Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής



Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής θα πραγματοποιήσει Πανελλαδική Συνάντηση το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απρίλη στην Αθήνα. Θα προηγηθούν συσκέψεις στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο. Στην Πανελλαδική Σύσκεψη θα γίνει συζήτηση με βάσει το εισηγητικό πολιτικό κείμενο των 9 σημείων, που έχει ήδη δημοσιευτεί καθώς και το πλαίσιο κανόνων συγκρότησης και λειτουργίας του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

ΠΑΜΕ: Θεριεύει η ανεργία


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη καταδικάζουν μαζικά στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση 100δες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες.

Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το ποσοστό της επίσημης ανεργίας εκτινάχθηκε στο 14,8 % περίπου 740.000 εργαζόμενοι έχουν καταδικαστεί από την πολιτική τους στην ανεργία και την πείνα.
Το μεγάλο μακελειό γίνεται στους νέους- νέες 15- 24 ετών που το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 39%!!! Στις ηλικίες 25- 34 ετών το 21%!!.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην COSMOTE



«Η απόλυση συνολικά 250 εργαζόμενων στον όμιλο COSMOTE είναι μέρος ενός πιλοτικού σχεδίου, που στόχο έχει τη συμφιλίωση των εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την έννοια της απόλυσης και της απώλειας της εργασίας.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που από τη μια θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και από την άλλη να διασφαλίσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις ούτως ώστε οι μέτοχοι του Ο.Τ.Ε. και ιδίως η Deutsche Telecom να συνεχίζει απρόσκοπτα, την υψηλή κερδοφορία που ήδη έχει.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 9/3/2011-



Σε ερώτημα για το «κούρεμα» του χρέους και την κρίση απάντησε:
«Ό κ Προβόπουλος έχει κάνει τη δήλωση, ότι εάν γίνει «κούρεμα» 30% στα κρατικά ομόλογα σημαίνει 30% μικρότερες συντάξεις. Τι να προτείνουμε εμείς, 25%; Δεν πρόκειται για μια διέξοδο υπέρ των εργαζομένων, πάλι σε ένα φαύλο κύκλο θα μπεις με τους εργαζόμενους σε πολύ χειρότερη κατάσταση και θα έρθει ένας νέος κύκλος κρίσης, γιατί αυτή η κρίση δεν είναι η τελευταία. Το καινούργιο που υπάρχει σε αυτή την κρίση είναι ότι έτσι όπως διαπλέκονται οι οικονομίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκόσμια, δεν έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζουν σε εθνικό επίπεδο τη κρίση όπως την αντιμετώπιζαν πριν με υποτίμηση και διάφορα άλλα εργαλεία. Έχουν δυσκολία δεν μπορούν να διαχειριστούν τη κρίση όπως τη διαχειρίζονταν την περίοδο του 1973».
Βλέπετε αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό τη χώρας μας;
«Η γενική μας εκτίμηση είναι ότι όχι μόνο αναδιάταξη, θα υπάρχει και όξυνση της πάλης και πολιτική αστάθεια και όξυνση των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών και ενδεχομένως στρατιωτικές συγκρούσεις.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.Ενα ακόμη βήμα στο γκριζάρισμα του Καστελόριζου


Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, που επισκέπτεται την Ελλάδα, είναι αποκαλυπτικές των όσων συζητιούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες
Χάρτης με την υφαλοκρηπίδα που προβλέπεται για τα κράτη της περιοχής από το διεθνές δίκαιο. Αν η Τουρκία πετύχει την εξαίρεση του Καστελόριζου από τον καθορισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ΑΟΖ, τότε αυτή θα χαραχτεί στα όρια της διακεκομμένης γραμμής και όχι της έντονης μαύρης, η οποία καταλήγει στο βόρειο όριο της κυπριακής υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ

Τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το επικίνδυνο πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται ο ελληνοτουρκικός διάλογος με αιχμή το Αιγαίο, επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Α. Νταβούτογλου, που ολοκληρώνει αύριο την τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συναντήθηκε χτες με τον Γ. Παπανδρέου και τον Ελληνα ομόλογό του, ενώ αποκαλυπτικά του περιεχομένου των όσων συζητιούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες του διμερούς διαλόγου είναι τα όσα δήλωσε στον κυριακάτικο Τύπο και σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤO ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ


ΜΕΤΩΠΟ  - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ
 
«Τελικά αποδείχθηκε ότι στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν υπάρχει κράτος όταν η θερμοκρασία πλησιάζει τους 0 βαθμούς.
Το χθεσινό μαρτύριο πολλών χιλιάδων κατοίκων της Αττικής, η αποπληξία του εθνικού οδικού δικτύου, η παρουσία των ιδιωτικών εταιριών μόνο στους σταθμούς διοδίων επιβεβαιώνει ότι το περιβόητο σύστημα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα είναι αντιπαραγωγικό, εχθρικό στον πολίτη και μακάβριο.

Γυναίκα με αναπηρία: Η απόλυτη κοινωνική καταπίεση


Οι γυναίκες με αναπηρία υπόκεινται σε αρνητικές διακρίσεις τόσο λόγω φύλου όσο και λόγω αναπηρίας. Συνεπώς, βιώνουν διακριτική μεταχείριση όχι μόνο σε σχέση με τις γυναίκες χωρίς αναπηρία αλλά και σε σχέση με τους άντρες με αναπηρία.Στην παραπάνω φράση συμπυκνώνεται το μήνυμα της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ για την 8ηΜαρτίου - Ημέρα της Γυναίκας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε : Προβλήματα στη λειτουργία των ΤΕΙ της χώρας 8/3/2011


Προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Οι δραστικές περικοπές των προϋπολογισμών των ΤΕΙ της χώρας έως και άνω του 30%, ιδιαίτερα αυτήν την ακαδημαϊκή χρόνια με πρόσχημα την κρίση, έχουν επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους σπουδαστές, κυρίως τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τους συμβασιούχους καθηγητές. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πειραιά, αλλά και Κοζάνης και Καστοριάς, όπου περικόπτονται μαθήματα, γιατί δεν υπάρχουν διδάσκοντες, οι σπουδαστές δεν μπορούν να δηλώσουν εργαστήρια, παρατείνοντας το χρόνο ή και εγκαταλείποντας τις σπουδές.