Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου και το πολιτικό χρήμα.


Το νόμιμο ή μη της διαδικασίας μεταφοράς των χρημάτων του Ισίδωρου Κούβελου πρέπει να διερευνηθεί. 

Την ίδια στιγμή, πρέπει να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές όλων των βουλευτών και του περιβάλλοντός τους, καθώς και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό.
Το σίγουρο είναι ότι η συζήτηση για το πολιτικό χρήμα δεν μπορεί να γίνεται με όρους λαϊκισμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Το κρίσιμο είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός βελτιωμένου νομοθετικού πλαισίου και ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την πλήρη διαφάνεια και θα εμποδίζουν την παρείσφρηση των ιδιωτικών συμφερόντων στη λειτουργία των κομμάτων.

Σε ηλίθιους απευθύνεστε Κύριε Σαμαρά ; Αποστομωτική απάντηση του ΚΚΕ στον αρχηγό της ΝΔ


Σκληρή ήταν η απάντηση του ΚΚΕ στις ευθείες βολές του Αντ. Σαμαρά από το βήμα της βουλής, που κάλεσε την Αριστερά να «μην κουνάει το δάχτυλο».

«Ήταν αναμενόμενη η συγχορδία. Φοβάστε ε; Νιώθετε την ανάσα του λαού γιατί έχει πείρα πλέον και σας αντιλαμβάνεται. Σήμερα αναδείχθηκε το μεγάλο μαύρο μέτωπο που έχετε συγκροτήσει» είπε στην παρέμβαση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, που έκανε λόγο για «πολιτικό θράσος» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να καταδικάζει τον λαό και να καταγγέλλει παράλληλα το ΚΚΕ.

 «Είναι θράσος, ντροπή να κατηγορείτε εμάς ή και τον ίδιο τον λαό. Εσείς δεν είχατε κυβερνητική πλειοψηφία; Σε ποιους τα πουλάτε αυτά; Σε ποιους απευθύνεστε; Σε ηλίθιους;» αναρωτήθηκε ο Θανάσης Παφίλης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. Σπύρου Χαλβατζή: Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.


Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 

Σύμφωνα με το Μνημόνιο ΙΙ, όπου συνθλίβονται κατακτήσεις δεκαετιών. Τσακίζονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα για λογαριασμό της ολιγαρχίας του πλούτου. Στον άξονα της εξυπηρέτησης αυτών των συμφερόντων επιχειρείται και η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Το κλείσιμο των οργανισμών είναι ολέθριο για τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους σε αυτούς καθώς:
 
 
  • Καταργείται η χορήγηση άτοκων δανείων από κεφάλαια του ΟΕΚ για πολύτεκνους και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αγώνας σε όλα τα μέτωπα. Συντονισμός και κλιμάκωση τώρα!


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον του νέου μνημονίου και των δεκάδων εφαρμοστικών νόμων και μέτρων. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συστράτευση αγώνα τώρα όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς. Κυοφορούνται μεγάλες αναμετρήσεις ενάντια στη δανειακή σύμβαση και συνολικά την αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
Σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική στάση εργασίας και σε συλλαλητήριο καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας).

Ετοίμαζαν την προσφυγή στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο 2009! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δουλεύουν για τα καλά τον ελληνικό λαό εδώ και 3 χρόνια !



Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι οι επαφές της Ελλάδας και συγκεκριμένα του Γ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ ξεκίνησαν μεταξύ Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2009.

Ωστόσο σύμφωνα με απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δίκτυου πληροφοριών Stratfor που έρχονται στο φως, η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ φαίνεται να ετοιμαζόταν από τον Ιούνιο του 2009!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η αμερικάνικη ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor φέρεται να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέκα μήνες πριν γίνει η επίσημη αναγγελία από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις των αρχείων Wikileaks



Οι αποκαλύψεις των αρχείων wikileaks ενισχύουν την άποψη πως η προσφυγή στο ΔΝΤ και το μνημόνιο αποτελούσε ένα σχεδιασμό υπερεθνικών κέντρων σε συνεννόηση με την εγχώρια κατεστημένη πολιτική ηγεσία .

ΠΑΜΕ-Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο


Είναι αδίστακτοι. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα τσακίσουν τους μισθούς και θα καταργήσουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα και με Νόμο ότι το μαχαίρι στους κατώτερους μισθούς, θα εφαρμοστεί τσεκουράτα και για το σύνολο των εργαζομένων που αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ.
Η κυβέρνηση, που η ΓΣΕΕ σε κάθε περίοδο την ονοματίζει ως θύμα της Τρόικας και των αγορών, όχι μόνο επιταχύνει τις εξελίξεις, αλλά μπαίνει μπροστά στο τσάκισμα των κατώτερων μισθών κατά 22% και των μισθών των νέων κατά 32%, δηλαδή σε μισθούς 500 και 400 ευρώ.

ΠΑΜΕ-Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων για την απαγόρευση των διαδηλώσεων


Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων
Κο Καμίνη

Κε Δήμαρχε

Στις 23 Φλεβάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρατε για έγκριση ψήφισμα που στην ουσία ζητάτε την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κάθε κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Ζητάτε την ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης. Σε ρόλο λαγού, των πιο αντιδραστικών μεθοδεύσεων, μαζί με την πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, υποστηρίζετε το σχέδιο που από καιρό ζητούν να εφαρμοσθεί οι καπιταλιστές, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και οι μεγαλοξενοδόχοι της Αθήνας. Στόχος σας όπως βεβαίως και της κυβέρνησης είναι να σταματήσετε κάθε αντίσταση των εργαζομένων, να βάλετε εμπόδια στην απάντηση της στο τσάκισμα των δικαιωμάτων της, της ίδιας της ζωής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα, τον εφαρμοστικό νόμο και τα σενάρια συγκυβέρνησης


Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν να παρουσιάσουν ως αναγκαιότητα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ανάπτυξή της την ψήφιση των πλέον αντεργατικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων. Ο εφαρμοστικός νόμος και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σημαίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του ήδη πενιχρού επιδόματος ανεργίας, ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Γιούνκερ

 
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον Γιούνκερ για τις προκλητικές δηλώσεις του και τον εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού και καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαντήσουν όπως αξίζει στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και στα μαντρόσκυλά της, με τον αγώνα και την ψήφο τους.
Το γεγονός ότι ο Γιούνκερ απειλεί το λαό με χρεοκοπία αν δεν ψηφίσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας, αποτελεί ιταμή προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια αναβολής των εκλογών από το αμέσως επόμενο διάστημα, για να διασφαλίσουν την ψήφιση νέα αντιλαϊκών μέτρων και για να διαμορφώσουν προϋποθέσεις κατασκευής κυβέρνησης της αρεσκείας τους μετά τις εκλογές. Για όλα είναι ικανοί.

S&P: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα.


Στην κατηγορία SD, που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία, από CCC υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Ο οίκος είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς κρίνεται ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των ομολόγων της.

«Η πρώτη αποικία της ΕΕ».Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γιώργου Δελαστίκ.

Βαθύτατα οργισμένος με τη στάση των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα ήταν ο γερμανικής καταγωγής αρθρογράφος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου Βόλφγκανγκ Μινχάου τη Δευτέρα. Τον είχε κάνει έξω φρενών η έμμεση υπόδειξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να αναβληθούν οι εκλογές στην Ελλάδα. «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου η επιτυχία (σ.σ. του προγράμματος «διάσωσης» της χώρας μας) δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να εμποδίσει μια ΄λανθασμένη΄ δημοκρατική επιλογή», γράφει στο άρθρο του και προσθέτει:

ΤΣΕΧΙΑ: Δυναμώνει η προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας.


Αντικομμουνιστικό «φεστιβάλ» με... στόχο τη νεολαία


Με κάθε τρόπο προσπαθούν οι κυρίαρχες αντιδραστικές δυνάμεις της Τσεχίας να ξαναγράψουν την Ιστορία και να χειραγωγήσουν τις νεότερες γενιές, είκοσι χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και την καπιταλιστική παλινόρθωση.
Αυτές τις μέρες, από τις 20 Φλεβάρη, διεξάγεται στην τσεχική πρωτεύουσα το λεγόμενο ετήσιο «διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ Mene Tekel», με στόχο, όπως υποστηρίζεται, «τη βελτίωση της κατανόησης όλων των κακών και ολοκληρωτικών καθεστώτων σε όλο τον κόσμο, τόσο στο παρελθόν όσο και στην παρούσα φάση». Διοργανωτές είναι ο Δήμος της Πράγας, η «Συνομοσπονδία Πολιτικών Κρατουμένων», το λεγόμενο «Ινστιτούτο για τη Μελέτη Απολυταρχικών Καθεστώτων» και η «Τέχνη χωρίς Σύνορα».