Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ : Κόντρα στην αντισοβιετική υστερία.


  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ
Socialist Party of Lithuania
Lietuvos socialistų partija

Στις παραμονές των εκλογών για το κοινοβούλιο της Λιθουανίας και πάλι ξεκινά ένα υστερικό αντισοβιετικό ξέσπασμα, σημειώνεται στην καταγγελία του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου της Λιθουανίας (ΣΛΜΛ). Ετσι, μετά τη συγκρότηση επιτροπής για να «καθορίσει τη ζημία» από τη δήθεν σοβιετική «κατοχή», το χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Πρόεδρο του ΣΛΜΛ, Αλγκιρντας Παλέτσκις, επειδή δημόσια αμφισβήτησε την επίσημη αντικομμουνιστική εκδοχή της Ιστορίας, τώρα έχουμε την πρόταση του Λιθουανού ευρωβουλευτή Β. Λαντσμπέργκις, που ζητά την απομάκρυνση από το κέντρο της πόλης Παλάνγκι του σοβιετικού μνημείου και των τάφων των Σοβιετικών πολεμιστών, που έπεσαν στη μάχη για την απελευθέρωση της Λιθουανίας από το φασισμό.

Καραγκούνης: «Δύναμή μας, ο πόνος του λαού μας»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, λόγω της οικονομικής κρίσης, στάθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Sun. «Τέτοιου είδους προβλήματα σε αγγίζουν και σου ραγίζουν την καρδιά», τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας. «Ο πόνος του ελληνικού λαού είναι η κινητήρια δύναμή μας», πρόσθεσε. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη στην βρετανική εφημερίδα «Sun» 

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα 

«Ο πόνος του ελληνικού λαού είναι η κινητήρια δύναμή μας. Μας εμπνέει. Βιώνουμε, επίσης, δυσκολίες, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους συμπολίτες μας. Ωστόσο, είμαστε και εμείς απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εκείνους. 

ΚΚΕ - Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής - Οργάνωση και λαϊκή πάλη για άμεσα μέτρα πυροπροστασίας στα δάση της Αττικής τώρα !!!



Οι πρώτες πυρκαγιές αναδείχνουν με τραγικό τρόπο ότι δάση και ορεινοί όγκοι είναι απροστάτευτα ότι κινδυνεύουν ζωές και βιος των ανθρώπων
Είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχεία, Περιφέρεια και Δήμοι δεν έχουν ούτε τις ελάχιστες πιστώσεις , προκειμένου να προγραμματίσουν η να ανταποκριθούν στα ελάχιστα έργα και εργασίες προστασίας των δασών. Τα περισσότερα από αυτά έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί πριν την έναρξη της περιόδου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»: Ανακοίνωση για τη χτεσινή επίθεση.


Λίγη ώρα μετά την ενέργεια της απεργοσπαστικής ομάδας το σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία στην οποία επισήμαινε:

«Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του απεργοσπαστικού μηχανισμού του Μάνεση με πρωτοπαλίκαρα διευθυντές - προϊσταμένους και πληρωμένους απεργοσπάστες, στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 απεργών χαλυβουργών.
Εχει τεράστια ευθύνη ο Μάνεσης για τη δολοφονική επίθεση που οργάνωσε. Αντίστοιχα ευθύνη έχει και το υπουργείο Εργασίας, που εδώ και 8 μήνες δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις 119 παράνομες απολύσεις, που προκλητικά συνεχίστηκαν σήμερα, λίγο πριν την επίθεση στη πύλη.

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

 
Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
•Τα όσα τραγικά και προπάντων αντιδημοκρατικά χαρακτήρισαν τη δημιουργία της κυβέρνησης βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος των όσων προηγήθηκαν της 17ης Ιούνη: πρωθυπουργός χωρίς υπουργούς(!), κυβέρνηση χωρίς προγραμματικές!!!
•Κι αν ο πρώτος τραγέλαφος μας ξάφνιασε διότι ήταν και πρωτότυπος, ο δεύτερος ήταν απόλυτα «φυσιολογικός» για το ντόπιο καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης: οι προγραμματικές» είχαν ήδη καθοριστεί πριν από τις 6 Μάη από εκείνους που βάζουν τα πλαίσια και τα όρια, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ.

Αλεξέι Κουντρίν, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας: Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει με βεβαιότητα την ευρωζώνη !


Σίγουρη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη θα οξυνθεί, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει με βεβαιότητα την ευρωζώνη και η Ρωσία κινδυνεύει λόγω αυτών των εξελίξεων να αντιμετωπίσει κρίση, όχι μικρότερη του 2008, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν με δηλώσεις του στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων «Πράιμ».

«Νομίζω ότι η Ελλάδα καταρχήν θα βγει από την ευρωζώνη, δεν μπορώ να πω ημερομηνία», είπε ο κ. Κούντριν στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ 21/6/2012 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο με μουσική - αφιέρωμα προς τους ρουφιάνους  και με σκηνές από τα γεγονότα στην Ελληνική Χαλυβουργία στις 21/6/2012, όπου ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση προσπάθησε, χωρίς επιτυχία για άλλη μια φορά, να σπάσει την απεργία.


Πρόκειται για τρία βίντεο που τα πήραμε από τη σελίδα "Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ" στο facebook και τα ενώσαμε σε ένα, χωρίς να τους ρωτήσουμε! 
http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/06/2162012.html

Καμία ανοχή και «νομιμοποίηση».

«Θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μια ουσιώδη ειδοποιό διαφορά: έχει πλήρη πολιτική νομιμοποίηση, ενώ στην κυβέρνηση Παπαδήμου υπήρχε πάντα το πρόβλημα του αν έχει νομιμοποίηση αυτή η κυβέρνηση ή όχι.

Και αυτός ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας ακόμα και στις αποφάσεις της. Γιατί πολλές φορές ακόμα και εμείς που συμμετείχαμε σκεφτόμασταν αν έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε μια τέτοια απόφαση ή όχι. Τώρα τα πράγματα είναι καθαρά. Ο κόσμος ψήφισε. Ψήφισε να μείνουμε στην Ευρωζώνη, να μείνουμε στο ευρώ. Ψήφισε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα χωρίς μονομερείς ενέργειες όπως θα προκύψει από την διαπραγμάτευσή του. Αρα δεν πρέπει να υπάρξουν δισταγμοί, κωλυσιεργίες και φοβίες. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστούν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες». Το παραπάνω απόσπασμα από τη χτεσινή συνέντευξη (στο «Κανάλι 1») του Α. Γεωργιάδη απηχεί την κυρίαρχη αντίληψη στους κόλπους της νέας τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και της πλουτοκρατίας.

Καρφί στο μάτι τους το ΚΚΕ ! Το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των εργαζομένων και του λαού, βελτιώνοντας αδυναμίες και ελλείψεις στη δουλειά του, για να γίνει πιο αποτελεσματικό στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.


Το ΚΚΕ μείωσε τα εκλογικά του ποσοστά, άρα η πολιτική του είναι λάθος και πρέπει να την αναθεωρήσει. 


Αυτή την άποψη εκφράζουν μετά τις εκλογές εχθροί και άσπονδοι φίλοι του ΚΚΕ, στις τηλεοπτικές συζητήσεις και στις στήλες των αστικών εφημερίδων. Πρόκειται για τους ίδιους που μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, όπου το Κόμμα κατέγραψε άνοδο των ποσοστών του, το κατηγορούσαν πάλι ότι με την πολιτική του δεν κερδίζει μαζικά το λαό και του ζητούσαν ξανά να αλλάξει. Αλήθεια, ποιο ποσοστό θεωρούν ικανοποιητική απόδειξη της ορθότητας της πολιτικής του Κόμματος οι διάφοροι ΚΚΕδολόγοι;

«Σίγουρος φρουρός».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Σε μια κοινωνία που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία, στην υποδούλωση των εκατομμυρίων φτωχών και εργαζομένων από μια χούφτα πλουσίων,
η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι ο πιο πιστός φίλος και σύμμαχος των εκμεταλλευτών, ο πιο πιστός φρουρός της εξουσίας τους.
Και για να είναι σίγουρος φρουρός, δεν αρκούν στον καιρό μας τα κανόνια, οι ξιφολόγχες και ο βούρδουλας:

Αλληλεγγύη στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας -- Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή Β’ Αθήνας, Δημήτρη Στρατούλη και τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Πριμικήρη και Μάρκο Μπασιούκα επισκέφθηκε σήμερα του απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Μετά την επίσκεψη ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι αγωνίζονται για 235 ημέρες ενάντια στις μαζικές απολύσεις 120 συναδέλφων τους και στην επιδίωξη της εργοδοσίας να μειώσει με εκ περιτροπής εργασία κατά 40% τους μισθούς τους.