Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ : «Γνήσιους Οικολόγους» ανακάλυψε ο κ. Ψωμιάδης !

«Γνήσιους Οικολόγους» ανακάλυψε ο κ. Ψωμιάδης, ως αντίπαλο δέος στο Μ.Τρεμόπουλο και το Χρ. Μάτη. Φυσικά πρόκειται για τον κ. Παπανικόλα και τους συνεργάτες του, που είχαν στηρίξει το ΛΑΟΣ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και τώρα στηρίζουν τον ίδιο.

Το ερώτημα είναι αν ο κ.Ψωμιάδης έχει κάνει προγραμματική συμφωνία με τους «γνήσιους οικολόγους» του. Γιατί στο πρόγραμμά τους αναφέρουν ότι χρειαζόμαστε όλοι… τακτικό κλύσμα. Θα ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες και ο κ. Ψωμιάδης, ή σκοπεύει να τις εφαρμόσει μόνο στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, αν εκλεγεί;
Για όποιον αμφιβάλλει http://bit.ly/cRh0lz

Όχι!-Κάθε εποχή αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις. Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, παρά μόνο ως φάρσα ή τραγωδία.

Από την "ΑΥΓΗ"- Φίλης Ν.

Κάθε εποχή αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις. Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, παρά μόνο ως φάρσα ή τραγωδία. Σε κάθε εποχή, όμως, παραμένει επίκαιρο το "Όχι", αυτή η διαχρονική υπόσχεση της κοινωνίας για αντίσταση στις πολιτικές που φέρνουν πόλεμο, κοινωνική αδικία, καταστροφή των ανθρώπινων σχέσεων και του περιβάλλοντος.
Με αφορμή τα μεταναστευτικά κύματα και τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια τα φαντάσματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Στο φόντο της κρίσης των ιδεολογιών επιχειρούν να πάρουν ρεβάνς ακροδεξιές ιδεολογίες. Οργανώνεται η αμφισβήτηση του δημοκρατικού - αντιφασιστικού κεκτημένου της μεταπολεμικής Ευρώπης.

Δ. Χατζησωκράτης: Εμείς από την έκθεση της ΤτΕ συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει καμιά εγγύηση εξόδου από τη κρίση


Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, σχετικά με την Έκθεση της ΤτΕ και την παρουσίαση του κ. Προβόπουλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εμείς στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από τα στοιχεία στα οποία στηρίζεται η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει καμιά εγγύηση εξόδου από τη κρίση, διότι η μείωση του ελλείμματος έχει στηριχθεί στη συμπίεση των μισθών και σε εντελώς ελλιπή και αναιμική αύξηση των εσόδων.

Πρόγραμμα Θανάση Παφίλη υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ 30 - 31/10/2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
11:30 πμ: Θα περιοδεύσει στα καταστήματα στην πλατεία  Αγίας Μαρίνας και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο «ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ» (πλατεία Ανθούπολης).

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
6:30 μμ:   Θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Ξυλοτεχνία      Περιστερίου (Κωστή Παλαμά & Παρασκευόπουλου)

Εβδοµήντα χρόνια από το μεγάλο «Όχι» της Ελλάδας στον φασισμό. Επέτειος «της σειράς» τις τε λευταίες δεκαετίες, αλλά με νέο περιεχόμενο στις μέρες μας.


Αναστοχασμός (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Ποντίκι” ΣΤΙΣ 28-10-10)

thumb
Εβδοµήντα χρόνια από το μεγάλο «Όχι» της Ελλά δας στον φασισμό. Επέτειος «της σειράς» τις τε λευταίες δεκαετίες, αλλά με νέο περιεχόμενο στις μέρες μας. Το «Όχι» του ’40 δεν ήταν απλώς «αντιφασιστικό». Ήταν εθνικό. Το εξέφερε ο δι­κτάτορας Μεταξάς κι από τη φυλακή ο Ζαχαρι άδης ζήτησε, με την περίφημη επιστολή του, να βγουν από τις φυλακές οι κομμουνιστές για να πολεμήσουν στο μέτωπο. Το «Όχι» υπερέβη τις πολιτικές διαφορές και ένας ολόκληρος λαός, στρατιωτικά απαράσκευος, δεν επέτρεψε στην Ιταλία να περάσει.
Ύστερα ήρθε η παντοδύναμη Γερμανία, νικήτρια, αλλά όχι αμαχητί. Κυβέρνηση δωσιλόγων (Τσολάκογλου), κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και λεηλασία της χώρας απ’ άκρου εις άκρο, όχι μόνο δημοσιονομική (εξωφρενικά «έξοδα κατο χής», κυκλοφορία ακάλυπτου νομίσματος), αλλά και κατασχέσεις, επιτάξεις, δέσμευση προμηθει ών σε τρόφιμα υπέρ της Γερμανίας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Για τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός μάς έπεισε: Μαζική καταδίκη των κυβερνητικών συνδυασμών τώρα! Ψήφος στα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής ανατροπής 

Απέτυχε πλήρως η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εκβιάσει το λαό ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 7ηςΝοεμβρίου, κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, μια στημένη προπαγανδιστική διαδικασία. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση μας έλεγε ότι οι εκλογές γίνονται για τον Καλλικράτη και την επιλογή των κατάλληλων αυτοδιοικητικών προσώπων. Τώρα βλέποντας ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και την άγρια εξυπηρέτηση του χιλιοπληρωμένου χρέους και ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ «πιάνουν πάτο», ο πρωθυπουργός σαν κοινός εκβιαστής προσπάθησε να απειλήσει τον κόσμο ότι εάν δεν ψηφίσει τους εκλεκτούς του Μαξίμου θα υπάρχει ακυβερνησία, θα δυσαρεστηθούν οι αγορές (!), θα απειληθούμε με χρεοκοπία.

Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα

Κεντρική ομιλήτρια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν, ακόμα, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας
Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, θα γίνει η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, με κεντρική ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν, επίσης, οΘανάσης Παφίλης,υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός,υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
Το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμα που μοιράζεται πλατιά στο λαό της Αττικής:
«Ελα να ακούσεις, έλα να στείλουμε δυνατά το μήνυμα υπερψήφισης των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
Πες ξεκάθαρο ΟΧΙ στα μέτρα που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και τη χρεοκοπία. Βάλε φρένο στις νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στο πετρέλαιο, στο ΦΠΑ, στα χειρότερα που φέρνουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.
Εξουδετέρωσε τα αναχώματα που έχουν στήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να σε παγιδέψουν. Προσπέρασε τους υποψήφιους που υποκρίνονται ότι είναι κατά του μνημονίου, όπως ο Δημαράς και ο Μητρόπουλος, ενώ με τις θέσεις τους στηρίζουν τις βασικές επιλογές της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- Ο λαός μπορεί με την ψήφο του να κάνει μια νέα αρχή

Προσκλητήριο πανστρατιάς για να μη μείνουν στα μισά του δρόμου όσοι σκέφτονται να κάνουν το βήμα απεγκλωβισμού από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας
«Ολοι στη μάχη, όλοι στη δράση, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πλατιά στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, στους μικρομεσαίους βιοτέχνες, εμπόρους, αγρότες.
Ο λαός μπορεί με την ψήφο του να κάνει μια νέα αρχή για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

Το πείραμα της Ακροδεξιάς στον Αγ. Παντελήμονα – ανακοίνωση της YRE

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Αν για τις περιοδείες των υποψηφίων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, Α.Αλαβάνου και Ε.Πορτάλιου, υπό την παρουσία μάλιστα αστυνομικών δυνάμεων και με τις δημοσιογραφικές κάμερες να είναι on, τα μέλη της Χρυσής Αυγής  και ακροδεξιοί κάτοικοι του Αγ.Παντελεήμονα, επεφύλαξαν πέτρες, γιαούρτια, αυγά, απειλές και τα σπασμένα δόντια μέλους της "Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό", τότε όλοι μπορούν να φανταστούν ότι για τους απλούς μετανάστες ή για τους αριστερούς και προοδευτικούς κατοίκους της περιοχής, οι συνεχείς επιθέσεις και απειλές δεν αποτελούν ούτε εικασία ούτε υποψία, αλλά μια σκληρή καθημερινότητα.

Το «πείραμα» της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα μετράει ήδη πικρούς καρπούς και αποδεικνύει τι θα σήμαινε τυχόν εκλογική ενίσχυση τους και σε άλλες περιοχές πέραν του γνωστού τριγώνου (πλ.Αμερικής-Πλ.Αττικής-Αγ.Παντελεήμονας). Στο βαθμό βέβαια που επαληθευτεί το δημοσκοπικό εύρημα που απέδιδε στην Χρυσή Αυγή 2,9% για τον δήμο της Αθήνας.