταγγείλουμε την επιχειρούμενη από την ιδιοκτησία της εφημερίδας Έθνος απόλυση της γνωστής και άξιας δημοσιογράφου και συνδικαλίστριας Πόπης Χριστοδουλίδου. Το πειραϊκό, εργατικό και ναυτιλιακό ρεπορτάζ υπηρετήθηκε με απόλυτη εντιμότητα, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία επί δεκαετίες από τις στήλες του Έθνους από τον Νίκο Πηγαδά, τον Σταύρο Μαλαγκονιάρη και την Πόπη Χριστοδουλίδου. Σήμερα η κα Χριστοδουλίδου είναι η μόνη που μένει για να συνεχίσει αυτή την ιστορική παράδοση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος- Απεργία στις 15-6-11


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Απεργία στις 15-6-11 
  
Εργαζόμενες και Άνεργες  Γυναίκες
Νέες Γυναίκες
Καμία γυναίκα στη δουλειά στις 15/6/11. Είναι μέρα Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, είναι μέρα αγώνα, είναι μια μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που μαζί με τα όσα έχουν παρθεί μέχρι τώρα θα μας πετάξουν οριστικά εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Κανένας συμβιβασμός, καμιά συναίνεση, καμιά υποχώρηση. Ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας και της απειλής της, της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.