Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Για την «Αυγή» δεν έχει νόημα η προστασία των ανέργων...


«Αφέλειες από το ΚΚΕ» ανακαλύπτει η «κυριακάτικη Αυγή», που ειρωνεύεται την πρόταση που κατέθεσε ξανά την περασμένη βδομάδα το ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. «Μα είναι δυνατόν να ζητάς μέτρα για την ανεργία από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τις συμφωνίες κατεδάφισης της κοινωνίας, με διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και ύφεση που θα διαρκέσει αν δεν τους σταματήσουμε για 10 χρόνια;

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ
22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7μ.μ.

        ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προωθεί στα πλαίσια της συνολικής της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, ανάμεσα στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, και την ιδιωτικοποίηση-εκποίηση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ. Σε συνδυασμό με την «απελευθέρωση» των ταχυδρομικών υπηρεσιών από το 2013 στρώνεται το έδαφος για να μεγαλώσει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Για τους εργαζόμενους η επόμενη ημέρα θα φέρει μείωση μισθών, σάρωμα δικαιωμάτων συνολικά και μαζικές απολύσεις. Καμιά αναμονή.

«Στη Γερμανία ετοιμάζουν το αντίο στην Αθήνα»


«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα (...) οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», γράφει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση της εφημερίδας από το Βερολίνο, «ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το ευρώ βάσει της άποψης τηςBundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».

Το φαινόμενο της... πεταλούδας στη Φουκουσίμα


Θυμίζει κάτι από σενάριο ταινίας φουτουριστικού τρόμου αλλά είναι ένα εφιαλτικό σενάριο πραγματικής καταστροφής.
Σημαντικές μεταλλάξεις στις πεταλούδες στην περιοχή της Φουκουσίμα εντόπισαν οι επιστήμονες. Η έκθεση των εντόμων στη ραδιενεργή ακτινοβολία έχει προκαλέσει επικίνδυνες μεταλλάξεις γονιδίων, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύει το BBC.

Η εναλλακτική λύση του λαού



Οσο πλησιάζουν οι μέρες για την τελική ανακοίνωση από την συγκυβέρνηση του πακέτου των σφαγιαστικών μέτρων άνω των 16 δισ. ευρώ της περιόδου 2012 - 2014, φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν εφαρμόστηκε καμιά «ήπια συνταγή». Ενα, προς ένα, τα μέτρα που ετοιμάζει το κυβερνητικό μέτωπο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα οδηγήσουν τα λαϊκά νοικοκυριά σε μόνιμη φτώχεια και δυστυχία. Συγκυβέρνηση και ΕΕ στήνουν ένα νέο σφαγείο για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την Υγεία και την Παιδεία του ελληνικού λαού.
Μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων η συντριπτική πλειοψηφία των απόμαχων της δουλειάς θα κληθεί να επιβιώσει με πιο «κουτσουρεμένες» συντάξεις.