Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό.



Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ι. Μαρινόπουλος ανέπτυξε τα προβλήματα των ομολογιούχων τονίζοντας ότι στη πράξη έγινε βίαιη δήμευση περιουσιακών στοιχείων φυσικών προσώπων που τα είχαν εμπιστευτεί στη χώρα τους και διατύπωσε ορισμένες προτάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών με την διαδικασία δανείου μέσω του τραπεζικού συστήματος.

K.K.E : Σχόλιο για τη χτεσινή συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ 22/8/2012




Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιούνκερ και οι προκλητικές δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι μόνο ένταση της αντιλαϊκής θύελλας θα υπάρξει ανεξάρτητα από την όποια διαπραγμάτευση, ανεξάρτητα από την επιμήκυνση ή όχι της «δημοσιονομικής προσαρμογής».

Μολδαβία : Επίθεση με μολότοφ στην αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ!


Επίθεση με μολότοφ εναντίον της αυτοκινητοπομπής της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί σύντομη επίσκεψη στην Μολδαβία




Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Μολδαβίας Γεβγκένι Ονίκε. Σύμφωνα με τον Ονίκε το αυτοκίνητο, στο οποίο είχε επιβιβαστεί η καγκελάριος, δεν υπέστη καμία ζημιά.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τις επικείμενες συναντήσεις του Πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ


Αλέκα Παπαρήγα


«Καταρχήν ο κύριος Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες. Σίγουρα η κυβέρνηση σύσσωμη θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις τόσο της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα όσο και της ΕΕ.
Η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική. Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα που μπαίνει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι:

Ανακοίνωση του K.K.E σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια για ένστολους.


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε


Η κυβέρνηση, η αστική τάξη και η ΕΕ που έχουν αναθέσει στους ένστολους το ρόλο του σκληρότερου θύτη σε βάρος του λαού, ταυτόχρονα μειώνουν σταθερά το μισθό τους, ενώ το ύψος του πλέον θα συνδέεται με την «απόδοσή» τους, ενισχύοντας έτσι μαζί και μ' άλλες ρυθμίσεις τον αντιλαϊκό κατασταλτικό ρόλο των ένοπλων μηχανισμών. Έτσι οι ένστολοι μετατρέπονται και σε θύματα.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ : Εργάτες σε αναβρασμό και επαγρύπνηση...


Νότια Αφρική


Όσο περνούν οι μέρες από τη σφαγή των 34 απεργών-εργατών του ορυχείου πλατίνας Μαρικάνα, τόσο η νοτιοαφρικανική κοινωνία μοιάζει με καζάνι που βράζει από τις βαθιές κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες τόσων ετών. Ιδιαίτερα στον κλάδο των εργατών μετάλλου και των ορυχείων που, περίπου 20 χρόνια μετά το τέλος του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ, βλέπει τα κέρδη των εταιρειών να αυγατίζουν σε βάρος της δικής τους ζωής...
Ρεπορτάζ νοτιοαφρικανικών εφημερίδων (Mail and Guardian, Daily Maverick) από το ορυχείο Μαρικάνα δείχνουν τους εργάτες περισσότερο αποφασισμένους από ποτέ να συνεχίσουν τον αγώνα τους για αύξηση των απαράδεκτα χαμηλών μισθών τους (λιγότερα από 4.500 ραντ...) «ανεξάρτητα από τη στάση της κυβέρνησης, της αστυνομίας, της εταιρείας Λονμίν». 

Κοροϊδία - πρόκληση από τη ΔΗΜΑΡ.


Δημοκρατική "Αριστερά"


Έχοντας στηρίξει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που ισοπεδώνουν το λαό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, δε δίστασε χτες να τον κοροϊδέψει κατάμουτρα, δηλώνοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του: «Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία "όρθια". Στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος».

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ.Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ για την Συρία.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ριζική αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων στη Μέση Ανατολή θα επιφέρει ενδεχόμενη ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ – Ασαν στηΣυρία. Μια ανατροπή που δεν φαίνεται πλέον απίθανη, καθώς η Δαμασκός αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και να καταπνίξει την ένοπλη εξέγερση. Η παράταση των συγκρούσεων έχει επιτρέψει την υπονομευτική για το καθεστώς ολοένα και μεγαλύτερη ανάμιξη εξωτερικών δυνάμεων, οι οποίες χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και τροφοδοτούν ακόμη και με ένοπλους μαχητές τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. 

1842: Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» από τον Οθωνα!!!


(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 16-08-12)



Νομίζετε ότι κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα; Ε, λοιπόν, κά­νετε μεγάλο λάθος. Το θέ­μα που δημοσιεύουμε σήμερα στις «Ιστορίες… Ελληνικές» θα μπορούσε άνετα να ’χει τίτλο «Από τον Οθωνα… στον Δένδια» και να είναι μάλιστα και πολύ επίκαιρος.
Είναι ενδεικτικό πως τα προβλήματα ανακυκλώνονται κάτω από άλλες συν­θήκες και είναι χαρακτηριστική η αδυ­ναμία του ελληνικού κράτους να βάλει κανόνες για να αντιμετωπίσει – έστω και στοιχειωδώς – σοβαρά προβλήμα­τα, όπως είναι αυτά των μεταναστών, των αλλοδαπών, αλλά και των κακο­ποιών στοιχείων που κατά καιρούς βρί­σκουν καταφύγιο στη χώρα μας.