Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΣΥ.ΡΙΖ.Α : «Δημοκρατική» Σύμπνοια Ή Τραγική Υποχώρηση; Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το mao.gr

 Η κυβέρνηση εμφανώς πανικόβλητη για την παταγώδη κατάρρευση της προπαγάνδας περί success story επιδίδεται τους τελευταίους δύο μήνες σε ένα κρεσέντο κατατρομοκράτησης – μέσα από τη κλιμακούμενη ενίσχυση της έντασης της θεωρίας των άκρων – όσων επιχειρούν να αρθρώσουν κριτική, να αντισταθούν ή να την αποκαλύψουν.


Παρά την επιχείρηση «ξεδοντιάσματος» της Χρυσής Αυγής οι ψηφοφόροι που είχαν εγκαταλείψει τον βασικό γαλάζιο κορμό της συγκυβέρνησης, τη ΝΔ, δε γυρίζουν πίσω.

Τι να πω στην κόρη μου μωρέ; Της Λιάνας Κανέλλη.

 Τι θα πω στην κόρη μου μωρέ; 


Την κουβάλησα μες την κοιλιά από την άλλη άκρη της Γης, όπου ξέρναγαν δημοκρατία οι πολιτισμένοι σπέρνοντας βλήματα και «ναπάλμ» και λευκό φώσφορο και πορτοκαλί παράγοντα. Σκυλοπνίγηκα κολυμπώντας στο έρεβος άγνωστων θαλασσών, όπου κανένας δεν με αποκάλεσε γοργόνα, αλλά εκείνη με κράτησε ζωντανή με την καρδιά της να χτυπάει στην κοιλιά και τα μηνίγγια μου.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ - Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2013.

 Εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε και νέα, γυναίκα της λαϊκής οικογένειας,



Σε όλους και όλες εσάς απευθύνεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και σας καλεί να στηρίξετε και οικονομικά το Κόμμα που, για 95 χρόνια, αταλάντευτα, αγωνίζεται για τα ζωτικά συμφέροντα του λαού, έχει βάλει τη σφραγίδα του στους αγώνες του λαού, έχει συμβάλει σε ό,τι θετικό έχει κερδίσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, οι γυναίκες.

Η.Π.Α : Ο πρόεδρος του Ασοσιέιτεντ Πρες κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης.


 Το Ασοσιέιτεντ Πρες εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα


Η τηλεφωνική κατασκοπεία δημοσιογράφων του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες (AP) από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ήταν "μια από τις πιο κατάφωρες παραβιάσεις της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος", δήλωσε χθες, Σάββατο, ο πρόεδρος του πρακτορείου Γκάρι Προύιτ στη συνέλευση της Διαμερικανικής Ένωσης Τύπου (IAPA).