Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ προς τους 13 ευρωβουλευτές της λεγόμενης «Ομάδας Συμφιλίωσης των Ευρωπαϊκών Ιστοριών»

15/04/10

Κύριοι ευρωβουλευτές
Επειδή θεωρούμε την «πρωτοβουλία» σας ως επιχείρηση πλαστογράφησης της ευρωπαϊκής ιστορίας και προσπάθεια να ξαναγραφτεί αυτή με τα πόδια επάνω,
επειδή θεωρούμε την «πρωτοβουλία» σας ενταγμένη στη γενική αντικομμουνιστική επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλοι μηχανισμοί της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης,
επειδή είναι ο καπιταλισμός και οι εκπρόσωποί του εκείνοι που πρέπει να απολογούνται στους λαούς για τα πελώρια εγκλήματα που διαχρονικά έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν όλες οι κυβερνήσεις σας,
επειδή τολμάτε να προσβάλλετε τη θυσία και τη μνήμη 20.000.000 νεκρών της Σοβιετικής Ένωσης, που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη συντριβή του ναζισμού, καθώς και τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών άλλων χωρών,
επειδή σπέρνετε τον σκοταδισμό και ποινικοποιείτε τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία, ιδεολογία και πολιτική, καταγγέλλουμε την ενέργειά σας.

1. Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι παιδιά του καπιταλισμού. Στηρίχθηκαν από ολόκληρο το αστικό πολιτικό φάσμα, προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία. Πρώτα απ' όλα στηρίχθηκαν από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και των άλλων καπιταλιστικών κρατών, που και σήμερα τα συμφέροντά τους υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερα για τον πολιτικό ρόλο των αστικών δυνάμεων αναφέρουμε ενδεικτικά:

Την ανοιχτή, ένοπλη, οικονομική, πολιτική και άλλη, στήριξη του Φράνκο στην Ισπανία από τις Μ. Βρετανία, Γαλλία και την έμμεση από τις ΗΠΑ.

Τη συμφωνία του Μονάχου (1938), με την οποία οι πρωθυπουργοί της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ αντιστοίχως, παρέδωσαν στον Χίτλερ το Σουδητικό τμήμα της Τσεχοσλοβακίας.

Τον πόλεμο που «κήρυξαν», δίχως όμως και να τον διεξάγουν, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία κατά της Γερμανίας το 1939, μετά την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία, παρά τη σχετική συμφωνία που είχαν υπογράψει με την τελευταία.

Την ανοιχτή συνεργασία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Σουηδίας με τον Χίτλερ μέχρι το 1943.

Τη συνεργασία του Βατικανού με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, καθώς και τη φυγάδευση από τον Πάπα εκατοντάδων ναζί εγκληματιών πολέμου.

2. Μια που δείχνετε «ενδιαφέρον» για την ευρωπαϊκή ιστορία, σας υπενθυμίζουμε, ας είναι βέβαιο ότι θα τα «ξεχάσετε», σειρά εγκλημάτων κατά των ευρωπαϊκών λαών, που διέπραξαν τα κράτη σας:

Τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτέλεσμα της διαπάλης ληστών για το ξαναμοίρασμα των αγορών.

Τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε την ίδια αιτία και οδήγησε στο θάνατο 50.000.000 ανθρώπων, 35 εκατομμυρίων παραπάνω από τον πρώτο.

Τον βομβαρδισμό από εγγλέζικα αεροπλάνα, που προκάλεσε την ισοπέδωση της Δρέσδης το 1945 και τον οποίο καμία ανάγκη του πολέμου δεν επέβαλε.

Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι ο βομβαρδισμός με ατομικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που επίσης δεν επέβαλε καμία πολεμική ανάγκη.

Την εισβολή στρατών των κρατών σας στη Ρωσία, για να καταπνίξετε τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

Τον σφαγιασμό της Κομμούνας του Παρισιού από τη γαλλική κυβέρνηση, που δεν δίστασε να δολοφονεί ακόμα και άοπλες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Τη σφαγή χιλιάδων εργατών κατά τη γερμανική επανάσταση του 1918.

Τις εκτελέσεις χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων μελών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στην Ελλάδα, από τους συνεργάτες των γερμανών και από τους απόντες του αγώνα κατά την Κατοχή και μετά από αυτήν, εναντίον των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Την πρόσληψη από το ΝΑΤΟ εκατοντάδων ναζί εγκληματιών πολέμου, που χρησιμοποιήθηκαν σε καίριες θέσεις.

Τη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας και τον διαμελισμό της από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

3. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όργανά της είσαστε εκείνοι που έχετε ενθαρρύνει και επιβραβεύσει το γκρέμισμα αγαλμάτων και μνημείων αγωνιστών κατά του φασισμού και την ανέγερση μνημείων που τιμούν το φασισμό. Είσαστε οι ίδιοι που διώκετε κομμουνιστές και οργανώσεις τους.

Κύριοι ευρωβουλευτές

Ο αντικομμουνισμός και το ξαναγράψιμο της ιστορίας, σάς είναι χρήσιμα στη γενική επίθεση που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της έχετε εξαπολύσει κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να υπηρετήσετε την κερδοφορία των μονοπωλίων. Θέλετε τους λαούς υποταγμένους και αποπροσανατολισμένους, για να τσακίσετε κάθε αντίσταση και κυρίως για να θωρακίσετε την εξουσία σας από μελλοντικές λαϊκές αντιδράσεις. Δεν θα το πετύχετε.
Όσον αφορά την ιστορία, δεν υπάρχει μία, υπάρχουν δύο. Είναι αυτή που γράφουν οι λαοί και η άλλη που γράφουν οι εκμεταλλευτές τους. Αυτές δεν θα μπορέσετε να τις συμφιλιώσετε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας.



Κοροιδεύουν τον ελληνικό λαό Παπανδρέου και ΠΑ.ΣΟ.Κ...Έχουν αποφασίσει για το ΔΝΤ και για πακέτο σκληρών μέτρων.

Η Ελλάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθεί σε μια τριετή προληπτική συμφωνία με το ΔΝΤ, αναφέρει αξιωματούχος του οργανισμού στο Ρόιτερς.

Η αποστολή κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα κρατήσει περίπου 15 μέρες και σύμφωνα με τον αξιωματούχο, o οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Ελλάδας, για να ενεργοποιηθεί αυτή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ε.Ε. δεν επιθυμεί η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ να ξεπεράσει το 1/3 της συνολικής.

Πηγή:www.enet.gr

'Ηρθε ή ώρα της Αλλαγής ! Γράφει ο Red Star

Διεφθαρμένοι πολιτικοί μπλεγμένοι σε δεκάδες σκάνδαλα...ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ
Διεφθαρμένα κόμματα που έπαιρναν μίζες...ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ
Κόμματα που επιμένουν να στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ... ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ(η πλειοψηφία του)
Κόμματα που στηρίζουν μονόπλευρα μέτρα κατά των χαμηλών εισοδημάτων...ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ
Κόμματα που υποστηρίζουν οι βιομήχανοι-επιχειρηματίες-Μ.Μ.Ε...ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ

Εσύ πότε θα πάρεις θέση; Tο σάπιο καπιταλιστικό κατεστημένο δεν θέλει πολύ για να πέσει.Αρκεί να θέλεις να το ρίξεις και να μην φοβάσαι το αύριο !

RED STAR 

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Κούβας για την επέτειο από τη συντριβή της ιμπεριαλιστικής εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων

15/04/10
Αγαπητοί σύντροφοι
Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό στην ΚΕ του ΚΚΚ και στο λαό της Κούβας με αφορμή την επέτειο από την συντριβή της ιμπεριαλιστικής εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων, την 17η Απρίλη 1961. Η απόβαση των μισθοφόρων του ιμπεριαλισμού αποτέλεσε την κορύφωση των σαμποτάζ, των εγκληματικών επιθέσεων, εκρήξεων και άλλων υπονομευτικών ενεργειών, με τις οποίες οι ΗΠΑ αποσκοπούσαν να αποσταθεροποιήσουν και να ανατρέψουν την Κουβανική επανάσταση. Ο λαός και οι επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις της Κούβας, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες και με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συντρόφου Φιντέλ, έδωσαν αποφασιστική απάντηση συντρίβοντας τα σχέδια τους.

Ευθύνες στον Κατσίνσκι για την πτώση από το Λευκορώσο Πρόεδρο

poland_tragedyΟ Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο πιστεύει ότι ο Πολωνός Πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι έδωσε την τελευταία εντολή για την προσγείωση του αεροσκάφους του που συνετρίβη το Σάββατο στη δυτική Ρωσία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ. Ο Κατσίνσκι, επικεφαλής αντιπροσωπείας ανώτατων Πολωνών αξιωματούχων, μετέβαινε στο Σμόλενσκ.
Οι Ρώσοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνέστησαν στον πιλότο του προεδρικού αεροσκάφους να κατευθυνθεί προς ένα άλλο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακής ορατότητας. Όμως εκείνος, όπως ισχυρίζονται, τους αγνόησε και έκανε τέσσερις προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος πριν εκείνο καταπέσει.
"Είναι σαφές ποιός ευθύνεται γι' Αυτό. Ένοχος ή αθώος είσαι ο πρώτος που ευθύνεσαι", τόνισε ο Λουκασένκο. "Αν το νούμερο ένα αεροσκάφος που μεταφέρει τον Πρόεδρο βρίσκεται εν πτήσει και παρουσιαστεί κάποια ανωμαλία, ο κυβερνήτης αναφέρει την κατάσταση απευθείας στον Πρόεδρο", επισήμανε ο Λουκασένκο.

Καταδικάστηκε στη Βρετανία επειδή δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς

Μέσω Λονδίνου συνεχίζεται η υπόθεση του χρηματισμού δεκάδων ελλήνων γιατρών προκειμένου να προτιμήσουν προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας έναντι αδράς αμοιβής. Την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη ακόμη επεξεργάζεται εδώ και 3 χρόνια την πληθώρα των στοιχείων που δόθηκαν στην Αθήνα από βρετανούς και αμερικανούς, το ανώτατο δικαστήριο του Στέμματος καταδίκασε τον 44χρονο Ρόμπερτ Ντουγκάλ σε 12μηνη φυλάκιση.

Προβλήματα στις αερομεταφορές στην Ευρώπη λόγω έκρηξης ηφαιστείου στην Ισλανδία


Κλειστός παραμένει ο εναέριος χώρος σε μεγάλο τμήμα της βόρειας Ευρώπης λόγω της στάχτης που μεταφέρεται από ηφαίστειο που εξερράγη στην Ισλανδία.
«Λόγω της στάχτης, οι εναέριες μετακινήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σκωτίας, Νορβηγίας, βόρειας Σουηδίας, Aγγλίας και βόρειας Φινλανδίας περιορίζονται», όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των φινλαδικών αεροδρομίων Finavia.
Πολλά αεροπορικά δρομολόγια διεκόπησαν καθώς στάχτες και καπνός από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, 120 χιλιόμετρα από την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, έχουν καλύψει την περιοχή.

K.K.E: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σχετικά με τις κάμερες

Είναι κατάπτυστη η γνωμοδότηση της λεγόμενης Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τη γενικευμένη χρησιμοποίηση των καμερών παρακολούθησης ακόμα και σε εργασιακούς χώρους. Απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας αυτό που από την αρχή το ΚΚΕ κατάγγελλε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τοποθετούν τις κάμερες με στόχο την τρομοκράτηση του λαού και των αγώνων του. Εντάσσεται στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των μηχανισμών καταστολής που πάντα συνοδεύουν τα άγρια αντιλαϊκά τους μέτρα. Τις κάμερες θα τις καταργήσει ο λαός.

Βιβλική καταστροφή στην Κίνα από τον μεγάλο σεισμό των 7 Ρίχτερ.617 οι νεκροί,μεγάλες καταστροφές.Μέσα σε λίγους μήνες όλος ο πλανήτης έχει χτυπηθεί από πολλούς μεγάλους σεισμούς.

 
Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε χθες Τετάρτη την απομακρυσμένη επαρχία Τσίνγκαϊ, στη βορειοδυτική Κίνα, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 617 ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την σεισμική δόνηση και τις μετασεισμικές δονήσεις στην ορεινή περιοχή, σύμφωνα με κρατικά κινεζικά ΜΜΕ. Οι διασώστες έβγαλαν από τα συντρίμμια 2.038 επιζώντες

Πολλοί τραυματίες στην κομητεία Γιουσού έχουν "απελπιστική ανάγκη ιατρικής βοήθειας"· υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε βασικές προμήθειες--ιατρικό οινόπνευμα, γάζες, αντιφλεγμονώδη κ.ά., δήλωσε αστυνομικός αξιωματούχος στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Αρνήθηκαν να απολογηθούν Μαζιώτης-Ρούπα

Το ζευγάρι Νίκος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα δήλωσαν ενώπιον του ανακριτή ότι δεν θα απολογηθούν για να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία, καθώς, όπως είπαν, η δίωξή τους είναι πολιτική. Από την πλευρά του ο Σαράντος Νικητόπουλος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του. Σε αναζήτηση ακόμη τεσσάρων ατόμων βρίσκεται η αστυνομία.
 
Ο Νικητόπουλος τονίζει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί στοιχείο για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση ένα αποτύπωμά του και μάλιστα σε κινητό αντικείμενο στο σπίτι του Λ. Φούντα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΑΜΑΡΑ. Δεδομένη η συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα. .Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις στην προπαγάνδα τους, κυβέρνηση και ΝΔ συγκροτούν ενιαίο μέτωπο σε βάρος του λαού

Eurokinissi
Να διαφυλάξει και να ενισχύσει το κλίμα συναίνεσης και εθνικής ομοψυχίας προκειμένου να περάσουν και να διευρυνθούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα επιχειρεί με κάθε τρόπο η ηγεσία της ΝΔ, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να επιταχύνει την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
Στο όνομα ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την οικονομία, η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει δημαγωγικά στη γραμμή της «αυτολογοκρισίας απέναντι στην κυβέρνηση», στηρίζει τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση, ενώ πιέζει για την ταχεία υλοποίηση επιπρόσθετων φιλομονοπωλιακών μέτρων.