Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 11 ΜΑΗ -ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ



Εργαζόμενη, εργαζόμενε, γυναίκα, νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε, οικονομικέ μετανάστη,
Η κρισιμότητα της απεργίας στις 11 του Μάη είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι μια ακόμη απεργία. Να κάνουμε αυτή την απεργία αρχή νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Πρέπει να πλημμυρίσουν τώρα οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου, να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να βουίξουν οι γειτονιές. Να μην επικαλούνται η τρόικα και η κυβέρνηση τη συναίνεση των εργαζομένων.
Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, με δυνάμωμα της οργάνωσης και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Όλοι και όλες με ένα σύνθημα:
Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.
Όλοι στην Ομόνοια στις 11 Μάη στις 10π.μ.







EEΚ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΗ



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΣ 11ης ΜΑΗ

Ο αγώνας στα χέρια των εργατών

εμπρός για γενική πολιτική απεργία διαρκείας!


· Κάτω η κυβέρνηση της ανεργίας και των ιδιωτικοποιήσεων

· Έξω η τρόικα – Διαγραφή ολόκληρου του χρέους


οργάνωση και πάλη για την εξουσία των εργατών
 

To ΕΕΚ καλεί τους εργαζομένους και ανέργους εργάτες, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 11ης Μάη. H προσεχής απεργία δεν είναι “άλλη μια γενική απεργία”, αλλά μια γενική απεργία που γίνεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή:

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τα νέα σενάρια αναδιάρθρωσης


Η κυβέρνηση πορεύεται με κλειστά χαρτιά χωρίς να διαθέτει αξιοπιστία και δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι φανερό πως οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση είναι προχωρημένες και γίνονται κάτω από το βάρος  της πλήρους αποτυχίας του μνημονίου αλλά και της εμμονής στην ίδια αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη πολιτική που μεταφράζεται σε νέα μνημόνια, νέα μέτρα αλλά και στο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού προς τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο.


Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ!-Του Ανδρέα Παγιάτσου


Του Ανδρέα Παγιάτσου 

Η κυβέρνηση αυτή, όπως βέβαια και οι προηγούμενες, του Καραμανλή και του Σημίτη, έχουν μόνο ένα τρόπο να περάσουν τις πολιτικές τους: τα ψέματα και τη λασπολογία, ενάντια στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα ενάντια στα μαχητικά συνδικάτα.

Βρώμικη επίθεση ενάντια στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ...

Η ΔΕΗ είναι το μεγάλο φιλέτο της περιόδου και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ το συνδικάτο των εργαζομένων το οποίο πρέπει να απαξιωθεί και να αποδυναμωθεί, ώστε η επίθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί. Έτσι, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζής, ανακάλυψε διαφθορά και παράνομη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος μέχρι χτες έπαιρνε επιδοτήσεις από τη ΔΕΗ για τον Σύλλογό του, τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας1... ανακάλυψε ότι υπάρχει διαφθορά, ακριβώς όταν η ΔΕΗ βγαίνει στο σφυρί!

Όπως σωστά κατάγγειλαν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ τα λεφτά αυτά, συνολικά 25 εκατομμύρια ευρώ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τα εισπράττει εδώ και 27 χρόνια, μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις του Συνδικάτου με τη Διοίκηση (οι οποίες έχουν την ισχύ νόμου). Ο γενικός επιθεωρητής, που θα βάλει υποτίθεται τάξη στη διαφθορά, πιάστηκε ψεύτης και απατεωνίσκος - ένα μικρό πιονάκι, άβουλο και πειθήνιο!

Επικίνδυνες θεωρίες για το μνημόνιο της Πορτογαλίας


Παπαγεωργίου Βασίλης
Βαθιά αποπροσανατολιστικά, επικίνδυνα και μακριά από την πραγματικότητα είναι τα σχόλια και οι εκτιμήσεις που γίνονται από αστικά ΜΜΕ ότι τάχα το μνημόνιο που υπέγραψε η Πορτογαλία με την τρόικα είναι «πιο μαλακό» (μνημόνιο λάιτ το χαρακτηρίζουν) από αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες ανυπόστατες θεωρίες, αυτό συνέβη γιατί η επίσης σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας διαπραγματεύτηκε πιο σκληρά με την τρόικα και αυτό θα έχει τάχα σαν αποτέλεσμα ο λαός της Πορτογαλίας «να αποφύγει τα χειρότερα» ή πως «δε θα τραβήξει τον Γολγοθά της Ελλάδας». Ουδέν αναληθέστερον.

Μάης 2011: Πολιτικό ντοκυμαντέρ «Ο ΑΓΩΝΑΣ».


Την Τρίτη 10 Μάη στις 7.30 μμ στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών» θα προβληθεί το πολιτικό ντοκυμαντέρ «Ο ΑΓΩΝΑΣ».

Μια μέρα πριν την πανεργατική απεργία και σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό μας που δοκιμάζεται αλλά και αναζητά δρόμους αντίστασης «Ο Αγώνας» αποτελεί ένα πραγματικά σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο των αγώνων της εργατικής τάξης εξαιρετικά επίκαιρο στην εποχή μας.

«Ο ΑΓΩΝΑΣ» είναι ένα υπόδειγμα ομαδικής δουλειάς της λεγόμενης ομάδα των 6, (Γιαννακόπουλος Δημήτρης, Ζαφειρόπουλος Ηλίας, Θανάσουλας Γιώργος, Μαραγκός Θεόδωρος, Παπανικολάου Κώστας, Οικονομίδης Φοίβος) με θέμα τους αγώνες του ελληνικού λαού. Ξεκινά από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη χούντα, με την κατάληψη της Νομικής Σχολής τον Φεβρουάριο του 1973, και φτάνει μέχρι τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις μεγάλες απεργίες ενάντια στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, τον Ιούλιο του 1975.
Είναι μια ταινία που αποσκοπεί στην ενίσχυση του υφιστάμενου αγώνα και όχι στην απλή θέασή του. Προέκταση και αντανάκλαση αυτού του αγωνιστικού πνεύματος ήταν και ο τρόπος διακίνησης της ταινίας. Παρουσιαζόταν κατά κανόνα εκτός εμπορικών κινηματογραφικών αιθουσών, κυρίως σε πολιτικοποιημένους συλλόγους, με τη συνοδεία των δημιουργών της που συζητούσαν πάντα με το κοινό.
Το ντοκυμαντέρ πήρε δεύτερο βραβείο και το βραβείο του κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1975. 

Εκτός των Τειχών
Βιβλιοπωλείο-καφέ
Γραβιάς 10-12 Αθήνα
210 3303348

Δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, μέλους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ για την οικονομία.




Ο ΔΗΣΥ και οι συν αυτώ του συνεχίζουν την κασσανδρολογία για την πορεία της Οικονομίας, εκμεταλλευόμενοι τη μικρή επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011. Παρά τα συγκεκριμένα στοιχεία που παράθεσε το Υπουργείο Οικονομικών ως προς το που οφείλεται η εικόνα του πρώτου τριμήνου, που είναι κυρίως τα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα όπως η ενίσχυση των Κυπριακών Αερογραμμών με 20 εκ. ευρώ, η εκταμίευση δαπανών ενωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν καθώς και η μείωση εσόδων όπως τα 80 περίπου εκ. ευρώ από το μέρισμα της Κεντρικής Τράπεζας, εντούτοις ο ΔΗΣΥ και όλοι όσοι μιλούν την ίδια γλώσσα μαζί του συνεχίζουν να καταστροφολογούν.