Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της Ε.Ε.

noeu.gif

Συγκροτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα «Πρωτοβουλία κατά του ευρω και της ΕΕ», από αγωνιστές του κινήματος, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες και διανοούμενους, αγρότες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, φοιτητές και νέους. Το κείμενο συγκρότησης της πρωτοβουλίας υπογράφουν ήδη 300 άνθρωποι από πολλές περιοχές της χώρας.

Ελεύθεροι οι 15 ακτιβιστές του «Dignite»

Ελεύθεροι θα αφεθούν εντός της ημέρας και οι 15 ακτιβιστές του γαλλικού πλοίου «Dignite (Αξιοπρέπεια) -Al Karama» το οποίο επιδίωκε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους.
H εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εσωτερικών Σαμπίν Χαντάντ, ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το Associated Press, ότι οι επιβάτες του πλοίου θα επιστρέψουν σήμερα στις πατρίδες τους και πως ήδη ένας από αυτούς έχει ήδη εγκαταλείψει το Ισραήλ.

  "Ενημερώθηκαν από την υπηρεσία μας και θα πρέπει να υπογράψουν ένα έγγραφο με το οποίο δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν τις επόμενες 72 ώρες", τόνισε η Σαμπίν Χαντάντ.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-Η Ε.Ε. είτε θα είναι δημοκρατική, κοινωνική και θα ενεργεί με αλληλεγγύη είτε δεν θα υπάρχει!

Η Ε.Ε. διέρχεται σήμερα τη χειρότερη κρίση από την ίδρυσή της. Αυτή η κρίση είναι μέρος μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής, οικονομικής, κοινωνικής, οικολογικής και πολιτικής κρίσης, που πλήττει με πολύ σκληρό τρόπο τους ανθρώπους, ξεκινώντας με τις γυναίκες και τους νέους για τους οποίους το μέλλον φαίνεται ακόμη πιο σκοτεινό.

Μια νέα περίοδος έχει αρχίσει στην οποία οι καπιταλιστές είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και να μην πληρώσουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν σε σημείο που απειλούν τη δημοκρατία και γονατίζουν ολόκληρους λαού. Στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία οι κυβερνήσεις, σε συμφωνία με τις διαταγές της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ), οργανώνουν τη λεηλασία και την επιβολή βάναυσων και αναποτελεσματικών μέτρων λιτότητας για το λαό, οργανώνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και την καταστροφή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι επιθέσεις ενάντια στις χώρες αυτές και οι ρατσιστικές εκστρατείες κατά των «τεμπέληδων από το νότο» είναι απαράδεκτες.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ- Δικαστική απόφαση δικαίωσης των συνεργατών των ναζί


Περιφερειακό δικαστήριο του Κίεβου επιβεβαίωσε τη νομιμότητα του Διατάγματος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιούστσενκο, για την αναγνώριση των μαχητών της «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών - Ουκρανικός Στασιαστικός Στρατός» (ΟΟΥΝ - ΟΥΠΑ) ως «αγωνιστών της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας». Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας στις 28 Γενάρη του 2010, ενώ τον ίδιο μήνα αναγνωρίστηκε ο επικεφαλής αυτής της οργάνωσης, Στεπάν Μπαντέρα, ως «ήρωας της Ουκρανίας».
Να σημειωθεί πως οι εθνικιστικές ομάδες έδρασαν στην Ουκρανία αμέσως μετά την Οχτωβριανή Επανάσταση. Το 1929 ιδρύθηκε από διάφορες τέτοιες ομάδες η «Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών» (ΟΟΥΝ), που από τον Ιούνη του 1941, αμέσως μετά την επίθεση του Χίτλερ κατά της ΕΣΣΔ, ανοιχτά άρχισε να συνεργάζεται με τους ναζί. Το 1942 από τις ίδιες δυνάμεις και τους ναζί ιδρύθηκε ο «Ουκρανικός Στασιαστικός Στρατός» (ΟΥΠΑ), με βασικό στόχο την εξόντωση των Σοβιετικών παρτιζάνων, που δρούσαν στην Ουκρανία, όπως και κάθε ανθρώπου που εκδήλωνε την υποστήριξη και συμπάθειά του προς την ΕΣΣΔ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την αυριανή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε:

Τα αδιέξοδα δεν αφορούν πλέον μόνο την Ελλάδα, αλλά απειλούν το ίδιο το μέλλον της ευρωζώνης. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν, έστω την ύστατη στιγμή να επιδείξουν  πολιτική βούληση για βιώσιμη λύση. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να ρυθμιστεί σε επίπεδα που να μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς να στραγγαλίζουν τη χώρα και χωρίς όρους και προϋποθέσεις που συνιστούν επίθεση στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Σοσιαλφασίστες αναγνώστες του διαδικτιακού Βήματος υβρίζουν τον διαδηλωτή Γιάννη Καύκα που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τα ΜΑΤ.Του Red Star


Το ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο Βασίλης Γ.Λαμπρόπουλος για την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ  που έστειλε σε κρίσιμη κατάσταση τον διαδηλωτή Γιάννη Καύκα, ήταν η αφορμή για τα υβριστικά σχόλια ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ υποστηρικτών της κυβέρνησης.Γιατί ως γνωστόν οι σημερινοί ακροδεξιοί οπαδοί του Καρατζαφέρη (εξαιρώ τους Χρυσαγίτες που ζουν στον δικό τους κόσμο) και οι σοσιαλιστές που ακόμα στηρίζουν το καθεστώς Παπανδρέου έχουν κοινή ιδεολογία.Τον Σοσιαλφασισμό.

Μερικές αναφορές των αναγνωστών του Βήματος:

.......δεν εχεις τιποτα καλυτερο να κανεις με τον χρονο και την ζωη σου? Οχι μονο εδω καραβια πνιγονται...αλλα ποιος ξερει αυτο το ......................... τι εχει στο " ενεργητικο " του. Σε λιγο θα βγουν και αλλοι ..ανεγκεφαλοι να τον παρουσιασουν σαν ηρωα. Κριμα που ο πυροσβεστηρας τον βρηκε ξωφαλτσα. Αυτο που σας χρειαζεται ειναι να κανουν τα ΜΑΤ απεργια και να αφησουν αυτα τα ..... να καψουν την υπολοιπη Αθηνα. Αφηστε τα λογια και τις συζητησεις και κοιταξτε να κανετε καμια δουλια για να δειτε ασπρες μερες και οχι δανεικα!
Γιαννης, εξωτερικο

 Απορώ γιατί φοβάται ο κ. Καυκάς να δώσει DNA. Δεν θέλει να διαλευκανθεί η βάρβαρη επίθεση σε βάρος του; Εκτός αν ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε.
πυροσβέστης

να ασχολουμαστε με το σημαντικο γεγονος εκεινων των ημερων, τη δολοφονια του ατυχου πατερα απο τρεις λαθροαφγανους και να αναζητουμε τροπους ωστε να αποφευχθουν τετοια περιστατικα στο μελλον, να καθομαστε να ασχολουμαστε με τον Καυκα.

guu

Ο Κοπριτης αναρχας ο οποιος σιγουρα εχει χεσμενη την φωλια του για τρομοκρατικες επιθεσεις δεν ¨δεχεται¨να δωσει δειγμα DNA.... 

ST


Λυπάμαι που το μια έγκριτη εφημερίδα όπως το Βήμα προβαίνει στη σύνταξη τέτοιων ρεπορτάζ που διαστρεβλώνουν γεγονότα και τα παρουσιάζουν από μια τέτοια σκοπιά...γιατί ο κ. Καυκάς δεν δίνει δείγματα DNA; έχει να κρύψει κάτι; Κρίμα πάντως για το Βήμα on line, είναι το πιο άψογο τεχνικά ειδησεογραφικό site...μακάρι να ήταν έτσι και η αντικειμενικότητα των ειδήσεων του...
George




Καλά απο μια φωτογραφία βγάζετε το συμπέρασμα ότι ο πυροσβεστήρας χρησιμοποιείται ως όπλο εναντίον των διαδηλωτών? Αυτή δεν είναι δημοσιογραφία αντικειμενική αλλά στρατευμένη εναντίον της έννομης τάξης .
G.I.A





















Ντοκουμέντο: Η επίθεση με πυροσβεστήρες των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών
Το χρονικό του τραυματισμού του Γιάννη Καυκά - Φωτογραφίες λίγο πριν ή λίγο μετά στα επεισόδια της 11ης Μαΐου 2011
Ντοκουμέντο: Η επίθεση με πυροσβεστήρες των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών
Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, διατείνονταν το διάστημα μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Καυκά, ότι οι άνδρες των ΜΑΤ δεν είχαν βγάλει τους πυροσβεστήρες από την ειδική θήκη της στολής τους.

Τα συμπεράσματα και τα συμπεράσματα δικά σας...

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Στρατούλη στο Ράδιο 9

 Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο Ράδιο 9 (Χάρη Μπότσαρη) ανέφερε σχετικά με την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι αντιθέσεις, οι οποίες διαπερνούν τις κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας μας, την κάνουν να μοιάζει με τσίρκο. Σ’ αυτό το τσίρκο δυστυχώς η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου  έχει το ρόλο του απλού υπαλλήλου, αφού δεν έχει γνώμη, άποψη, πρόταση για τίποτα, αλλά θα εφαρμόσει πιστά ότι της σερβίρουν.

ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ - ΔΗΜΑΡ-Η ευρωλαγνεία δεν κρύβεται-Δημοσίευμα του Ριζοσπάστη.


Για «παιχνίδια συμβιβασμού» των δήθεν «νάνων της Ευρώπης» έκανε λόγο ο ΛΑ.Ο.Σ., σχολιάζοντας την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, επιμένοντας ότι έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της ΕΕ και των Οίκων Αξιολόγησης να υπάρξει «πιστωτικό επεισόδιο» ώστε το κεφάλαιο να μη χάσει όσα επένδυσε στα CDS. Τέλος, ζήτησε απ' την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να μην εφαρμόζει απέναντι στη Γερμανία «πολιτική Τσάμπερλεϊν» και να διδαχθεί «από το παρελθόν»...
Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του επιμένει στην «ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος», που κατά την άποψή του υποδεικνύει και ευρωπαϊκής διάστασης λύση.

Δήλωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρου Λυκούδη, στο www.tovima.gr με αφορμή την πρόταση του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, αναφορικά με τη δημιουργία πολιτικού μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων


Εάν μεν ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί ότι του επιβάλλουν επικοινωνιακοί λόγοι αυτή την πρόταση έχει ενδιαφέρον για τον ίδιο. Αν το βλέπει επί της ουσίας, θέτοντας ζήτημα πιο ουσιαστικού διαλόγου, εκτιμώ ότι με βάση τις πολιτικές που εκπέμπονται από το χώρο της Αριστεράς, από τον ΣΥΝ, την ΔΗΜ.ΑΡ, το ΚΚΕ, κοινός τόπος για πολιτικές ταυτίσεις και για κοινή συμπόρευση δεν υπάρχει. Το ΚΚΕ τραβά μοναχική πορεία, την οποία δεν μπορεί να ακολουθήσει κανένας λογικός αριστερός, επομένως δεν μετέχει σε ανίχνευση λύσεων. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να βρουν κοινό τόπο.

Μ. Γλέζος: Η ιστορία χτυπάει την πόρτα μας

    Ζαγάρας Κ.-ΑΥΓΗ


    Την ανάγκη η οργή της κοινωνίας να μετεξελιχθεί σε πολιτική ριζοσπαστική πρόταση και ενέργειες, τόνισε στην ομιλία του ο Μ. Γλέζος, ενώ μετέφερε την εμπειρία του από το κίνημα των πλατειών. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει το έργο και τις παρεμβάσεις του, αλλά ταυτόχρονα να κάνει αποφασιστικά βήματα δημοκρατικής εμβάθυνσης.
    Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς ήταν “παρών” καθ' όλη τη διάρκεια των διαδικασιών τις δύο ημέρες, ενώ, όπως είπε ο ίδιος, ζήτησε πρώτη φορά να μιλήσει τελευταίος γιατί ήθελε να ακούσει όλους τους ομιλητές, αλλά και όπως συμπλήρωσε “όχι για να κλείσει τη συζήτηση, αλλά για να την ανοίξει”.

    ΚΚΕ(μ-λ): Ανακοίνωση Τύπου για την κατάληψη του «Dignité/Al Karama»

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα 19/7/2011

    Οι εγκληματίες-πειρατές ξαναχτύπησαν! Πολεμικά σκάφη και ομάδα των ειδικών δυνάμεων του σιωνιστικού κράτους κατέλαβαν το υπό γαλλική σημαία σκάφος «Dignité/Al Karama» που έπλεε σε διεθνή ύδατα με κατεύθυνση την Γάζα. Το σκάφος με 16 επιβάτες είναι το μοναδικό από το στόλο “Freedom Flotilla II – Stay Human” που κατάφερε να αποπλεύσει σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που στην ουσία κρατούνται ακόμη από τις ελληνικές κρατικές αρχές. 

    Κύπρος: Ομαλά οι εκδηλώσεις στο προεδρικό μέγαρο.Μεγάλη η πορεία της ΕΔΟΝ υπέρ υπέρ του Προέδρου Χριστόφια.

    Ομαλά κύλησαν - παρά τους φόβους για επεισόδια-  οι  δύο εκδηλώσεις, που έγιναν την Τρίτη στη Λευκωσία,  η  μια εντός τουπροεδρικού μεγάρου και η άλληεκτός
    Στον κήπο του μεγάρου, με συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση για καταδίκη των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974.
    Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος κατά την άφιξη του έτυχε θερμότατης υποδοχής.
    Στον κήπο του προεδρικού κατέληξε και  μεγάλη πορεία της ΕΔΟΝ (νεολαιίστικη οργάνωση του ΑΚΕΛ).

    Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ σχετικώς με τις δηλώσεις Ερντογάν


    Εκφράζουμε απερίφραστα τη λύπη μας γιατί για άλλη μια φορά και ενώ βρισκόμαστε στο μέσο απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού η Τουρκία δεν διστάζει να παρουσιαστεί απροκάλυπτα προκλητική. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του λίγες μόλις ώρες προτού μεταβεί παράνομα στα κατεχόμενα κι ενώ ο διεθνής παράγοντας ανέμενε ότι θα είχε στις αποσκευές του προτάσεις προς την κατεύθυνση της λύσης και της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, αποδεικνύει αυτό που εδώ και καιρό διαπιστώνουμε με τον πιο τρανταχτό τρόπο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ότι δηλαδή η Τουρκία ουδόλως έχει μετακινηθεί από πάγιες αδιάλλακτες θέσεις της.