Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη «Στο Κόκκινο 105,5».


Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Ν. Φίλης), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
  • Για τα αδιέξοδα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε επιλογές που τίθενται υποχρεωτικά στην ατζέντα από πλευράς των δανειστών. Είναι επιλογές τις οποίες γνώριζαν, όταν συνομολογούσαν τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης και το πλαίσιο που θα εφάρμοζε, και τώρα, για λόγους σκοπιμοτήτων κομματικών και εσωκομματικών, παίζεται αυτή η κακόγουστη και υποκριτική τρίλιζα ανάμεσα στην Αγία Τριάδα του Μνημονίου για το ποιος θα φορτώσει στον άλλο τον μουντζούρη.

NΑΤΟϊκές βολές στη Συρία με στόχο το Ιράν. H Κίνα δεν θα διστάσει να προστατεύσει το Ιράν ακόμη και με τον κίνδυνο να προκληθεί Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!



(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “ΠΟΝΤΙΚΙ” ΣΤΙΣ 05-01-12)

Οι πληροφορίες που έρχονται καθημερινά από τη Συρία κάνουν λόγο για τη στυγνή βία με την οποία το καθεστώς Άσαντ καταπνίγει τα δημοκρατικά αιτήματα των εξεγερμένων πολιτών της χώρας.
Ωστόσο, καθώς οι ειρηνικές διαδηλώσεις έχουν εξελιχθεί σε αντάρτικο πόλης και η εξέγερση κοντεύει να κλείσει χρόνο, χωρίς ούτε να καταστέλλεται ούτε να επιτυγχάνει τον μόνο στόχο που θέτει, δηλαδή την εκθρόνιση του Άσαντ, αρχίζει να γίνεται καθαρό ότι αυτή η υπόθεση είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια εσωτερική δημοκρατική διεκδίκηση. Ολοένα και περισσότερο φαντάζει ως μια απροκάλυπτη εξωτερική επέμβαση.


Έτοιμες οι μαριονέτες

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Έξω από την Ελλάδα ο Μπάρακ - Όχι στον ματωμένο γάμο Ελλάδας – Ισραήλ.



Η επίσκεψη του υπουργού «άμυνας» του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, του οποίου ο καθοριστικός του ρόλος στη σφαγή της Γάζας το 2009 είναι αρκετός για να καταγραφεί σαν εγκληματίας πολέμου, αποτελεί πρόκληση για τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς το μαχόμενο παλαιστινιακό λαό.
Η επίσκεψη Μπάρακ δείχνει με σαφή τρόπο τη σχέση συνενοχής της τρικομματικής κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με το ρατσιστικό, δολοφονικό και ολοκληρωτικό καθεστώς του Ισραήλ. 

Ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Η.Διώτη, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Νεκρά ψάρια στον ταμιευτήρα Καλαμακίου.



Ελάχιστο διάστημα μετά την ανεύρεση εκατοντάδων νεκρών ψαριών στην ανασυσταθείσα λίμνη Κάρλα, νέα περιβαλλοντική καταστροφή εντοπίστηκε, με “θύματα” και πάλι τα ψάρια, αυτή τη φορά στον ταμιευτήρα Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ.
Στον ταμιευτήρα, που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόσκαλας νομού Λάρισας, εκατοντάδες ψάρια επιπλέουν μισοπεθαμένα στην επιφάνεια του νερού, ενώ άλλα τόσα έχει βρεθεί ήδη νεκρά. Σύμφωνα, δε, με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, το φαινόμενο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ η αιτία της μόλυνσης, που προκαλεί τον θάνατο των ψαριών στον ταμιευτήρα, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για το νομοσχέδιο σχετικά με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.



Το ΚΚΕ καλεί άμεσα σε ξεσηκωμό τις εργατικές οικογένειες, τις μανάδες και πατεράδες, τους νέους και τις νέες για να αποτραπεί η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, όπως ορίζει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Η ναρκοκαταστολή είναι πάγια μέθοδος της αστικής τάξης για την χειραγώγηση των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων για να μην σηκώσουν κεφάλι, για να μην αντιδρούν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσουν.

Συμμαχικός άξονας Ιράν με Βενεζουέλα,Κούβα,Εκουαδόρ και Νικαράγουα.ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ :Πολύμορφες συμφωνίες με τη Βενεζουέλα.



Πενθήμερη περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, με πρώτο σταθμό τη Βενεζουέλα, ενώ θα ακολουθήσουν το Εκουαδόρ, η Νικαράγουα όπου θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας για την τρίτη θητεία του Προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα και η Κούβα.
Χτες, οι δύο πρόεδροι, Αχμαντινετζάντ και Τσάβες συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, όπου και μεταξύ των άλλων υπέγραψαν σειρά συμφωνιών στους τομείς του τουρισμού, εμπορίου, ενέργειας, περιβάλλοντος, βιομηχανίας, παραγωγής αυτοκινήτων και του κομβικού τομέα της οικιστικής ανάπτυξης.

ΠΑ.ΜΕ: Δελτίο τύπου για τις σημερινές απολύσεις στη Χαλυβουργία.


Δελτίο Τύπου

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το Βιομήχανο Μάνεση, ιδιοκτήτη της Ελληνικής Χαλυβουργίας που αδίστακτα συνεχίζει να απολύει εργάτες, προκείμενου να περάσει τα άθλια και εκβιαστικά σχέδια του. Οι 15 νέες, σημερινές απολύσεις εργατών είναι σίγουρο ότι θα πεισμώσουν ακόμα περισσότερο τους απεργούς χαλυβουργούς που για 72 μέρες βρίσκονται αταλάντευτοι, στις πύλες του εργοστάσιου.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς που νίκησαν το φόβο τους και συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο τους, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα.

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, για τις εκβιαστικές δηλώσεις Μέρκελ Σαρκοζί.



Καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας αποτελεί, κατά κύριο λόγο, την κορυφή του παγόβουνου της βαθιάς συστημικής κρίσης της ευρωζώνης, τυχόν ολοσχερής κατάρρευσή της ή απομάκρυνσή της από το ευρώ θα συμπαρασύρει το σύνολο των οικονομιών της Ευρώπης.
Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές ελίτ.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ». Η εργοδοσία ανακοίνωσε νέες απολύσεις. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, τονίζουν οι απεργοί. Να δυναμώσει ολόπλευρα η αλληλεγγύη, καλεί το ΠΑΜΕ.



Νέα στυγνή και προκλητική επίθεση εξαπέλυσε χτες η εργοδοσία της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο,προχωρώντας σε ακόμα 13απολύσεις εργαζομένων, φτάνοντας το συνολικό αριθμό στους 63 από τις αρχές του Νοέμβρη. Η χτεσινή εξέλιξη ήρθε να επιβεβαιώσει πόσο σκληρό και αδίστακτο είναι το μεγάλο κεφάλαιο, που προσπαθεί να σπάσει τον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών που έχει γίνει φωτεινό μονοπάτι στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων.