Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.


Οι εργαζόμενοι των ΗΠΑ να απορρίψουν τη θεωρία του «λιγότερου κακού»


Η κοινή τοποθέτηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που συμμετέχουν στο περιοδικό της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» αναφέρει: «Ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ (6 Νοέμβρη), μιας χώρας που κατέχει κορυφαία θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, ΠΤ κτλ.), τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που υπογράφουμε δηλώνουμε τα εξής:

ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στην εφημερίδα Πριν.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Θα περάσουν ή όχι τα νέα μέτρα την Τετάρτη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες, των οποίων οι ζωές θα πεταχτούν στα Τάρταρα σε περίπτωση υπερψήφισης τουολέθριου πακέτου. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής δείχνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βοηθούμενοι από τη θέση της ΔΗΜΑΡ, θα κατορθώσουν να περάσουν τα μέτρα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. - ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ - ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ -ΔΙΑΔΟΣΕ ΤΟΝ !

ΑΝΑΡΠΑΣΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ! ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ! Κάθε αγορά εφημερίδας και ψήφος εμπιστοσύνης στο Κ.Κ.Ε !Του Red Star.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ !


Αυτή η Κυριακή πριν τη μεγάλη 48ωρη απεργία , για την οποία όλοι οι Κομμουνιστές αλλά και φίλοι-ες του Κ.Κ.Ε. προετοιμάζονται πυρετωδώς, είναι ξεχωριστή.
Παράλληλα συνεχίζεται η καμπάνια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Red Star.

Είναι καθήκον μας να στείλουμε το σημερινό φύλλο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη, πάνω από τις φυλλάδες των αστικών εφημερίδων.

Σ ο ρ ο ς π ι α σ τ έ ς αλήθειες και καβουρδισμένα ψέματα.Της Λιάνας Κανέλλη.


Λιάνα Κανέλλη


Να 'μαστε πάλι σαρδελιασμένοι στο τρενάκι του καπιταλιστικού τρόμου με τους πελάτες που πλήρωσαν πανάκριβο εισιτήριο ψήφου, να αναρωτιούνται με υστερικές κραυγές προεπιλεγμένης απόγνωσης, πώς θα φαίνονται στις φωτογραφίες που πουλάνε στην έξοδο του λούνα παρκ. Δίνη.

Δύο δρόμοι υπάρχουν.Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


Τι ανέδειξε η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των εφαρμοστικών νόμων και των μεσοπρόθεσμων; 


Ότι στην πολιτική και στο κίνημα συγκρούονται δύο γραμμές, στη βάση του δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί και προτείνει το κάθε κόμμα, η κάθε δύναμη. Το γεγονός ότι τα αυτοαποκαλούμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα δήλωσαν στη συζήτηση ότι συμφωνούν γενικά με την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ - με δεδομένο μάλιστα ότι αυτή δεν μπαίνει σε ψηφοφορία, λόγω της απαράδεκτης ερμηνείας του Συντάγματος - είναι κενό γράμμα για το λαό, που πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον του στην επιχειρηματολογία την οποία ανέπτυξαν.