Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Διχαστικό μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αντί η πασχαλινή εγκύκλιος να εμπεριέχει ευχές και αγάπη, είχε στίγμα διχόνοιας

Δεν περιορίστηκε μόνο στα θρησκευτικά μηνύματα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, όπως είναι το Πάσχα και με την Πασχαλινή του Εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυστόστομος Β έσπειρε πολιτική αντιπαράθεση και διχόνοια αντί την αγάπη και την ενότητα του λαού μας.  Ενώ αναφέρεται στην Ανάσταση του Χριστού  ότι «μέσα από την ατμόσφαιρα της νίκης, της χαράς και του φωτός που ανέτειλε από τον τάφο και σκορπίστηκε σε όλο τον κόσμο, δεν έχουν θέση μικρότητες και μνησικακίες, μίση και πάθη» την ίδια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β κάνει πολιτικές αναλύσεις και μιλά για επανακαθορισμό στόχων. 
Αμφισβητεί την έντιμη και ειλικρινή προσπάθεια της υπεύθυνης και εκλεγμένης πολιτικής ηγεσία του τόπου για λύση και επανένωση και μιλά περί «ψευδεπίγραφου ρεαλισμού». Μίλησε υβριστικά εναντίον της  εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας και με διαστρεβλωτικό λόγο υποστήριξε ότι «έγιναν λάβαρο του αγώνα μας οι τουρκικές θέσεις και ότι  προάγουμε την τουρκοποίηση της Κύπρου»!

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη Real News (B. Σκουρή)


1.    Μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου πιστεύετε πως δικαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν ¨τι ΠΑΣΟΚ, τι ΝΔ¨;

Τα δυο κόμματα δεν είναι ίδια αλλά όπως αποδείχθηκε διέθεταν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά σχέδια απέναντι στη κρίση. Το επισημάναμε και προεκλογικά και δεχθήκαμε σφοδρή κριτική. Αμέσως μετά τις εκλογές επιβεβαιωθήκαμε όταν η νέα κυβέρνηση άρχισε να «παίζει» με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, προκειμένου να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη των προεκλογικών της δεσμεύσεων και να προωθήσει τα συγκεκριμένα μέτρα. Το ότι φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, οφείλεται και σε αυτά τα κυβερνητικά παιχνίδια, και κυρίως στις δημόσιες δηλώσεις για Τιτανικούς και χρεοκοπία. Το ερώτημα λοιπόν για το ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πρέπει να το απευθύνετε στους πολίτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απαλλαγούν από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και τους προέκυψε συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ.

Ρωσία: Ύψιστα μέτρα ασφαλείας το Πάσχα Σε όλη τη χώρα θα κινητοποιηθούν περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και 3.500 στρατιώτες


Η Εθνική Αντριτρομοκρατική Επιτροπή (ΝΑΚ) έχει δώσει οδηγίες σε όλες τις ρωσικές επαρχίες να θέσουν σε εφαρμογή ύψιστα μέτρα ασφαλείας. Έτσι, σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι πυροσβέστες, οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και η αστυνομία.

Συνομιλίες Πούτιν με Τσάβες και Μοράλες

Δώδεκα ώρες διήρκησε η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στη Βενεζουέλα, όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ούγκο Τσάβες και τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.
   
Κατά την επίσκεψή του, παρέδωσε τέσσερα ρωσικά ελικόπτερα Μi-17 στο πλαίσιο εξοπλιστικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας-Βενεζουέλας.

Iράκ: 25 νεκροί από επίθεση ενόπλων

Είκοσι άνδρες και πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από ένόπλους που φορούσαν στρατιωτικές στολές σε περιοχή νότια της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν πηγές στα υπουργεία Εσωτερικών και Αμυνας.
"Οι ένοπλοι που φορούσαν στολές έφθασαν με αυτοκίνητα που ομοίαζαν με αυτά που χρησιμοποιεί ο στρατός και άρχισαν να βάλλουν εναντίον τριών σπιτιών στο χωριό Σούφια στη περιοχή Ρασίντ ( Arab Jabour ) νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, σουνιτικός μουσουλμανικός θύλακος, σκοτώνοντας 25 άτομα μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες",ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ένοπλοι έδεσαν τα θύματά τους μέσα στα σπίτια τους πριν τα σκοτώσουν.


Πηγές:ΑΠΕ-Ναυτεμπορική 

ΙΡΑΚ - ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Κάθε άλλο παρά σταθερότητα φαίνεται ότι έφεραν στο Ιράκ τα αποτελέσματα των «εκλογών» που διοργανώθηκαν υπό συνεχιζόμενη κατοχή στις 7 Μάρτη. Μετά από καθυστέρηση τριών βδομάδων και ενώ, ήδη, οι κύριοι διεκδικητές της εξουσίας είχαν ανταλλάξει κατηγορίες, είχαν προβεί σε καταγγελίες για νοθεία και παρατυπίες, και είχαν καλλιεργήσει ένα μάλλον εκρηκτικό κλίμα, η ανακοίνωση της επικράτησης της συμμαχίας «αλ Ιρακίγια», υπό τον Ιγιάντ Αλάουι, με μόλις δύο έδρες διαφορά από τη συμμαχία «Κράτος Δικαίου» του απερχόμενου πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, έριξε «λάδι στη φωτιά» της αβεβαιότητας, που, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να λάβει σύντομα τέλος.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμαχία «αλ Ιρακίγια» συγκέντρωσε 91 έδρες, το «Κράτος Δικαίου» 89, ο σιιτικός θρησκευτικός συνασπισμός «Ιρακινή Εθνική Συμμαχία» 70, η Κουρδική Συμμαχία 43, και ακολουθούν με λιγότερες έδρες η κυρίως σουνιτική συμμαχία «Μέτωπο Ιρακινής Συμφωνίας» και η σιιτική και σουνιτική «Ενότητα για την Ιρακινή Συμμαχία». Αρκετές έδρες κέρδισαν και οι παρατάξεις των διαφόρων ξεχωριστών φυλών και μειονοτήτων, χωρίς, όμως, ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

20 σημεία του ΝΑΡ για τις εξελίξεις


nar_metra_sxedio.gifΟΙ ΧΕΙΜΑΡΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ  
.
20 σημεία για την κρίση, το εργατικό κίνημα και την πολιτική απάντηση της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς. 
.
Μπροστά στους εργαζόμενους εμφανίζεται στις μέρες μας ένα θανάσιμο δίλημμα: Είτε θα αποδεχτούν να θυσιάσουν τα δικαιώματα τους στο βωμό του "μελλοντικού" ξεπεράσματος της κρίσης σε όφελος των τραπεζών και των επιχειρήσεωνείτε θα παλέψουν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου, το πολιτικό σύστημα και την ΕΕ με ορίζοντα την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική εξουσία. 
1.   Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθοδηγεί την επίθεση, δεν «σύρεται», αποτελεί σήμερα τον οργανωτή του αστικού μπλοκ εξουσίας. Γύρω της συσπειρώνονται τόσο η ΝΔ, όσο και το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ, που επιδιώκει να αναδειχθεί σε μακρύ χέρι του συστήματος και να μετατραπεί σε "κόμμα εξουσίας". Η επίθεση στηρίζεται στην τεράστια ιδεολογική κατεργασία που κάνουν τα ΜΜΕ και οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους και του κεφαλαίου στους εργαζόμενους. 

Σε παλλαϊκή συμμετοχή καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΠΑΣΥ. Συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις της χώρας


Σε παλλαϊκή συμμετοχή καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΠΑΣΥ. Συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις της χώρας

Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, όλοι όσοι πλήττονται από τη φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στα εισοδήματά τους, δίνουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση με συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ερχόμενη Πέμπτη, 8 του Απρίλη, σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Το νομοσχέδιο προβλέπεται να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη. Είναι ένα νομοθέτημα με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλείνει τον πρώτο κύκλο της επίθεσης που έχει δρομολογήσει ενάντια στο εισόδημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με σαφή στόχο να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη φορολογική αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων, να εντείνει το φοροκυνηγητό των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει παραπέρα την πολιτική των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου.


 Πηγή:www.rizospastis.gr