Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

H Τρόικα απαιτεί κλείσιμο Νοσοκομείων, οι μνημονιακές κυβερνήσεις διαλύουν το ΕΣΥ.
Κάτοικοι και εργαζόμενοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο στην περιοχή.
Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι του 7ου ΙΚΑ που έχουν μετακινηθεί παράνομα στο ΓΝΝΙ ("Αγία Όλγα") και να εφημερεύσει ξανά το Νοσοκομείο.
Να αποσυνδεθεί
το ΓΝ Πατησίων από το ΓΟΝΚ "Άγιοι Ανάργυροι" της Κάτω Κηφισιάς, να μπει ξανά σε ολοήμερη εφημερία, να μην ισχύσει ο οργανισμός που μειώνει τα κρεβάτια του ΓΝ Πατησίων.
Να υπάρχει κάθε μέρα εφημερεύων Νοσοκομείο στην περιοχή.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο 7ο ΙΚΑ 
(Καυταντζόγλου 11, Πατήσια). 

Σωματείο Εργαζομένων 7ου ΙΚΑ
Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Πατησίων
Κάτοικοι και Φορείς της περιοχής

Επίθεση με ρουκέτα κατά στρατιωτικής φάλαγγας στην ανατολική Τουρκία σκότωσε 10 στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους 60, μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.



Η επίθεση, για την οποία πιθανώς την ευθύνη να φέρει το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), έγινε στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ των τουρκικών πόλεων Μπινγκόλ και Μους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αραβικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, οι δράστες επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή λεωφορείων που μετέφεραν περίπου 200 στρατιώτες.

Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ!


Συνάντηση Δημ. Στρατούλη Βουλευτή Β’ Αθήνας με την Ενωτική Πρωτοβουλία Ξενόγλωσσων Καθηγητών του Συλλόγου «ο Βύρων», Νομού Αττικής.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμφωνία, που υπέγραψαν οι εργοδότες στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αττικής με εργοδοτικό σωματείο -το οποίο οι ίδιοι συγκρότησαν και συντηρούν με μεθόδους σύγχρονης συνδικαλιστικής και εργοδοτικής «μαφίας»- για μεικτό μηνιαίο μισθό που φτάνει τα 253 ευρώ μεικτά το μήνα, δηλαδή στο 50% του ήδη μειωμένου από τον περασμένο Φλεβάρη κατώτερου εγγυημένου μισθού! 

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα 19/9/2012


Ο λαός μάτωσε και ματώνει από τα άγρια μέτρα, έδωσε και δίνει αγώνες για να τα αποκρούσει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέλει οι εργαζόμενοι να τα ξεχάσουν και να τα υποτάξουν όλα στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση,

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις συνδικαλιστικές συντάξεις.




Κυβέρνηση, κόμματα του συστήματος και οι μηχανισμοί τους παριστάνουν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του γνωστού Ταμείου των εργατοπατέρων, όταν προκλητικά και για χρόνια αγνοούσαν τη θέση του ΚΚΕ και των συνδικαλιστών του που κατήγγελλαν την ύπαρξή του και απαιτούσαν να καταργηθεί.

Η Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο ενάντια στην πανεπιστημιακή κοινότητα.


Ντόνα Λήτζου- Ρέθυμνο

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες έξαρσης της φασιστικής βίας στο Ρέθυμνο. Οι επιθέσεις κατά των μεταναστών αλλά και γενικά των αριστερών φοιτητών και μαθητών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το πρωί της Τρίτης το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε με μαυρισμένους τοίχους από απειλητικά συνθήματα.

Πάλη στα επιμέρους μέτωπα με «ομπρέλα» το αίτημα να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.


Εκτενή αποσπάσματα από την εισήγηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη προχτεσινή εκδήλωση για τις εξελίξεις σε ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ



Στην εισηγητική της τοποθέτηση η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε μεταξύ άλλων:  
«Ολοι ξέρουμε ποια κατάσταση επικρατεί σήμερα στο χώρο της Υγείας, ποια μέτρα έχουν παρθεί και ποια θα παρθούν το επόμενο διάστημα και το μεθεπόμενο. Ωστόσο, υπάρχει κάτι το σχετικά καινούριο, από το 2010 και μετά, για τα μέτρα στο χώρο της Υγείας, γιατί δεν είναι από παρθενογένεση τα μέτρα.

ΠΩΣ ΕΣΩΣΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Απαρατήρητα σχεδόν πέρασαν, κατά παράδοξο τρόπο, τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τα μέσα ενημέρωσης, τα όντως συγκλονιστικά επί της ουσίας στοιχεία που κατατέθηκαν από το υπ. Οικονομιών στη Βουλήκαι αφορούν στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που είχαν στην κατοχή τους οι ξένες τράπεζες.

Επιστολή των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ & ΤΡΑΜ προς τους επιβάτες.


Επιστολή των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ & ΤΡΑΜ προς τους επιβάτες



                                   Φίλε Επιβάτη, Άνεργε, Συνταξιούχε, Εργαζόμενε, φοιτητή.

Όλοι βιώνουμε τις συνέπειες από την πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η τρόϊκα, τις καταιγιστικές αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών διαβίωσης και τις διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ η επίσημη ανεργία καλπάζει στο 27% με την πραγματική να είναι πολύ μεγαλύτερη.