Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Λαϊκή απάντηση στους πλειστηριασμούς

 
Η συζήτηση για το σχέδιο νόμου «προστασίας» της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς είναι πραγματικά αποκαλυπτική. Από τη μία, η κυβέρνηση επιδιώκει να κατοχυρώσει τον τίτλο του ρεαλιστή «προστάτη» της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρεωμένων λαϊκών οικογενειών που ταυτόχρονα αναγκάζει τους μπαταχτσήδες να πληρώσουν. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με καταγγελτικό «αντικυβερνητικό» λόγο και προτείνει ως λύση την παράταση ενός έτους του ισχύοντος καθεστώτος. Στην πραγματικότητα, και οι δύο κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.
Το κυβερνητικό σχέδιο είναι σχέδιο στήριξης των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων γενικότερα, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «μεταθέτει την εκτέλεση» για ένα χρόνο, παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Το ελαιόδενδρο που φαίνεται στη φωτογραφία φυτεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2013στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, στην Αμφιάλη, με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης ειρήνης «Πολιτισμος της Ειρήνης» (Kultur des friedens) που έχει τη βάση της στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας.

Ε.Ε. = Ελος Ελος. Της Λιάνας Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Της Λιάνας Κανέλλη


Τι είν' η Ευρώπη μας; Μην είν' η Γκόλντμαν Σακς; Μην είν' η Μαύρη Πέτρα (Black Rock); Μην είν' η τράπεζα η τρανή, το Αιγαίο των Πνιγμών κι η Λαμπεντούζα των Αφρικανών, που τους απολυμαίνουν με παγωμένο ντους παραμονές Χριστουγέννων των Φιλανθρώπων; Μην είν' η Μάφια η κραταιά, που σπάει τα των ανθέων μαγαζιά αν δεν της αγοράσουν κατοστάρικο ευρώ τα... κατακόκκινα αλεξανδρινά; Ερανος για να πληρωθούν τα έξοδα τα δικαστικά των πάμφτωχων μαφιόζων στα κελιά, είπαν τα... μίντια τα τρανά.

Ο Φιντέλ Κάστρο για το αν η θρησκεία είναι το “όπιο του λαού”..

Αναδημοσίευση από το μπλογκ yperboles.wordpress.com


Φράι Μπέττο: Στο κομμουνιστικό κίνημα υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν μια φράση του Μαρξ, η οποία βρίσκεται στο κείμενο “Για την Κριτική της Χεγκελιανής Φιλοσοφίας του Δικαίου”, που λέει ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού. Η φράση αυτή έγινε ολοκληρωτικό, απόλυτο, μεταφυσικό δόγμα, έξω από κάθε διαλεκτική.

Τον Οκτώβριο του 1980, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα επαναστατικό κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, το Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης, εξέδωσε ένα ντοκουμέντο πάνω στη θρησκεία, όπου γίνεται κριτική σ’ αυτό, αν το πάρει κανείς σαν απόλυτη αρχή.