Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ - Η ψήφος στο ΚΚΕ συμφέρει το λαό


«Με την ψήφο στο ΚΚΕ συναντιέται η τιμωρία στα κόμματα συγκυβέρνησης και ευρωμονόδρομου, με την άμεση λύση που συμφέρει το λαό σε αυτές τις εκλογές, να προκύψει ισχυρό ΚΚΕ, αδύναμη κυβέρνηση που ανεξάρτητα από αυτούς που θα συμμετέχουν θα επιχειρήσει να υλοποιήσει μέτρα που έχει προαποφασίσει το μεγάλο κεφάλαιο με τους συμμάχους του στην ΕΕ και το ΔΝΤ».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ τουΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, περιοδεύοντας στις υπηρεσίες του δημαρχείου στην οδό Αθηνάς και σ' αυτές του Πνευματικού Κέντρου στην Ακαδημίας.

Κλωτσιά του Μίκη σε όσους πήγαν με τον δεξιό Πάνο Καμμένο-Ο Μίκης Θεοδωράκης διέγραψε 4 οργανώσεις από τη Σπίθα



Εκτός του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών τέθηκαν τέσσερις οργανώσεις που συνέπραξαν με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες".
To Kίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών - Σπίθα, του οποίου ηγείται ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοίνωσε τη διαγραφή τους.
Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση, με ημερομηνία 11 Απριλίου, που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών προς όλες τις "Σπίθες" αναφέρεται ότι "η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, σαφώς αντικαταστατική πράξη και δεν συνάδει με το ήθος που κάθε συναγωνιστής μας πρέπει να έχει", "τη στιγμή που υπάρχει δική μας απόφαση ότι δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές".

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκπομπή «πρωινή ενημέρωση» & τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη






Έγινε θέμα και πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών, κατηγορήθηκε το ΚΚΕ ότι είναι υποκινητής αυτής της απεργίας. Το ΠΑΜΕ στην ΠΝΟ έχει 3 μέλη, δεν μου βγαίνουν τα κουκιά, γιατί γίνεται αυτό;
«Μήπως υπάρχει απεργία που δεν θεωρείται άκαιρη; Κάθε φορά αυτό ακούμε. Λένε «ελεύθερο το δικαίωμα στην απεργία, αλλά η συγκεκριμένη δεν στέκει». Πότε είναι χειμώνας, πότε είναι χιονιάς, πότε είναι κοντά στο Πάσχα, πότε είναι μετά το Πάσχα, πότε είναι το καλοκαίρι και κάνει ζέστη, πείτε μου μία πανελλαδική απεργία όπου το αρμόδιο υπουργείο βρίσκει ότι στέκει; Ποτέ, πάντα είναι άκαιρη. Όλοι είναι υπέρ της απεργίας, αλλά λένε ότι είναι άκαιρη. Οι απεργίες είναι ένα όπλο πίεσης και ακριβώς πρέπει να γίνονται τη στιγμή που ασκείται πίεση. Πότε θα γίνονται, τη στιγμή που δεν ασκείται πίεση;»

ΡΩΣΙΑ- Στην φυλακή 10 νεοναζί τρομοκράτες



Μία ομάδα δέκα νεαρών Νεοναζί, που κατηγορούνται για σειρά επιθέσεων, καταδικάστηκαν σήμερα για τρομοκρατία, με ποινές που φθάνουν εως και 13 έτη.
Οι νεαροί έκαναν τις επιθέσεις παρακινούμενοι από την ιδεολογία της ''υπεροχής της ρώσικης φυλής'', με την επωνυμία ''Αυτόνομη Τρομοκρατική Οργάνωση Μάχης''.
Ηγέτης της ομάδας ήταν ο 20χρονος φοιτητής Ιβάν Αστάσιν, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά τη διετία 2009-2010, πραγματοποίησε οκτώ τρομοκρατικές και εμπρηστικές ενέργειες, με στόχους τις δυνάμεις ασφαλείας ή υπήκοους από δημοκρατίες του Καυκάσου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULSE-Πόσο πιθανόν είναι να ψηφίσει ο Έλληνας ψηφοφόρος το κάθε κόμμα ;


 Εκλογική...«αξονική τομογραφία»-(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “ΠΟΝΤΙΚΙ” ΣΤΙΣ 12-04-12)


Του Γιώργου Ηλ. Αράπογλου,
γεν. διευθυντή της Pulse RC
Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, οι πολλοί νέοι πρωταγωνιστές και οι πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθούν οι επικείμενες εθνικές εκλογές, καθιστούν το έργο των ερευνητών και των αναλυτών πιο δύσκολο από κάθε άλλη φορά. Αν και οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν, ούτε επιδιώκουν, πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, ο βαθμός αβεβαιότητας σήμερα έχει αυξηθεί και οι απορίες έχουν πολλαπλασιαστεί.
Οι νέες συνθήκες απαιτούν την προσαρμογή των «εργαλείων» μας σε αυτές.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Και στις 6 Μάη να ακουστεί η φωνή της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής



Προκηρύσσοντας τις εκλογές για τις 6 Μάη, ο Παπαδήμος, ο εντολοδόχος της Τρόικας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και του κεφαλαίου, υπογράμμισε ότι δεν θα «χαλαρώσουν» οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το νέο Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνη με νέες θυσίες, χαράτσια, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.
Ακόμα και την τελευταία στιγμή το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό περιφρονεί τη λαϊκή βούληση. Με τους αγώνες μας, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις τις καταλήψεις Πλατειών, υπερήφανα και αποφασιστικά τους στείλαμε το μήνυμα της ανατροπής και της απαίτησης να φύγουν ΟΛΟΙ όσοι υπηρέτησαν την πολιτική της χρεοκοπίας της κοινωνίας και της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου.

Σχόλιο του ΚΚΕ για το βάθεμα της κρίσης στην Ισπανία και την ευρωζώνη



Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα κρύβουν από το λαό ότι η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει και ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, λόγω των αντιθέσεων και των αδιεξόδων της που οξύνονται, όλο και πιο γρήγορα οδεύει προς τη διάσπαση ή την εκδίωξη αδύναμων χωρών. Γι' αυτό λύση για το λαό είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ όσο γίνεται νωρίτερα, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία.

Υπέρ του αριστερού υποψηφίου (Μελανσόν) για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Κορέα



Την υποστήριξή του στον Ζαν Λικ Μελανσόν, τον υποψήφιο του Αριστερού Μετώπου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου και 6ης Μαΐου, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Ο Κορέα είπε χαρακτηριστικά πως «σήμανε η ώρα για την επανάσταση των πολιτών» στη Γαλλία. Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα, γραμμένο στα ισπανικά και με ημερομηνία 9 Απριλίου, ο Κορέα ξεκινώντας με τον χαιρετισμό «Αγαπητέ Ζαν Λικ» τονίζει πως «το νέο Μέτωπο της Αριστεράς του οποίου ηγείσαι αποτελεί σημείο αναφοράς για τα προοδευτικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη».

Δήμαρχος Αθηναίων: από συνήγορος του πολίτη… μανιασμένος κατήγορος των εργαζομένων


Διονύσης Χριστόπουλος
Πρόεδρος του σωματεί
ου εργαζομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας



Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος που ο Γιώργος Καμίνης βρίσκεται στο τιμόνι του μεγαλύτερου δήμου της χώρας. Ένας δήμαρχος που προεκλογικά είχε διαφημιστεί από τους ένθερμους υποστηρικτές του (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) ως η μεγάλη ευκαιρία για μια προοδευτική και δημοκρατική στροφή στη διοίκηση του Δήμου της Αθήνας.

Ωστόσο, τα πεπραγμένα του Δημάρχου μέχρι σήμερα διέψευσαν την εικόνα που καλλιεργούνταν προεκλογικά και έκαναν ξεκάθαρο ότι ο Γ. Καμίνης δεν είναι τίποτε άλλο από τον πιο πιστό και συντηρητικό εκφραστή της κυβερνητικής και τροϊκανικής πολιτικής.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.




Ο λαός πρέπει να είναι δύσπιστος σε ό,τι του πουν περί διαφάνειας και κάθαρσης σχετικά με τη σύλληψη του Ά. Τσοχατζόπουλου, όταν μάλιστα θέλουν να καπηλευτούν το υπαρκτό πρόβλημα για εκλογικό αποπροσανατολισμό. Το ΚΚΕ θυμίζει ότι στο πόρισμά του κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της βουλής κατέληξε στα εξής βασικά συμπεράσματα:
Ότι ο περιορισμός της έρευνας μόνο γύρω από το ζήτημα αν υπήρξε ή όχι χρηματισμός του πρώην υπουργού Άμυνας Ά. Τσοχατζόπουλου, συνιστά προσπάθεια αποπροσανατολισμού, γιατί κρύβουν ότι οι μίζες είναι ένα σύμπτωμα και ιδιότητα που υπάρχει σε όλες τις συναλλαγές που αφορούν επιχειρηματικούς ομίλους είτε μεταξύ τους είτε με το κράτος.

Γκάλοπ της Metron Analysis για την Ημερησία του Σαββάτου:Με αναγωγή στα έγκυρα η Ν.Δ φτάνει στο 24,3 %, το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 15,4 %,το Κ.Κ.Ε στο 10,9 %.Μονοψήφια ποσοστά για τους Αν.Έλληνες με 9,6 %,τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α 9,5 % και την Δημ.Αριστερά 8,0 %.Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής μπαίνουν άνετα στην βουλή με 6,3 %.Σχολιάζει ο Red Star.



Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την Ημερησία του Σαββάτου

Νέα Δημοκρατία     24,3 %  
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   15,4  %
 Κ.Κ.Ε                       10,9  %
Αν.Έλληνες             9,6  %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    9,5  % 

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ο λαός να κάνει το μεγάλο άλμα υπερψηφίζοντας παντού το ΚΚΕ !

Σε δήλωση που έκανε χτες για τις εκλογές, από την έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε :



«Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, παντού, σε όλη τη χώρα. Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.

ΠΑΣΟΚ: Οσο πιο μικρή διαφορά.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να προκηρυχθούν σήμερα αφενός θα δημιουργήσουν ένα πρωτόγνωρο στα σχεδόν σαράντα μεταπολιτευτικά χρόνια πολιτικό τοπίο και αφετέρου θα αποτελέσουν δεινή δοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ.
Στην πραγματικότητα θα αποκαλύψουν και σοβαρότατη πτώση της ΝΔ, αλλά η ηγεσία της προσδοκά ότι θα κατορθώσει να αποκρύψει το μέγεθος του πλήγματος μέσω της επανόδου της στην εξουσία μέσω της συγκυβέρνησής της με άλλα κόμματα, έχοντας όμως αυτή πλέον τον πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο.
Για το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση μετεκλογικά θα είναι πολύ δύσκολη.

Εκλογική συνεργασία για τις πολιτικές ανάγκες του κινήματος!


Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 το σύστημα και τα κόμματα του επεδίωξαν να συγκαλύψουν πλευρές του «κόσμου που μας ετοίμαζε» το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός. Επεδίωκαν δίπλα στην τρομοκρατία της «αναγκαίας λιτότητας» να εμφανίζουν την κρίση και την επίθεση στο λαό ως μια προσωρινή και σχετικά «ανεκτή» κατάσταση για να ενισχύσουν τους πολιτικούς όρους της γενικευμένης αντιδραστικής εφόδου τους.
Δυόμιση χρόνια μετά σε ένα τοπίο εκτεταμένης εξαθλίωσης και ανεργίας, με τα ιμπεριαλιστικά δεσμά για τη χώρα και το λαό να εκτείνονται δεκαετίες μπροστά, ετοιμάζουν εκλογές με τις οποίες θέλουν να απαιτήσουν την «παντοτινή» υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού στον κανιβαλισμό του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Θέλουν να εγκλωβίσουν και να καθυποτάξουν τις πλατιές τάσεις αντίστασης και αγώνα στα τρομοκρατικά τους διλήμματα, στα κόμματα και στα αναχώματα του συστήματος. Θέλουν να «κλείσουν» το δρόμο που πασχίζει να ανοίξει η λαϊκή πάλη, και αξιοποιώντας το σημερινό συσχετισμό να εκβιάσουν το λαό ότι ανήκει για πάντα στους αφέντες του! Το σύστημα δηλαδή επιχειρεί με τις εκλογές να «νομιμοποιήσει» τη ληστεία και την υποδούλωση που επιβάλλουν ΔΝΤ, ΕΕ, κεφάλαιο, αλλά ο λαός επιμένει να μην στοιχίζεται και να αποτελεί «ανεξέλεγκτη παράμετρο» για τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς που σε κάθε περίπτωση θα μπουν μπροστά μετά τις εκλογές.
Αυτή την πολιτική μάχη δίνει πανελλαδικά το ΚΚΕ(μ-λ) με τη συμμετοχή του στις εκλογές. Υπερασπίζει μέσα στο λαό και στη νεολαία το αναγκαίο, το δίκαιο και την προοπτική, της μαζικής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό!

ΜΑΣ:Για τις συνεργασίες ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ με επιχειρήσεις.


Νέες μπίζνες με επιχειρήσεις ετοιμάζονται να ανοίξουν αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 



Ανάμεσα στις πιθανές συμφωνίες, ξεχωρίζουν αυτές του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την γνωστή κινεζική πολυεθνική COSCO και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με την εταιρία HailAgriculture.
Με μεγάλα λόγια για «εξωστρέφεια» και «απάντηση στην κρίση», κρύβουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ και τη σύνδεσή τους με την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η πιθανή συμφωνία ελληνικών πανεπιστημίων με την COSCO σημαίνει:

Ανακοίνωση ΝΑΡ: με αφορμή την πολιτική-εκλογική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς δυνάμεις του Μ.Α.Α.


Με την άλλη αριστερά και αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ανατροπής
ενάντια στην χούντα ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου


 
 
1.   Το ΝΑΡ θεωρεί ότι η συζήτηση που άνοιξε για την δυνατότητα πολιτικής-εκλογικής συμπόρευσης ανάμεσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ) ήταν συνολικά θετική. Διότι έθεσε, με ανοικτό τρόπο, στην κοινή συζήτηση και δοκιμασία ορισμένα σημαντικά ζητήματα της πολιτικής συζήτησης και αντιπαράθεσης στην αριστερά και στην κοινωνία. Αποκάλυψε σημαντικές συγκλίσεις αλλά και αποκλίσεις. Συνολικά ο διάλογος ανάμεσα στα δύο αυτά ρεύματα γίνεται σήμερα από πολύ καλύτερες θέσεις.