Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Αποκλειστικό δικαίωμα των εργαζομένων να καθορίζουν πώς θα απεργούν και πώς θα λειτουργούν τα σωματεία τους.

Σε σχόλιό του, για το σχέδιο της κυβέρνησης κατά της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Ο υπουργός, Βρούτσης, επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, επαναφέροντας ακόμη και κατάπτυστους νόμους ακόμα και από τον περιβόητο 330 που προβλέπει το λοκ άουτ για τους εργοδότες.

15χρονος στο Ηράκλειο προσήχθη στο αστυνομικό μέγαρο, επειδή δεν σταμάτησε για έλεγχο από αστυνομικούς χωρίς διακριτικά που φορούσαν κουκούλες !



Aίσθηση προκαλεί η καταγγελία της οικογένειας ενός 15χρονου στο Ηράκλειο ότι ο γιος του προσήχθη επειδή δεν σταμάτησε για έλεγχο από αστυνομικούς που φορούσαν κουκούλες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στο cretalive, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην περιοχή της Χανιώπορτας, στο Ηράκλειο ο νεαρός εκινείτο με τα πόδια όταν ξαφνικά δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες αλλά δεν έφεραν πάνω τους κανένα άλλο διακριτικό ζήτησαν από το αγόρι να σταματήσει για να του κάνουν έλεγχο. 

Δείξε μου το (ναζιστή) φίλο σου , να σου πω ποιος είσαι...



Κάθε ημέρα που περνάει ο ναζιστικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο.
Η συνάντηση της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή, με τη γερμανική ναζιστική οργάνωση FNS, δηλαδή με τα «εγγόνια» και τους νοσταλγούς του Χίτλερ στη Γερμανία, τους οπαδούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αποδεικνύει αυτό που ήταν ήδη γνωστό.

Γνωστό στέλεχος της ΝΔ θέλει Γκουαντάναμο στην Ελλάδα για τα "αναρχοκομμούνια"

To... ακροδεξιό "μπουμπούκι" της Νέας Δημοκρατίας, η περίφημη πια Χριστίνα Σιδέρη τομεάρχης Β3 του κόμματος ξαναχτύπησε!



ΔΙΚΗ ΤΩΝ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Την Τρίτη η συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων.


Στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στα δικαστήρια



«Να δείξουμε εμείς μηδενική ανοχή στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή. Αυτό είναι το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης».

ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ - Πυγμή μωρήηηηηη ! (το φετινό εθνικό τουριστικό μας σλόγκαν)




Φαντάζομαι εύκολα το φετινό καλοκαίρι, όπως το έχει σχεδιάσει το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο, που με μαμή την αλλαγή, κοτσάροντας ένα «νέα» μπροστά από πολύσημες και πολυσήμαντες ιδέες, όπως η Δημοκρατία , από τη μεταπολίτευση των σταγονιδίων ως σήμερα, το καταφέρνει. Τώρα ξέρουμε.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - Όλοι στην γενική απεργία της 20ης του Φλεβάρη. Να παλέψουμε για τη μετατροπή της σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.


 
H απεργία της 20/2, προκηρυγμένη από τους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τα συνήθη χαρακτηριστικά μιας 24ωρης τουφεκιάς, έχει μια πολιτική σημασία που ξεπερνά τις εκτονωτικές προθέσεις τους. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στα ταξικά στρατόπεδα, δεν υπάρχουν πια περιθώρια εκτόνωσης, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμών από καμία πλευρά.

Εντός και επί τ' αυτά - Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
Στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε εναντίον της «τροϊκανής επικυριαρχίας, που συνιστά επί της ουσίας - όπως είπε - κατάλυση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας».
Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ταξική επικυριαρχία του λαού από την αστική τάξη και από την πλουτοκρατία, αλλά «τροϊκανή επικυριαρχία».