Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Προσυγκέντρωση: 11:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ

Κάθε μέρα που περνάει ο νέος γύρος της επίθεσης που προετοιμάζουν πυρετωδώς τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της τρόικας και οι ντόπιοι κυβερνητικοί υποτακτικοί τους, παίρνει και πιο βάρβαρα χαρακτηριστικά. Το νέο «πακέτο» μέτρων γίνεται όλο και πιο βαρύ και θα φορτωθεί ολόκληρο στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων. Η ψήφισή του στη Βουλή και η εφαρμογή του θα σημάνει την ισοπέδωση όσων δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν απομείνει από την αντιλαϊκή-αντεργατική επέλαση που έφεραν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι τους τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Επέκταση της φτώχειας, της ανεργίας και της ανασφάλειας, άγρια φοροληστεία, ένταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.
Το θέατρο των δήθεν «σκληρών διαπραγματεύσεων» της αντιδραστικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την τρόικα δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Αυτά θεωρείται δεδομένο ότι θα θυσιαστούν στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που τα ιμπεριαλιστικά κέντρα στήριξαν την εκλογή αυτής της κυβέρνησης.

Άρθρο του Ριζοσπάστη - Κρίσιμη απεργιακή μάχη !



Η αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εργατική τάξη, για τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας. Παρά τις οξύτατες αντιθέσεις για το ποια μερίδα του κεφαλαίου θα υπερισχύσει στο μεταξύ τους ανταγωνισμό, συγκυβέρνηση - τρόικα - μονοπώλια συνεργάζονται άψογα στην ένταση της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσής τους.

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απεργία της 18ης Οκτώβρη: Πανεργατικός-παλλαϊκός ξεσηκωμός, να κλιμακώσουμε τις απεργίες για να νικήσουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ




Το θέατρο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην τρόικα εσωτερικού με την τρόικα του εξωτερικού θα έχει ένα χαμένο: τον εργαζόμενο λαό. Για τον ιδιωτικό τομέα προετοιμάζουν ένα πραγματικό μακελειό με κατάργηση των συμβάσεων και μισθό πείνας που θα ορίζει το κράτος, απολύσεις χωρίς φραγμούς με αποζημείωση-φιλοδώρημα. Αυτά δεν κρύβονται από τα επικοινωνιακά κόλπα.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ - ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ


Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια.
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., άγαλμα Βενιζέλου.
Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία ΗΣΑΠ.
Λαύριο, 11 π.μ. Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με την επιτροπή των φορέων λιανικής αγοράς καυσίμων




Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία φορέων των βενζινοπωλών (ΟΒΕ, ΠΟΠΕΚ). Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών, Μιχάλης Κιούσης και Χαράλαμπος Μαυράκης, ανέπτυξαν την αντίθεσή τους στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις θέσεις τους για πάταξη του λαθρεμπορίου και μείωση των φόρων στα υπόλοιπα καύσιμα.

Ποιοι τους «ποτίζουν»; Του Νίκου Μπογιόπουλου


«Εχουν γεμίσει οι μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Ελληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό. Αυτό τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός».
(Αντώνης Σαμαράς, 13/6/2012, «enikos.gr»)

*
Αυτά έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο του Ιούνη ο τότε υποψήφιος και νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς (όπως υπενθύμισε η Λώρη Κέζα στο «Βήμα.gr», 12/10/2012).

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
Προσυγκέντρωση: 11:00 πμ  -  ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ και νεοαποικιακού τύπου λεηλασία της χώρας φέρνουν παλιά και νέα μέτρα τρόικας και κυβέρνησης. Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης μπορεί να ξέβαψαν τις «κόκκινες γραμμές» τους, να εγκατέλειψαν την «επαναδιαπραγμάτευση», να ξέχασαν την «απαγκίστρωση», να πήραν πίσω την «πολιτική λύση», να παραιτήθηκαν από την «επιμήκυνση», σ’ ένα όμως παραμένουν συνεπείς: στην υποταγή στους ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους και στην κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό, ενάντια στο βιοτικό μας επίπεδο και στις καταχτήσεις μας.

ΒΙΟΜΕΤ. Η αγωνία των εργαζομένων και οι αυταπάτες των «αλληλέγγυων»

Από το 2011 οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και, καθώς η διεύθυνση την… παράτησε αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους, αποφάσισαν να καταλάβουν το εργοστάσιο και να διεκδικήσουν την επαναλειτουργία του.
Η ΒΙΟΜΕΤ παραγωγός οικοδομικών υλικών αποτελούσε στην ουσία θυγατρική του ομίλου Φιλίππου (Φιλκεράμ) που βρίσκεται σε πτώχευση, από τον οποίο νοίκιαζε –και ακόμα νοικιάζει– τα βασικά μηχανήματα παραγωγής, ενοίκιο που λήγει ύστερα από δύο χρόνια περίπου.
Οφείλουμε να διαχωρίσουμε δύο επίπεδα σε αυτή την υπόθεση.

Εκδήλωση για τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας στα Γιάννενα

Μέσα στις πυκνές εξελίξεις της ταξικής πάλης οι κομματικές οργανώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΚΚΕ(μ-λ) και ανένταχτοι αγωνιστές αποφάσισαν να ανοίξουν το ζήτημα της συγκρότησης της «Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» σε μια περίοδο όπου χρειάζεται να οργανώσουμε και να διευρύνουμε τις λαϊκές αντιστάσεις!
Κάλεσαν κάθε αγωνιστή, κάθε αριστερό, σε ανοιχτή συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Πέμπτη 11/10 το απόγευμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με πολύ καλή συμμετοχή συντρόφων και φίλων των δυο οργανώσεων αλλά και ανένταχτων αγωνιστών. Συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι. Συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί για την πολιτική συγκυρία αλλά και για την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας σ’ αυτήν. Οι ομιλητές με τις τοποθετήσεις τους, άνοιξαν τη συζήτηση, αναφερόμενοι στην επίθεση που κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ έχουν εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους συνολικά, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Για τα ιδιαίτερα ζητήματα που ανοίγονται σε διάφορους χώρους, αλλά και το πώς οφείλει να απαντήσει το κίνημα. Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργατικό –λαϊκό κίνημα και στο πώς προχωράμε με την Πρωτοβουλία από εδώ και μπρος.

K.K.E : όλοι στους δρόμους για να ματαιωθούν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη ματαίωση των αντιλαϊκών μέτρων



Μπροστά στις εξελίξεις που διαδραματίζονται, μία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων:

Συμβουλές για διαδηλωτές.Άρθρο από το left.gr


Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει επικαιροποιημένες νομικές συμβουλές για διαδηλωτές. Διαβάστε το και διαδώστε το με κάθε τρόπο. Επικολλήστε το σε προφίλ και ομάδες στο facebook, να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι συμπολίτες γίνεται.

(Τηλέφωνο της Ομάδας Νομικής Υποστήριξης: 210-3829910)


1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Πληροφορίες για το νομικό πλαίσιο που αφορά το δικαίωμα της διαδήλωσης στην Ελλάδα, πρακτικές συμβουλές για την υλοποίηση αυτού του δικαιώματος πριν και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, όπως και για τη συμπεριφορά σε περίπτωση προσαγωγής, σύλληψης και εμπλοκής με την ποινική δικαιοσύνη.

ΙΡΑΚ:H «απελευθέρωση» σπέρνει διαρκή θάνατο και δυσπλασίες.


Ο ιρακινός λαός συνεχίζει να πληρώνει ακριβά το τίμημα της «απελευθέρωσής» του από τους «προθύμους» που πλαισίωσαν την ιμπεριαλιστική εισβολή του 2003 και την κατοχή που ακολούθησε. 

Εκτός από τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες εκείνης της περιόδου, οι Ιρακινοί βασανίζονται, όπως και τα παιδιά τους, ακόμη και σήμερα, από τις συνέπειες του πολέμου. Και τότε, όπως και σήμερα στην περίπτωση της Συρίας, ως πρόσχημα είχαν χρησιμοποιηθεί οι «ανθρωπιστικές ανησυχίες» των εισβολέων, οι οποίοι, όμως, δε δίστασαν να βομβαρδίσουν κατοικημένες περιοχές και να διαμορφώσουν συνθήκες κόλασης για τις επόμενες γενιές των Ιρακινών.