Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤτΕ: ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την Ένδιαμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική Πολιτική 2010, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Την ώρα που η χώρα με κεντρική ευθύνη και της Τράπεζας της Ελλάδας βυθίζεται όλο και περισσότερο, χωρίς ορατή διέξοδο, στη μεγαλύτερη οικονομικοκοινωνική τραγωδία μετά τον πόλεμο, ο μεν Γ. Παπανδρέου πανικόβλητος καταφεύγει σε ένα διακαναλικό μονόλογο εκβιασμών και παραπλάνησης, ο δε Γ. Προβόπουλος επιχειρεί για άλλη μια φορά, ως συνήθως, με ψευδείς απεικονίσεις, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ -Συσχετισμοί δυνάμεων,υποψήφιοι,δημοσκοπήσεις-Αναλύει ο Red Star

Οι νομοί Κερκύρης, Κεφαλληνίας ,Ζακύνθου και Λευκάδας αποτελούν την περιφέρεια    Ιονίων Νήσων που είναι μια ακόμη πονεμένη ιστορία για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Και αυτό κατεβαίνει "αντάρτης" υποψήφιος που τα πάει πολύ καλύτερα από τον επίσημο εκλεκτό του Γιωργάκη.Tα νησιά του Ιονίου είχαν δώσει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ 62.245 ψήφους και  43,62% ελάχιστα κάτω από το πανελλαδικό του ποσοστό.Το Κ.Κ.Ε έχει και εδώ πολύ υψηλότερο ποσοστό από το 7,54% αφού το 2009 πήρε 16.653 ψήφους και 11,67%.

 Τα στοιχεία από τις εκλογές του 2009 μας δείχνουν πως στα Ιόνια νησιά ήταν εγγεγραμμένοι 239.976  ψηφοφόροι, από τους οποίους ψήφισαν τελικά 146.301.Η αποχή έφτασε το 39,03%, ήταν 10 μονάδες υψηλότερη από τη πανελλαδική αποχή που έφτασε το 29,08% .Τα έγκυρα ψηφοδέλτια(εκτός λευκών και άκυρων) ήταν 142.684
Στις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 είχαμε τα εξής αποτελέσματα στην Περιφέρεια των Ιονίων Νησιών (Στην παρένθεση οι ψήφοι των κομμάτων) :

ΠΑ.ΣΟ.Κ     43,62  % (62.245) 
Ν.Δ              32,75 % (46.730)
Κ.Κ.Ε           11,67 % (16.653)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α         4,28 % (6.112)
ΛΑ.Ο.Σ           3,62 % (5.171)
ΟΙΚΟΛ.ΠΡ.     2,02 % (2.884)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ    0,40 % (569)
ΚΚΕ (μ-λ)        0,16 % (232)
Δ.ΑΝΑΓΕΝ.    0,16 % (223)
ΜΛ-ΚΚΕ         0,14 %  (199)
Ε.Ε.Κ.              0,03 % (98)
ΛΟΙΠΑ            1,10% (1.568)

Συνολικά τα κόμματα της αριστεράς συγκέντρωσαν το καλό 16,68 %.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Να αποδυναμωθεί το μπλοκ των δυνάμεων της πλουτοκρατίας

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, χτες το βράδυ, όπου μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

 H  Λουίζα  Ράζου
 Οι εργάτες, η νεολαία και ο λαός της Ηπείρου ρίχνουν κόκκινο στην κάλπη. Αυτό το ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα για ψήφο αντίστασης και αντεπίθεσης σε όλους τους δήμους και την περιφέρεια, υπερψήφισης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ δόθηκε, χτες το βράδυ, από τα Γιάννενα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο ξενοδοχείο «Du lac». Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νεκτάριος Τριάντηςκαι χαιρέτισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Κωτσαντής. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε:
Τι θα μετρηθεί το βράδυ των εκλογών
Αυτό που θα καταγραφεί το βράδυ των εκλογών από το αποτέλεσμα της κάλπης δε θα είναι ακριβώς η κατάταξη των κομμάτων. Πόσους δήμους θα κερδίσουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ. Αυτό που θα μετρηθεί το βράδυ της κάλπης είναι αν θα βγει αποδυναμωμένο το μπλοκ των δυνάμεων της πλουτοκρατίας, από τη μια μεριά, και ενισχυμένοι οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, από την άλλη, για να δουν πόσο αντέχει η πλάτη του λαού στις 15 να έρθουν νέα σκληρότερα μέτρα.

Ινδονησία: Δεκάδες αγνοούμενοι μετά από τοπικό τσουνάμι

Σε 160 ανέρχονται οι αγνοούμενοι -στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά- από το τοπικό τσουνάμι που έπληξε χωριό της Ινδονησίας μετά τον σεισμό στα ανοικτά της Σουμάτρα τη Δευτέρα.Από τη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στα νησιά Μενταουάλ, 78χλμ δυτικά του Νότιου Πάγκαλ, καταστράφηκαν τα περισσότερα κτίσματα του παραλιακού χωριού Μπέτου Μόνγκα, διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αλιείας.«Από τους 200 ανθρώπους που ζουν στο χωριό έχουν βρεθεί μόνο οι 40, 160 είναι ακόμη αγνοούμενοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε ανθρώπους που δηλώνουν στον τοπικό σταθμό των υπηρεσιών ασφαλείας ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα παιδιά τους, ότι παρασύρθηκαν».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ μετά τη Διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, παραδέχθηκε ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου. Τα εκβιαστικά, ωστόσο, διλήμματα που έθεσε, είναι κενά και ξεπερασμένα και δεν πείθουν κανέναν. Μίλησε τη γλώσσα των αγορών και δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι μπορεί να αλλάξει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
Ο  κ. Παπανδρέου προσπάθησε να πείσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα γιατί φοβάται την οργή του λαού από την πολιτική του. 

"Αντικαπιταλιστική Ανατροπή"-"Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας"-Εκδηλώσεις και συσκέψεις σε όλη την Αττική


Τρίτη 26/10
Περιοδείες σε: αμαξοστάσια ΕΘΕΛ, ΕΑΒ, ΕΛΠΕ, Εθνική Τράπεζα (Γραφεία Λ. Αθηνών και Συγγρού), VODAFONE

Τετάρτη 27/10
Συγκέντρωση στο Ίλιον. Ομιλητής Α. Χάγιος
Περιοδείες σε: Εθνική Τράπεζα (Μηχανογραφικό Γέρακα), Ερυθρός Σταυρός-Ερρίκος Ντυνάν.

Πέμπτη 28/10 στις 6.30 μ.μ. ανοιχτή εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης(Φωκ. Νέγρη) με τους επικεφαλής των κινήσεων "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" στην Περιφέρεια Αττικής, Άγγελο Χάγιο και "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", Πέτρο Κωνσταντίνου.

Παρασκευή 29/10
Συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη, 19.00, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, (2ας Μαϊου 8, 3ος όροφος). Θα μιλήσουν: Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής του συνδυασμού, και Σπύρος Δρίτσας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα.
Συγκέντρωση Ζωγράφου.
Περιοδείες σε: Ευαγγελισμός, Τράπεζα Ελλάδος, Εμπορική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα

Σάββατο 30/10
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 1.00 μεσημέρι