Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τελικά προτίμησε την πίσω πόρτα και το τροχάδην ο Πεταλωτής.


Αγαπητοί φίλοι και φίλες ο ήρωας κυβερνητικός εκπρόσωπος μας απογοήτευσε και δεν μοίρασε αυτόγραφα στους εκατοντάδες θαυμαστές του που με υψωμένα τα χέρια και ανοιχτή την παλάμη τον περίμεναν να βγει από το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.Σαν γνήσιος σταρ, με ισχυρή αστυνομική παρουσία έφυγε από την ...πίσω πόρτα τρέχοντας λιγάκι. Ασφαλώς σε καμιά περίπτωση δεν έχει την φόρμα και την γρηγοράδα του πρωθυπουργού, ο οποίος γνωρίζει καλά πως για να πετάξεις με ελικόπτερο πρέπει πρώτα να το φτάσεις.

 Red Star

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην εκπομπή "Πρωϊνή Ενημέρωση" της ΝΕΤ (Κ. Αρβανίτης - Μ.Κατσίμη)



  • Αυτός ο κόσμος που συγκεντρώνεται καθημερινά στις πλατείες της χώρας βγάζει ένα κύριο αίτημα, δημοκρατία. Και, δεύτερον, μην συνεχίζετε σ΄ αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο.
  • Η νέα κοινωνική πλειοψηφία υπάρχει, πολιτική πλειοψηφία δεν υπάρχει.
  • Ο κ. Καρατζαφέρης τώρα που βλέπει το αδιέξοδο, που βλέπει ότι βυθίζεται το καράβι, όπως τα ποντίκια στο καράβι πέφτουν πρώτα να σωθούν, έτσι κι αυτός προσπαθεί να σωθεί γιατί βλέπει ότι  η λαϊκή κατακραυγή είναι τεράστια
  • Δεν περνάνε μέτρα διάλυσης της χώρας και ξεπουλήματος της κοινωνίας με το λαό στους δρόμους. Δεν περνάνε και τα εκβιαστικά διλήμματα που ετέθησαν από τα πιο επίσημα χείλη.

Αφού δεν πήραν τα ελικόπτερα να φύγουν , τώρα τους κερνάνε "αγελαδίτσα" .Ο Πεταλωτής έτοιμος για "ηρωική" έξοδο μετά από βαρυσήμαντη ομιλία του στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.Γράφει ο Red Star.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (εκπρόσωπος μια κυβέρνησης που απλά εξαπάτησε τον λαό ,πουλάει την χώρα και κλέβει τον πολίτη) κος Πεταλωτής αυτή την ώρα έχει μια ομιλία στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.Μερικές δεκάδες ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ τον καταχειροκροτούν όταν αυτός  μιλάει για τραμπούκους της αριστεράς όμοιους με τους παρακρατικούς τραμπούκους της δεξιάς περασμένων δεκαετιών.Και δηλώνει ότι θα βγει από την μπροστινή πόρτα του ΚΑΠΗ, παρά τους 500 με 1.000 πολίτες (ηλικιωμένοι,μεσήλικες ,γυναίκες ,παιδιά και νέοι) που τον περιμένουν απέξω για να δείξουν την "αγάπη" τους για την πολιτική του κόμματος του.Κατά την είσοδο του μόλις 50 με 60 άτομα(τςτςτς απαράδεκτον τόσοι λίγοι) τον υποδέχτηκαν με τοπικές λιχουδιές όπως γιαούρτια και αυγά.

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.Χωρίς ΗΣΑΠ την Παρασκευή.



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, διαμαρτυρόμενοι για τις μετατάξεις υπαλλήλων, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών.
Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για διώξεις και καλούν το επιβατικό κοινό να συμπαραταχθεί μαζί τους για να αποτραπούν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «τα μεσαιωνικά μέτρα και τα δεινά που επιφυλάσσουν για τα επόμενα πολλά χρόνια στο λαό και τη νεολαία, κυβέρνηση και τρόικα».
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις Πεταλωτή - Λοβέρδου για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ



Η επίθεση των Πεταλωτή - Λοβέρδου κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που αγωνίζονται με σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»,  αποδεικνύει άλλη μια φορά ποιο κίνημα φοβάται η πλουτοκρατία και οι υπηρέτες της.
Αποδεικνύει και ότι επιπλέον η κυβερνητική και γενικά η αστική προπαγάνδα είναι κάθε στιγμή έτοιμη να αξιοποιήσει συνθήματα και ενέργειες ορισμένων, όπως στη Βουλή και στην Κέρκυρα, για να συκοφαντεί το λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατεί το λαό. 

 

Ο Γιαννάκης Ομήρου πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.Συνεργασία Δεξιάς -Σοσιαλιστών στην Κύπρο για εκλογή Προέδρου της Βουλής.


Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, εξελέγη, κατά την τρίτη ψηφοφορία, πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, με 28 ψήφους, έναντι 27 του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν.
Υπέρ της υποψηφιότητας Ομήρου ψήφισε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, 5 βουλευτές του ΚΣ ΕΔΕΚ, οι 20 του ΔΗΣΥ και οι δύο του Ευρωπαϊκού Κόμματος.   Υπέρ της υποψηφιότητας του Καρογιάν ψήφισαν οκτώ βουλευτές του ΔΗΚΟ και οι 19 του ΑΚΕΛ. Ο βουλευτής των Οικολόγων, Γ. Περδίκης, απέσυρε την υποψηφιότητά του και τήρησε αποχή.

Η κυβέρνηση ακύρωσε αιφνιδιαστικά την απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη για τα οικονομικά μέτρα και τον δανεισμό της χώρας, παρ’ ότι ο Υφυπουργός ήταν παρών στο Κοινοβούλιο!

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κρύβεται και περιφρονεί τον ελληνικό λαό και το Κοινοβούλιο»


Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ανέβαλε σήμερα αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή την απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και προκάλεσε τον παριστάμενο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά να τοποθετηθεί:

ΠΑΜΕ :Δεν πρέπει να αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο. Να σημάνει συναγερμός !


 

Εργάτη, Εργάτρια, Συνταξιούχε,
Νέα και Νέε

Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας αλλά και των οικογενειών μας. Δεν μας επιτρέπεται ούτε να μοιρολογούμε ούτε να φυγομαχούμε απέναντι στην λυσσασμένη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ.
Έχουμε ιερό χρέος στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να ματαιώσουμε την επιχείρηση μετατροπής των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους.
Έχουμε υποχρέωση να ματαιώσουμε τη μανιασμένη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας να μην περάσουν τα νέα μέτρα κόλαση για το λαό.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Αντικομμουνιστικός παροξυσμός,θα απαγορευτούν τα σύμβολα των μπολσεβίκων και τα σοβιετικά σύμβολα.


H σημαία της Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας.

Το Κοινοβούλιο της Γεωργίας, σε σύνοδο της ολομέλειάς του, στις 31 Μάη, ενέκρινε τη «Χάρτα της Ελευθερίας», που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Γκίε Τορτλάτζε, που ηγείται της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ισχυρή Γεωργία».
Ο κύριος στόχος της «Χάρτας», σύμφωνα με τους εμπνευστές της, είναι η εξασφάλιση «της εθνικής ασφάλειας και της δημοκρατικής ανάπτυξης της χώρας για την αντιμετώπιση της κομμουνιστικής και φασιστικής ιδεολογίας». Πρόκειται, δηλαδή, για έναν ακόμη νόμο σε μια πρώην σοσιαλιστική χώρα, που προχωρά στην απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού και φασισμού, όπως υποδεικνύουν και οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.ά., που τα τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες ανάλογες επιχειρήσεις νόθευσης της ιστορικής αλήθειας.

3 ΙΟΥΝΗ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.Εργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη βαρβαρότητα.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3 ΙΟΥΝΗ 7 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ


3 ΙΟΥΝΗ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Εργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη βαρβαρότητα
Αύριο το πρωί κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χώρος συζήτησης για τη σημασία οργάνωσης και ανάπτυξης της ταξικής πάλης. Αύριο το απόγευμα σε κάθε πόλη της χώρας, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, να σημάνει το κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Στην κατεύθυνση αυτή οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία των παρεμβάσεων της αυριανής μέρας. Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες με την προώθηση του νομοσχεδίου για ψήφισή στη Βουλή, σε πανελλαδική, πανεργατική, γενική απεργία για να εκφραστεί η αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα. Στην κατεύθυνση αυτή και η αυριανή μέρα μπορεί να αποτελέσει βήμα παρέμβασης για να παρθούν αντίστοιχες αποφάσεις για απεργία.
Καλέσματα συμμετοχής στην αυριανή ολοήμερη δράση και στα συλλαλητήρια απευθύνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

Δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό επίκαιρα: ΝΔ 31 %,ΠΑ.ΣΟ.Κ 30,5 %, Κ.Κ.Ε. 12 %,ΣΥ.ΡΙΖ.Α 5,5 %, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1 %.Στο 7,5 % το ΛΑΟΣ ,στο 3 % οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Όπως είδαμε και σε άλλες έρευνες http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/pulse-195-19-9-55-4.html#more  τα 2 μεγάλα κόμματα βρίσκονται μαζί σε ποσοστά κοντά στο 30% έκαστο.Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι κρατούν ένα σημαντικό μέρος των δυνάμεων τους, ευχάριστη είναι όμως η πτωτική τους τάση (κυρίως του ΠΑ.ΣΟ.Κ).Στο συγκεκριμένο γκάλοπ έχω να κάνω μια παρατήρηση.Το 30,5 -31 είναι το μάξιμουμ ποσοστό που θα μπορούσαν να πάρουν Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ.Εκτιμώ πως και τα 2 είναι λίγο κάτω από το 30%.Η αριστερά, το Κ.Κ.Ε ,ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχουν συνολικά σε αυτή  την έρευνα ένα 18,5 %, με το Κ.Κ.Ε να κατέχει τα 2/3 της συνολικής δύναμης της (12%).Όλα αυτά όμως σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό και μέσω μιας εξέγερσης του λαού που μπορεί να διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό.Παρακάτω αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα http://www.epikaira.gr 

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα της VPRC που δημοσιεύουν σήμερα τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ είναι ότι διογκώνεται καταλυτικά το κλίμα κοινωνικής διαμαρτυρίας απέναντι στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Η εικόνα αυτή θεμελιώνεται στα εξής σημεία:


  1. Ενα χρόνο μετά την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου ο δείκτης φτώχειας στην ελληνική κοινωνία καταγράφεται στο «εκρηκτικό» ποσοστό του 34% των νοικοκυριών.

«Τελική λύση»- Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Η «απασχολησιμότητα» και η «εκ περιτροπής εργασία» στον ιδιωτικό τομέα - το πρόπλασμα δηλαδή της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων - έχουν επιβληθεί με νόμο από το 1998.
*
Οι συντάξεις πείνας έχουν τεθεί στο στόχαστρο από την εποχή που ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Γκαργκάνας, ανακάλυπτε το «μοντέλο του εύπορου συνταξιούχου»!
*
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα - αυτού του τόσο φιλικού δημόσιου τομέα προς τα μονοπώλια και ταυτόχρονα τόσο καταδυναστευτικού για τον απλό άνθρωπο - πριν καταλήξουν «κοπρίτες» είχαν ξεκινήσει να διαπομπεύονται ως «ρετιρέ», ήδη από τη δεκαετία του '80.
*
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συντελείται εδώ και τουλάχιστον μια 20ετία, πολύ πριν ανακαλυφθεί το «φαστ τρακ» και συγκεκριμένα από την επομένη ακριβώς που το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που σήμερα εκποιεί το 100% του ΟΤΕ, δημαγωγούσε - πρωτοστατούντος του ιδρυτή του - με το σύνθημα: «Ο ΟΤΕ μια χρυσή μετοχή στο δημόσιο».

Oι νατοϊκοί επιθετιστές κλιμακώνουν τους φονικούς βομβαρδισμούς μπροστά στη σθεναρή αντίσταση της Λιβύης.



Μέρα - νύχτα συνεχίζουν ασταμάτητα οι πολεμοκάπηλοι ΝΑΤOϊκοί να βομβαρδίζουν τη Λιβύη, να δολοφονούν το λαό της και να ισοπεδώνουν τις πόλεις και ιδιαίτερα την πρωτεύουσα Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να συντρίψουν το στρατό και την κυβέρνηση της Λιβύης και να εγκαταστήσουν ως κυβέρνηση στη χώρα τους εθνοπροδότες, ανδρείκελλά τους της Βεγγάζης.
Παρά τους καθημερινούς δολοφονικούς βομβαρδισμούς πάνω από δύο μήνες και την με κάθε τρόπο στρατιωτική κάλυψη και ενίσχυση των λακέδων της Βεγγάζης που πολεμούν από τη στεριά τις δυνάμεις του Καντάφι, ο στρατός και ο λαός της Λιβύης αντιστέκονται σθεναρά και μάχονται ενάντια στη συνασπισμένη ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ - ΕΕ, υπερασπίζοντας τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.