Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ 12Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12.30 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

Η αντιδραστική επέλαση συνεχίζεται. Μετά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, έρχεται η σειρά των εργαζομένων στους ΟΤΑ, των μόνιμων εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε Υπουργεία (ενώ στη σειρά βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Τομέα της Υγείας) για να ταΐσουν τη δίψα της τρόικα και της κυβέρνησης. Που επιδιώκουν:
  • Να χτυπήσουν έναν τομέα εργαζομένων που είχε κατακτήσει ένα επίπεδο εργασιακών σχέσεων (με σημαντικότερη κατάκτηση τη μονιμότητα).
  • Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.
Οι καλοκαιρινές λίστες των απολυμένων, που ετοιμάζονται, ανοίγουν το δρόμο για απρόσκοπτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όποτε το θελήσουν κυβέρνηση – τρόικα. Οι απολύσεις αυτές θα επεκταθούν από το Σεπτέμβρη μέσω:

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον «Επενδυτή».

Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον «Επενδυτή» και το δημοσιογράφιο Β. Παπαδημητρίου


Παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη:
  1. Ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η τύχη της νέας δικομματικής κυβέρνησης; Μέχρι πού φτάνει ο πολιτικός και εκλογικός της ορίζοντας;
Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς στη φάση αυτή, να προβλέψει με ακρίβεια τον ορίζοντα του νέου κυβερνητικού σχήματος ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Σατανική τύχη οι... στίχοι.Της Λιάνας Κανέλλη.

Πριν από μόλις μερικά χρόνια, αν άνοιγε διεθνής και μάλιστα θυελλώδης συζήτηση για «μεγάλους αδερφούς», παρακολουθήσεις επικοινωνίας, δηλαδή πολιτών τε και πολιτικών, επιστημόνων ή καλλιτεχνών, θα έβγαινε κόσμος στο δρόμο. 


Και στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες ακόμη με περισσότερη ή και σχεδόν καθόλου τεχνολογική δυνατότητα μεταφοράς πληροφοριών.