Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη Τρόικα και τα μνημόνια σε Ελλάδα και Πορτογαλία


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, ούτε πιέζεται ούτε και ανίκανη είναι στην εφαρμογή των μνημονίων. Σε συμφωνία με την τρόικα και την πλουτοκρατία προχωράνε τα μέτρα και στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία και στις υπόλοιπες χώρες που δεν έχουν μνημόνιο. Τα θύματα στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στις άλλες χώρες είναι οι εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Spiegel: Η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ !



Ερωτηματικά προκαλεί διαδικτυακό δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει έξοδο από το ευρώ και ότι για το λόγο αυτό συνέρχεται το απόγευμα σύσκεψη στις Βρυξέλλες. Το δημοσίευμα διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το δημοσίευμα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με ελαφρότητα, παρά το γεγονός ότι έχει κατηγορηματικά διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση και από άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση – πορεία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου Μ. Κριτσωτάκη και τους: Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ υπεύθυνη για θέματα Υγείας και Φ. Χρυσικό μέλος της Ε.Γ του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση - πορεία στη βουλή, των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, εκφράζοντας την στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους.


Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ένα χρόνο μνημόνιο και επιτήρηση της χώρας από την τρόικα και η κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώνεται δραματικά μέρα με τη μέρα.

To KKE για τη λογοκρισία από την αυστριακή βουλή στο έργο του Μ. Θεοδωράκη



Η απαγόρευση από την αυστριακή βουλή παρουσίασης του έργου «Μαουτχάουζεν» του Μ. Θεοδωράκη, με απαράδεκτες προφάσεις και δικαιολογίες, αποτελεί προσβολή που δεν στρέφεται μόνο κατά του Μ. Θεοδωράκη και του έργου του αλλά και κατά των αντιφασιστικών αγώνων και θυσιών των λαών.
Δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια αλλά εντάσσεται στην εκστρατεία κυβερνήσεων και οργάνων της ΕΕ διαστρέβλωσης της ιστορίας, συκοφάντησης του κομμουνιστικού κινήματος που είχε τον πρώτο ρόλο στην αντιφασιστική νίκη

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

Την Τετάρτη το απόγευμα διοργανώθηκε από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ανοιχτή εκδήλωση, στην ΑΣΟΕΕ, με θέμα: «Γιατί η οργή του λαού δεν μπορεί να συναντηθεί με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα; Επισημάνσεις -Αιτίες -Προτάσεις».
Παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ). Η τοποθέτησή του ήταν η εξής:


Μέτωπο Αντίστασης όλου του Λαού
Κοινή Δράση για την οργάνωση των εργατικών – λαϊκών αγώνων

Οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός υποφέρουν, τα χειρότερα έρχονται

Η κλιμάκωση της επίθεσης από την μεριά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου με την πλήρη υποδούλωση της χώρας και του λαού στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του ΔΝΤ και της ΕΕ, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στην επίθεση αυτή συμμετέχουν και όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας (ΝΔ - ΛΑΟΣ κλπ), ενισχύοντας ο καθένας από την πλευρά του και μαζί με όλους τους παράγοντες του αστικού συστήματος την επίθεση στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις του εργαζόμενου λαού Η ανεργία, η φτώχεια, η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του εργαζόμενου πληθυσμού είναι ήδη μία ζοφερή πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει νέα ακόμα χειρότερα μέτρα λιτότητας, εργασιακού μεσαίωνα, κατάργησης κατακτήσεων. Μειώσεις μισθών, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών για εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, κόψιμο κοινωνικών επιδομάτων και του επιδόματος ανεργίας για όσους ακόμη έχουν την «τύχη» να το παίρνουν. Συνέχεια στην αποδόμηση του κοινωνικού χαρακτήρα στην υγεία, την παιδεία , την ασφάλιση. Ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου και παράδοσή του στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα οικοδομείται ένας βάρβαρος κατασταλτικός μηχανισμός που επιτίθεται καθημερινά σε κάθε εκδήλωση εργατικής-λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης για να τσακίσει κάθε διάθεση του λαού να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του.

Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν, οι ιμπεριαλιστές και το τέρας του Φρανκενστάιν.


Άρθρο του Τόνι Σονούα, από το site της CWI, socialistworld.net
 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως στην διάρκεια στρατιωτικής επίθεσης που οργάνωσε σε μια έπαυλη στην Αμποταμπάντ, κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ, ο αμερικάνικός στρατός σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σημείο στο οποίο έλαβε χώρα η δολοφονία είναι πολύ κοντά στην Στρατιωτική Ακαδημία του Πακιστάν, μια εξαιρετικά πλούσια περιοχή στην οποία κυρίως κατοικούν συνταξιούχοι αξιωματικοί του στρατού. Αυτό δείχνει πως τμήματα του κρατικού μηχανισμού του Πακιστάν γύρω από μυστικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα συνταξιούχους αξιωματικούς, είχαν αναπτύξει σχέσεις με την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν.

Αυτή η επιχείρηση αποτελεί άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα της εξωτερικής πολιτικής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που επιλέγει την στοχευμένη δολοφονία των αντιπάλων του. Αυτή η στρατηγική έχει την ενθουσιώδη υποστήριξη του πρώην επικεφαλής των αμερικάνικων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και νυν επικεφαλής της CIA, στρατηγού Πετρέους (Patreus), που την ονόμασε «πολιτική καταδίωξης».