Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.



Όταν το κύριο δίλημμα σήμερα στην Ευρώπη είναι αλλαγή πολιτικής, δηλαδή επανίδρυση της ευρωζώνης ή διάλυση,  η επιμονή της χώρας μας σε μια πολιτική που διαλύει  την ευρωζώνη είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Εξηγήσαμε στον κ. Παπαδήμο ότι διαφωνούμε με την επιλογή του μνημονίου και της αυστηρής λιτότητας γιατί αυτή έχει αποδειχθεί πια ότι είναι αποτυχημένη και δεν οδηγεί μόνο την κοινωνία στον όλεθρο, αλλά και όλη την ευρωζώνη στη διάλυση. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την εμμονή σε αυτήν την πολιτική, καθώς επίσης και του θέσαμε ξανά ένα θέμα που έχει να κάνει με τη δημοκρατική νομιμοποίηση αυτών των κρίσιμων επιλογών, δηλαδή τη δημοκρατική νομιμοποίηση της συγκυβέρνησης και  της βουλής.

Κοινή έκκληση των 21 βουλευτών και των 2 ευρωβουλευτών του ΚΚΕ.Να δυναμώσει η πάλη για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους!



Με την ευκαιρία της 29ης Νοέμβρη, παγκόσμιας μέρας αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού, που για δεκαετίες δέχεται την ιδεολογική,  πολιτική, οικονομική, και στρατιωτική πίεση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ σε συνδυασμό και συντονισμό με το ιμπεριαλιστικό κράτος του Ισραήλ.
Είμαστε αταλάντευτα αλληλέγγυοι στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης κι εκφράζουμε ταυτόχρονα την αντίθεση μας με τις συμφωνίες των ελληνικών κυβερνήσεων, που προωθούν τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών με θέμα: Στον «αέρα» η συμφωνία Ελλάδας- Ελβετίας εξαιτίας της διάσωσης της ανωνυμίας των μεγαλοκαταθετών;


 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μετά από δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι οι συμφωνίες Γερμανίας-Ελβετίας και Ηνωμένου Βασιλείου-Ελβετίας που χρησιμοποιεί ως πρότυπο η Ελλάδα για την δική της συμφωνία, βρίσκονται «στον αέρα» μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί διατηρούν την ανωνυμία των μεγαλοκαταθετών, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή, εκ νέου το θέμα της φορολόγησης των ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Λ. Παπάδημο.



Τα θέματα τα οποία απασχολούν και το ΚΚΕ και τον πρωθυπουργό είναι πολύ μεγάλα. Μας έκανε μια αναλυτική ενημέρωση γύρω από την πορεία του ελληνικού χρέους και γύρω από τις εξελίξεις στην ΕΕ, ύστερα και από το ταξίδι που έκανε. Αλλά και εμείς βρήκαμε την ευκαιρία, γιατί και ο κ. Παπαδήμος δεν ήταν πάντα μέσα στην Ελλάδα, δεν είχε την πολιτική αρμοδιότητα εν πάση περιπτώσει, να του εξηγήσουμε πολύ αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ πάνω σε όλα αυτά τα θέματα.
Να ξέρει πολύ καλά τι λέμε. Μας ενδιέφερε και να ξέρει πού διαφωνούμε γιατί ξέρετε η διαφωνία με την κυβερνητική πολιτική δεν είναι στα σημεία, στις τακτικές, στους ελιγμούς, στο πώς χειρίζεται η κυβέρνηση το ένα ή το άλλο θέμα. Είναι εφ' όλης της ύλης. Είναι πάνω στη γενική πολιτική γραμμή, πάνω στην στρατηγική. Μια που είμαστε εδώ, να σας πω ένα δυο πράγματα που είπαμε στον πρωθυπουργό εκ μέρους του Κόμματος.

Νέο Αριστερό Ρεύμα :Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 1 Δεκέμβρη!


Ανατροπή του σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ-κυβερνήσεων!


 
Καμιά περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καμιά ανάσα στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας τώρα!Με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Με λαϊκές συνελεύσεις, όργανα πάλης στα χέρια των αγωνιζόμενων.
Περνάμε σε μια νέα φάση της πρωτοφανούς και διαρκούς αντεργατικής επίθεσης και των αλλεπαλλήλων «λευκών πραξικοπημάτων» που οδηγούν στο παραπέρα  «κούρεμα» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

«Ευτυχείτε»! . Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.



Αν ανήκετε στο 99% του πληθυσμού που κοιτά με δέος την τιμή στην οποία έχει φτάσει το πετρέλαιο και ψάχνει «πατέντες» για να βρει λίγη ζεστασιά μέσα στο χειμώνα,
ή αν ανήκετε στα εκατομμύρια που βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή όταν φτάνουν μπροστά στην αντλία του βενζινάδικου,
προσπαθήστε να «ξεχαστείτε». Πώς; Μα φέρνοντας στο μυαλό σας πιο ευχάριστες σκέψεις. Να μια ευχάριστη σκέψη:
*
1) Τα κέρδη της «Motor Oil» αυξήθηκαν κατά το τρέχον 9μηνο με ρυθμό 6,4% και διαμορφώθηκαν στα 143,1 εκατ. ευρώ!

Το ΚΚΕ είχε προβλέψει...


Οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ με τα σενάρια για διαίρεση της Ευρωζώνης, ουσιαστικά τριχοτομούν την ΕΕ, αφού οδηγούν σε ένα σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης σύμφωνα με τις συζητήσεις Γερμανίας - Γαλλίας, σε ένα δεύτερο με άλλες χώρες της Ευρωζώνης που δεν μπορούν να είναι στο σκληρό πυρήνα, και στις εκτός Ευρωζώνης χώρες. Το ΚΚΕ από το 2000 είχε προβλέψει τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος - «Ριζοσπάστης» 17/9/2000 - ανέφεραν: «Aναπόσπαστο στοιχείο της EE είναι η ύπαρξη "αξόνων" και "αντιαξόνων", που διαταράσσονται και εναλλάσσονται ανάλογα με την πορεία των αντιθέσεων των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων...

Εκλογές και αριστερά


Άρθρο του Κυριάκου Χάλαρη

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
 

Επαναστατικές διεργασίες διαπερνούν την ελληνική κοινωνία. Φάνηκε ξεκάθαρα όλη την προηγούμενη περίοδο των αγώνων, των μαχητικών απεργιών, των εργατικών συγκεντρώσεων, των καταλήψεων δημόσιων κτιρίων. Αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στις εκδηλώσεις την 28η Οκτωβρίου. Φαίνεται ακόμα στις κινητοποιήσεις πολλών εργατικών χώρων, στο κίνημα «Δεν πληρώνω» που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, κοκ.

Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις αντανακλά ένα έντονο κλίμα αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και η όλο και μεγαλύτερη ταύτιση της ΝΔ με το μνημονιακό πρόγραμμα θα τείνουν να ενισχύουν αυτές τις διεργασίες.

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη - Ομιλία σε εργαζόμενους στην «Καντίνα» του ΑΗΣ Καρδιάς

 
  • Αυτό που πραγματικά διακυβεύεται δεν είναι η παρουσία ή όχι της χώρας μας στην ευρωζώνη, είναι η ίδια η κυριαρχία του ελληνικού κράτους
  • Βασικός στόχος αυτής της πολιτικής που γίνεται για τη σωτηρία της χώρας είναι η εσωτερική υποτίμηση και ταυτόχρονα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
  • Μεγαλύτερο λοιπόν έγκλημα από το έγκλημα του μνημονίου 1 που ήταν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που με μαθηματική ακρίβεια μας οδήγησαν στην καταστροφή, είναι τώρα το έγκλημα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.