Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μαζικές δικαστικές αγωγές Πορτογάλων δημόσιων υπαλλήλων για τις μειώσεις μισθών

Λισαβόνα
Με μαζικές αγωγές απάντησαν την Τρίτη τα σωματεία των δημοσίων υπαλλήλων της Πορτογαλίας στις περικοπές μισθών που περιλαμβάνονται στο πακέτο αυστηρής λιτότητας της Λισαβόνας, ζητώντας την ακύρωσή τους ως αντισυνταγματικές. 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ανταπαντά πως τα μέτρα δεν προσκρούουν στο Σύνταγμα, ενώ είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει «κάθε νομικό μέσο» για παρακάμψει όποιες επιφυλάξεις εκφράσουν τα δικαστήρια.

Έρχονται «αναδρομικά» χαράτσια

Αναδρομικές αυξήσεις για εκατομμύρια νοικοκυριά, θα προκύψουν από την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13%, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. 
Έρχονται «αναδρομικά» χαράτσια
Συγκεκριμένα, αναδρομικές αυξήσεις για εκατομμύρια νοικοκυριά, θα προκύψουν από την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13%, καθώς οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιανουαρίου και εντεύθεν θα εκδοθούν με το νέο συντελεστή, ανεξάρτητα εάν οι καταναλώσεις αφορούν το περασμένο έτος.

Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έτοιμη για νέα δράση.

Με νέα χτυπήματα κατά δικαστικών απειλεί η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία ανέλαβε την  την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Ο εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός που προκάλεσε την ισχυρότατη έκρηξη είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη στη νησίδα απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου. 

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξή της στο διαδίκτυο. Οι "Πυρήνες" αναφέρουν ότι αφιερώνουν τη βομβιστική ενέργεια «με όλη μας τη φωτιά στα αδέρφια μας (Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού, Χ. Χατζημιχελάκη) του φυλακισμένου πυρήνα των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Κ.Κ.Ε : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το νέο διατροφικό σκάνδαλο στην ΕΕ

Το νέο μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γερμανία αφορά και τον ελληνικό λαό.
Φανερώνει ότι  προηγούμενα κρούσματα, όπως οι τρελές αγελάδες, τα μολυσμένα με διοξίνες κοτόπουλα, το μολυσμένο ηλιέλαιο δεν ήταν μεμονωμένα φαινόμενα, αλλά έκφραση μιας μόνιμης και διαρκώς αυξανόμενης διατροφικής απειλής, που γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη γιατί συγκαλύπτεται από τους μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις της ΕΕ.
Ο λαός πρέπει να ανησυχήσει. Το φαινόμενο των μολυσμένων τροφών είναι γενικευμένο.

Μοτοσικλετιστής της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε και σκότωσε ένα κοριτσάκι.

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε με τη μοτοσικλέτα του ένα επτάχρονο κοριτσάκι στο Μενίδι, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νομοσοκομείο ΚΑΤ, όπου και εξέπνευσε. Ο 22χρονος ειδικός φρουρός και οδηγός της μοτοσικλέτας συνελήφθη.

Η θεωρία του παπανδρεϊκού Χάους...Άρθρο από το www.topontiki.gr


Της Τζένης Κ.

Όπως η ολιστική ιατρική προσεγγίζει τα επιμέρους συμπτώματα του εκάστοτε ασθενούς, εντάσσοντάς τα στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας του οργανισμού του…, έτσι και η δια-ολιστική πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου αρνείται πεισματικά να αντιμετωπίσει μεμονωμένα τα θέματα της Ελλάδας αδιαφορώντας για τις παθογένειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Εμείς τα προβλήματά μας θα τα λύσουμε» είπε σε πρώτη φάση ο πρωθυπουργός « αλλά υπάρχει και το πρόβλημα της Ευρωζώνης και οι εγγενείς αδυναμίες της. Αν μείνει η Ευρώπη στη σημερινή ερμαφρόδιτη κατάσταση θα συνεχιστούν οι πιέσεις των αγορών και θα ταλανίζεται από αλληλοκατηγορίες και εθνικισμούς…».

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στο Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με την ένταση των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραηλινού στρατού ενάντια στους Παλαιστίνιους

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, με παρέμβασή του προς το Συμβούλιο, καταδικάζει
την ένταση των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραηλινού στρατού ενάντια στους Παλαιστίνιους κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και την παράνομη πολύχρονη κράτηση χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στις ισραηλινές φυλακές.
Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε τα εξής:

«Ο στρατός και η αεροπορία του Ισραήλ έχουν κλιμακώσει τις τελευταίες ημέρες τις δολοφονικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας τον αριθμό νεκρών και τραυματιών ανάμεσα στον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό, που υποφέρει από την κατοχή και τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ και εμποδίζει και τους ψαράδες να βγουν στη θάλασσα.

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το Συντονιστικό των Εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν σήμερα με το Συντονιστικό των Εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς.
Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:
KOYΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ (Πρόεδρος Συντονιστικού) Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχουμε πάρει ως Συντονιστικό αυτή ήταν μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ.

Κ.Κ.Ε :Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με την εγκύκλιο του Υπ. Υγείας για το 5ευρω στα δημόσια νοσοκομεία & τα αντίγραφα φάρμακα


Ο λαός, οι υγειονομικοί, δεν πρέπει ούτε να αποδεχθούν, ούτε να συμβιβαστούν με τα διόδια των 5 ευρώ.
για να περάσουν οι ασθενείς την είσοδο των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, όπως και καμία πληρωμή.

Π.Α.ΜΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ προς την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα

      Κ Α Λ Ε Σ Μ Α                 
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ



Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Ο αγώνας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας είναι και δικός μας αγώνας, γιατί οι τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική της κυβέρνησης μας χτυπούν όλους αλύπητα. Μας χτυπούν με τις νέες αυξήσεις- φωτιά στα εισιτήρια, με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δρομολογίων, με την κατάργηση των μειωμένων και «ελευθέρας» εισιτηρίων για ειδικές κατηγορίες του λαού (άποροι, ανάπηροι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, φαντάροι, φοιτητές, μαθητές, κλπ), με την αύξηση των κινδύνων για ατυχήματα,  κλπ.

Εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων στην επιχείρηση ΝΕΟΓΑΛ με μείωση μισθών 9% με την υπογραφή ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ


Ακάθεκτος ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ προχωρούν στην υλοποίηση των επιλογών Κυβέρνησης – ΣΕΒ – Τρόικας χτυπώντας και μειώνοντας μισθούς και μεροκάματα, σφαγιάζοντας τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στην επιχείρηση ΝΕΟΓΑΛ βιομηχανία γάλακτος στην Δράμα, το Σωματείο του χώρου με πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση μισθών 9%.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας, το οποίο καλύπτει πλήρως την άθλια συμφωνία.

Ανακοίνωση Tμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΝ σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ από 11% στο 13%

Σε λιγότερο από ένα μήνα οι αγρότες κατάλαβαν τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Πρωθυπουργός στο Ρέθυμνο μιλώντας τη σημασία του παραγωγικού, αγροτικού τομέα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 11% στο 13% στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αποτελεί νέο σφοδρό πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα.

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία 12:00 - 16:00 σήμερα Τετάρτη

Σε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 προχωρούν τελικά την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό Ηλεκτρικό, καθώς και στα λεωφορεία. Τα τρόλεϊ και ο προαστιακός θα κινηθούν κανονικά.
Οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν επίσης να αναστείλουν και την 24ωρη απεργία της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου και να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00.