Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα : Σταματήστε την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Λιβύης


Σταματήστε την ιμπεριαλιστική
επίθεση κατά της Λιβύης
Kλείστε τη βάση της Σούδας – Όχι στη συμμετοχή της Eλλάδας στον ιμπεριαλιστικό ληστρικό πόλεμο
Ανατροπή του Καντάφι
Καμιά εμπιστοσύνη στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο
Νίκη στις επαναστατικές επιτροπές του λαού της Λιβύης




Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την στρατιωτική επίθεση των ιμπεριαλιστών κατά της Λιβύης. Oι γάλλοι και βρετανοί αποικιοκράτες, και οι αμερικανοί επικυρίαρχοι, και πίσω τους η συμμαχία των προθύμων, ανάμεσά τους και το σκυλάκι της Tρόικας Παπανδρέου, και ο παλιάτσος Mπερλουσκόνι, ξεκίνησαν έναν νέο πολεμικό όλεθρο στη βόρεια Aφρική, μετά το σφαγείο στη Γιουγκοσλαβία, το Aφγανιστάν και το Iράκ.
Ο ανελέητος βομβαρδισμός της Λιβύης από αέρος και θαλάσσης, με μια γιγάντια πολεμική μηχανή από αεροπλανοφόρα, υποβρύχια, βομβαρδιστικά, πυραύλους κρουζ και τομαχόκ, έχει ήδη πολλούς νεκρούς ανάμεσα στον άμαχο λαό που υποτίθεται θέλουν να ελευθερώσουν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ



Επιλεκτική ευαισθησία επιδεικνύουν οι αυτόκλητοι προστάτες των αραβικών λαών, τέως αποικιοκράτες τους. Κανένα μέτρο για τη σφαγή στην Υεμένη. Κανένα για τη σφαγή και την ξένη επέμβαση στο Μπαχρέιν. Άλλωστε οι ίδιοι πρωταγωνιστούν σε παρόμοιες επεμβάσεις και στην κατοχή ξένων χωρών και παλαιότερα (Κύπρος κ.λπ.) και σήμερα (Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λπ.).
Παρά την αντίθετη εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τους, είναι βέβαιο ότι την επέμβασή τους στη Λιβύη δεν επιθυμεί καμιά από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, πλην των ελαχίστων οργάνων τους. Αυτή η επέμβαση των νεοαποικιοκρατών θα κάνει τραγικότερη την ήδη τραγική κατάσταση.
Αυτή την επέμβαση δεν εγκρίνουν οι κυβερνήσεις χωρών που αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας.

Επίθεση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά Λιβύης - Του Γιώργου Δελαστίκ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ

Ιμπεριαλιστική αεροπορική επίθεση από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία με τη στήριξη όλων των μεσογειακών ΝΑΤΟϊκών χωρών (Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας) και τη συμβολική συμμετοχή αραβικών ολοκληρωτικών καθεστώτων αναμενόταν να εκδηλωθεί από ώρα σε ώρα εναντίον της Λιβύης, καθώς το Πριν πήγαινε προς το τυπογραφείο.
Μετά την ολοκληρωτική επικράτηση των στρατιωτικών δυνάμεων του Καντάφι επί των αντιπάλων του και την αποτυχία της οργανωμένης ένοπλης εξέγερσης εναντίον του, οι Αμερικανονατοϊκοί αποφάσισαν να ανατρέψουν οι ίδιοι τον Μουαμάρ Καντάφι.

Αποστάσεις «κατόπιν εορτής» από τους Άραβες για τους βομβαρδισμούς της Δύσης


Ενστάσεις διατυπώνει τώρα ο Αραβικός Σύνδεσμος για τις μεθόδους που έχουν υιοθετήσει οι δυτικές χώρες στο πλαίσιο της επιχειρήσεις «Αυγή της Οδύσσειας» .

Το Σάββατο το απόγευμα ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, ο οποίος φέρεται να έχει φιλοδοξίες στην μετά Μουμπάρακ εποχή στην Αίγυπτό, εξέφρασε διαφωνίες για τη στάση της Δύσης και την τακτική που χρησιμοποίησε για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.

Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ





Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική καλούν την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ.



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση ενάντια στο λαό της Λιβύης.


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας μας,  την επέμβαση των ιμπεριαλιστών με μπροστάρη την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ενάντια στο λαό της Λιβύης.

      Οι ανθρωπιστικές κορώνες που ξεστομίζουν για την  παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης, δε μπορούν να κρύψουν τις φανερές ματιές τους για τα πετρέλαια και τις νέες εστίες κερδοφορίας που δημιουργούνται.
Πρέπει να καταδικαστεί τώρα η κυβέρνηση, που εμπλέκει τη χώρα μας και συμπράττει στους πολεμικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εδάφη μας. Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Καμιά εμπλοκή της χώρας με στρατιωτικά μέσα και Έλληνες φαντάρους.

Ο υπάκουος δεν είναι και υπεύθυνος-Της Λιάνας Κανέλλη.


Ο υπάκουος δεν είναι και υπεύθυνος
Αν η υπακοή ήταν ταυτισμένη με την υπευθυνότητα, ο άνθρωπος δε θα είχε σηκωθεί στα δυο του πόδια κι ο Γαλιλαίος θα είχε πεισθεί ότι η Γη είναι τόσο επίπεδη όσο ο εγκέφαλος των εξουσιαστών του. Αν η υπακοή ήταν κι υπευθυνότητα ο άνθρωπος θα ήταν άλογο ον ανίκανο να σκεφτεί και να επιλέξει. Διατυπώνω το αξίωμα μετά λόγου γνώσεως και θα μπορούσα να το υπερασπιστώ γράφοντας δέκα διδακτορικά σε διαφορετικούς τομείς με μούσα τον Προμηθέα, με αχίλλειο φτέρνα τα αισθήματα και με πίστη στον άνθρωπο τον ικανό για συλλογικά και υποκειμενικά θαύματα. Ομως, αυτός ο υποκριτικός θαυμασμός για την αυτοκρατορική, στυγνά καπιταλιστική Ιαπωνία, που εκφράζεται με όρους αγοράς επί των πτωμάτων του λαού της, μου φέρνει αναγούλα.

ΣΟΚ (Σ)αρκοζί(Ο)μπάμα(Κ)άμερον ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί.Μόνο  τα ονόματα των πρωταγωνιστών αλλάζουν.Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι κρατών του ΝΑΤΟ, που μόνο για τον λαό των χωρών που βομβαρδίζουν δε νοιάζονται.Ούτε για τους Σέρβους ενδιαφέρθηκαν, ούτε για τους Ιρακινούς ούτε τώρα για τους Λίβυους.Και από πίσω τους πιστά σκυλάκια οι Έλληνες πρωθυπουργοί κατά καιρούς,Κ.Σημίτης,Γ.Παπανδρέου παραχωρούν γη, αέρα και ύδωρ ... διότι ανήκουμε εις την Δύση.