Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


Συζητήσαμε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι συμπατριώτες μας σήμερα στη χώρα, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής η οποία ουσιαστικά υπηρετεί τα συμφέροντα μεγάλων τραπεζικών και μονοπωλιακών ομίλων.

«Φτάνει πια με την λιτότητα» ! Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη.

«Φτάνει πια με την λιτότητα» !


Τα τελευταία δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, αλλά και η πλειάδα αναφορών από διεθνείς αξιωματούχους σε σχέση με την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, καταδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι ο δρόμος που φανατικά υποστηρίζει η γερμανική δεξιά και οι Ευρωπαίοι συνοδοιπόροι της είναι αδιέξοδος και καταστροφικός για το μέλλον της Ευρώπης.

Ποιες διαφοροποιήσεις στην ΕΕ; Άρθρο από τον σημερινό Ριζοσπάστη

Εντείνεται, το τελευταίο διάστημα, η προσπάθεια αστικών και οπορτουνιστικών δυνάμεων να καλλιεργήσουν προσδοκίες στους λαούς ότι αλλάζει το κλίμα στην ΕΕ, άρα τελειώνουν τα βάσανά τους.


 Λέγεται χαρακτηριστικά: «Επιτέλους συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο η ανάγκη χαλάρωσης της αυστηρής λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας που πνίγει την ανάπτυξη και δεν βγάζει από την ύφεση».