Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Οι χιλιάδες που μαζευόμαστε επί τρεις μέρες στο Σύνταγμα είμαστε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ένα ποτάμι οργής που αναζητά το δρόμο της αντίστασης ενάντια σε όσους δεν μας αφήνουν στην κυριολεξία να ζήσουμε.
Στις συγκεντρώσεις αυτές δεν περισσεύει κανένας. Όλοι έχουμε λόγο και ρόλο στο φούσκωμα αυτού του χείμαρρου αντίστασης είτε μιλάμε μέσω διαδικτύου, είτε στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία μας, είτε στις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες μας.
Με αυτή την έννοια δεν καταλαβαίνουμε κάποιους αυτόκλητους διοργανωτές μιας αυθόρμητης στο ξεκίνημά της αντίδρασης ενάντια σε αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και σε αυτά που μας ετοιμάζουν, οι οποίοι αποφάσισαν με το έτσι θέλω πως όσοι επιλέγουν να συμμετέχουν συλλογικά δεν έχουν θέση στο Σύνταγμα και πολύ περισσότερο δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους με τον τρόπο που οι ίδιοι επιλέγουν.
Σε μια συγκέντρωση όπου από αυτά που προβάλλονται είναι η αντίθεση σε πρακτικές αποκλεισμού και επιβολής και όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί με όποιον τρόπο θέλει, η αναπαραγωγή τέτοιων πρακτικών δεν χωράει, και δείχνουν ότι κάποιοι στο όνομα της δήθεν ανεξαρτησίας πάνε να επιβάλουν την άποψή τους.
Εμείς τέτοιες πρακτικές τις καταδικάζουμε από όποιον και αν προέρχονται και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθένα να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις με όποιον τρόπο επιλέγει αυτός. Είτε ατομικά είτε συλλογικά. Το ίδιο καλούμε να κάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτές.
Είμαστε εδώ και θα είμαστε για να ενισχύσουμε αυτόν αγώνα με όποιον τρόπο μπορούμε πιστεύοντας ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε γιατί ο εχθρός είναι κοινός και αυτόν πρέπει να στοχεύουμε.

Σύνταγμα, 27 Μαΐου 2011
Το γραφείου τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Η 2 Ιούνη να είναι μέρα γενικής απεργίας σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ !


Εργαζόμενοι – εργαζόμενες στις πρωην ΔΕΚΟ


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΛΑΟΣ εντείνει την επίθεση στη ζωη της εργατικής οικογένειας. Με ωμούς εκβιασμούς απειλούν τους εργαζόμενους, ορίζουν τα νέα μέτρα ως μονόδρομο ώστε να σωθεί η χώρα. Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Γι αυτο συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.
Άμεσος σχεδιασμός που μπαίνει σε εφαρμογή είναι να προχωρήσει  η τελική φάση των ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ, η παραδοσή τους στα μονοπώλια. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, των λιμανιών και τα αεροδρομίων αφορά όλη την εργατική τάξη, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ.

Το καθεστώς Παπανδρέου συνεχίζει να εκβιάζει ! Σχόλιο του Red Star.


Με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός στις 8:30 το βράδυ, συνέχισε να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τον λαό.Συνέχισε να εκβιάζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.Αγνόησε τον κόσμο που τόσους μήνες που κυβερνά το ΠΑ.ΣΟ.Κ, συμμετείχε σε απεργίες και κατέβαινε σε μαχητικές πορείες.Αγνοεί τον λαό που αυθόρμητα κατέβηκε τις τρεις τελευταίες μέρες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.
Συνεχίζει να μιλάει για το μονόδρομο της συναίνεσης όλων τον πολιτικών κομμάτων.
Χωρίς καμιά διάθεση αυτοκριτικής για την αποτυχημένη  πολιτική της κυβέρνησης  ζητάει συνενοχή όλων μας, λαού και κομμάτων, σε ακόμα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα.

Ανακοίνωση - Κάλεσμα Γραμματείας ΠΑΜΕ- ΕΥΔΑΠ .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ



Εργαζόμενοι – εργαζόμενες – νέοι – γυναίκες – αυτοαπασχολούμενοι – συνταξιούχοι – λαέ της Αθήνας,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΛΑΟΣ συνεχίζει την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από λαϊκές κατακτήσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, στην υγεία, παιδεία κλπ.
Ταυτόχρονα προχωρά αδίστακτα στην τελική φάση των ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ μαζί και της ΕΥΔΑΠ, που την παραδίδει βορά στα αρπακτικά νύχια των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων.
Η ΕΥΔΑΠ είναι επιχείρηση με υποδομές έτοιμες, διαχειρίζεται αγαθό απαραίτητο για τον άνθρωπο όπως το νερό, άρα οι επιχειρηματίες που θα την αγοράσουν θα έχουν σίγουρο και μεγάλο κέρδος.

Αλέξης Τσίπρας: Η συναίνεση δεν εκβιάζεται.

«Η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της χώρας υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας, επειδή δεν το θέλει», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Έθεσε θέμα εκλογών, ζητώντας από τον πρωθυπουργό «να καταλάβει επιτέλους ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ικανή να αξιοποιήσει την ομοψυχία του λαού».


Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου, πως οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο και τώρα εμφανίζεται "σαν να ανέλαβε χθες" και "νίπτει τας χείρας του". Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητάει συναίνεση από την κοινωνία ή την Αριστερά, αλλά από τα δεξιά του, προκειμένου να συνεχίσει την "άδικη, καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου".

Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Κάλεσμα σε σύσκεψη από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Σάββατο 28/5


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή  συνδικάτα, συνδικαλιστές, κοινωνικά κινήματα και φορείς, δημάρχους, φοιτητικούς συλλόγους και άλλες συλλογικότητες στη σύσκεψη που διοργανώνεται από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων το Σάββατο 28/5 στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Γκίνη στο Πολυτεχνείο με στόχο να συγκροτηθεί ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών δυνάμεων και επιτροπή αγώνα που να οργανώσει αγώνες για την ανατροπή του μνημονίου και για την απόκρουση του νέου μνημονίου και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
Αθήνα 27.5.2011
Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα μετά την σύσκεψη αρχηγών. «Χρεοκοπία διαρκείας» βλέπει η γ.γ. του Κ.Κ.Ε.


Σε κριτική του οικονομικοπολιτικού οικοδομήματος της ευρωζώνης προχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Μίλησε για χρεοκοπία διαρκείας, ανεξάρτητα από το αν η χώρα βγει από την κρίση και μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Ανέφερε ότι ο λαός πρέπει να διεξάγει "πόλεμο" απέναντι στα μονοπώλια, σημειώνοντας ότι κυριαρχούν σε κάθε κλάδο της οικονομίας και κάθε τομέα. Εκτίμησε ότι η οικονομική ανισομετρία ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα οξυνθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει σύγκλιση μισθών και επιπέδου ζωής, αλλά αντιθέτως θα μεγαλώσουν οι αποκλίσεις.

Πλήρες αδιέξοδο! Δεν θα εκδοθεί ανακοινωθέν για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από την Προεδρία της Δημοκρατίας!


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.newsit.gr



Σε πλήρες αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα. 
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θα εκδώσει όπως είθισται ανακοινωθέν με τα συμπεράσματα της σύσκεψης!

Δραματικός ήταν ο διάλογος που εκτυλίχθηκε κατά την διάρκειά της μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Σαμαράς φέρεται να είπε: 

- "Δεν φαίνεται να συμφωνούμε. Αυτό σημαίνει οτι πάμε σε εκλογές;"
Και ο κ. Παπανδρέου φέρεται να απάντησε: "'Οχι! Σε καμία περίπτωση! Προχωράω μόνος μου και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του!"

Δεν έπιασαν οι εκβιασμοί του πρωθυπουργού. Αναμένονται εξελίξεις,εκλογές ή δημοψήφισμα.Τάδε έφη Matrix1917.



Δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Η σύσκεψη κράτησε πάνω από τρεις ώρες.
Ο πρωθυπουργός έπαιξε και το τελευταίο επικοινωνιακό τρικ του και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί ως ο μόνος πατριώτης που θέλει να σώσει την χώρα από την καταστροφή.
Δήλωση έκανε μόνο ο Καρατζαφέρης που για ακόμη μια φορά μίλησε με το γνωστό εθνικιστικό του λόγο.
Πιθανό είναι η χώρα να οδηγείται σε κάλπες για εκλογές ή δημοψήφισμα.

Κυβέρνηση «τεχνοκρατών» ή εκλογές το δίλημμα Παπανδρέου .Του Σταύρου Χριστακόπουλου


Του Σταύρου Χριστακόπουλου-TOPONTIKI.GR


Αντιμέτωπος με τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Και το δίλημμά του είναι πια σαφές: ή προκηρύσσει εκλογές, χωρίς κάποια σημαντική εγγύηση ότι θα τις κερδίσει, ή αναλαμβάνει ολόκληρη την ευθύνη του αδιεξόδου και συνεχίζει χωρίς να είναι σαφές μέχρι πού μπορεί να κουβαλήσει το τεράστιο βάρος των μέχρι σήμερα επιλογών του. Λίγο μετά τη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, θα ξέρουμε.
Το κακό διεθνές κλίμα της πρόσφατης περιόδου για την κυβέρνηση και την Ελλάδα κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες και ο Παπανδρέου, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς – πλην Παπαρήγα – ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κοινή σύσκεψη υπό την προεδρία του.

Δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο Φ. Κουβέλης



Την εκτίμηση, ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως είναι ανοικτό το θέμα των πρόωρων εκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

«Νομίζω ότι δεν θα έχουμε μεταβολές και κυρίως δεν θα έχουμε τη συναίνεση που επιδιώκει ο κ. Παπανδρέου.

Κυβέρνηση που καταρρέει βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

ENET.GR



Την εικόνα μιας κυβέρνησης που καταρρέει και παίζει «το τελευταίο της χαρτί» έχουν σχηματίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου συνεδρίασε χθες για να αποφασίσει την πολιτική γραμμή που θα χαράξει στο άμεσο μέλλον.

Για τον λόγο αυτό στην ηγεσία του ΣΥΝ θεωρούν ότι το ενδεχόμενο των εκλογών είναι κοντά.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πολιτικής συμμαχίας Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Προέδρο της Δημοκρατίας, «διατηρώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, τη μεθόδευση καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας. Η στάση μας είναι δεδομένη. Δεν συναινούμε στο σχέδιο λεηλασίας του ελληνικού λαού, απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος του και διεκδικούμε το δικαίωμά του να αποφασίσει για το μέλλον του».

Διαβάστε τα πρακτικά από την πρώτη συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος.Aπό το www.newsbeast.gr.



Για δεύτερη μέρα η πλατεία γέμισε και πάλι. Αψηφώντας τη βροχή χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν και πάλι την Πέμπτη στο Σύνταγμα και πολλές άλλες πόλεις αντιδρώντας ειρηνικά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Το νέο «ραντεβού» στο Σύνταγμα δόθηκε για το απόγευμα της Παρασκευής. Οι «Αγανακτισμένοι», μάλιστα, όπως αναφέρει το blog real-democracy.gr κράτησαν και τα πρακτικά της πρώτης τους συνέλευσης. 

Συνολικά τοποθετήθηκαν 83 ομιλητές, ανάμεσά τους, άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, άστεγοι, νοικοκυρές και δεκάδες άλλοι πολίτες. 

Τα πρακτικά της 1ης Συνέλευσης

- Να υπάρξουν κατασκηνώσεις σε όλους τους ανοιχτούς χώρους της Ελλάδας, να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με σαφή κατανομή καθηκόντων και υποχρεώσεων.

Σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα για τους αγανακτισμένους."Το αυθόρμητο υπάρχει κι αυτό το αυθόρμητο αναπτύσσεται γιατί υπάρχει ένα συνειδητό κίνημα. Μπορεί να μην είναι οργανωμένη η πλειοψηφία του λαού. Υπάρχει όμως ένα συνειδητό κίνημα που καλλιεργεί το έδαφος."


-- Ένα σχόλιο για τις αυθόρμητες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα πρότυπα της Ισπανίας που είχαμε χτες στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

-- Το αυθόρμητο υπάρχει κι αυτό το αυθόρμητο αναπτύσσεται γιατί υπάρχει ένα συνειδητό κίνημα. Μπορεί να μην είναι οργανωμένη η πλειοψηφία του λαού. Υπάρχει όμως ένα συνειδητό κίνημα που καλλιεργεί το έδαφος. Και σε αυτό το κίνημα προσχωρούν και νέες λαϊκές μάζες, αν θέλετε ηλικιακά νεότερες ηλικίες, που τους χωρίζει δυστυχώς μεγάλη απόσταση από μεγάλους αγώνες που ζήσαμε στο παρελθόν. Από αυτή την άποψη ο αυθορμητισμός δεν είναι κακός. Αλλά σίγουρα, οι ανώνυμες οργανωμένες κινητοποιήσεις κρύβουν και επώνυμες βλέψεις. Να προλάβουν τη συνειδητοποίηση, να την υποκαταστήσουν με μια ορμητική διαμαρτυρία που εύκολα μπορεί να απορροφηθεί κάτω από τη συνθετότητα και τις δυσκολίες του συνειδητά οργανωμένου αγώνα που κατευθύνεται στην πάλη για την εξουσία.

Απάντηση στους εκβιασμούς η κλιμάκωση των αγώνων και η αντικαπιταλιστική ανατροπή.





Ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ, η επίτροπος κ. Δαμανάκη, ο ΓΑΠ και από κοντά όλο το «κόμμα του Μνημονίου» στα κανάλια, βγήκαν παγανιά, νομίζοντας πως βρήκαν το δίλημμα που θα προλάβει το νέο γύρο των λαϊκών αντιδράσεων, θα κρύψει τον βάρβαρο ταξικό χαρακτήρα της χρεοκοπημένης πολιτικής τους, θα «γονατίσει» τον κόσμο και θα τον σύρει στην υποστήριξη και την επιβολή του εξοντωτικού για τον λαό «μεσοπρόθεσμου προγράμματος»: «δέχεστε τα μέτρα ή έξοδος από το ευρώ, χρεοκοπία και πείνα»! Αλλά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ Ε.Ε.-ΕΥΡΩ.



Οι λόγοι για τους οποίους κυβερνητικοί και παρακυβερνητικοί παράγοντες έθεσαν, άμεσα ή άμεσα, θέμα δημοψηφίσματος για αποχώρηση από το ευρώ είναι ευδιάκριτοι. Πιστοί στο δόγμα των εκβιασμών, όπως τα παραμύθια της μη πληρωμής μισθών και συντάξεων, έχουν στόχο, και πάλι, τον ελληνικό λαό νομίζοντας ότι έτσι θα τον τρομοκρατήσουν για να αποδεχθεί το ξεπούλημα της χώρας και τον εξανδραποδισμό του. Εθελοδουλία και ανοησία σε τέτοιο βαθμό δύσκολα μπορεί να παρακολουθήσει η κοινή ανθρώπινη λογική. Μωραίνει Κύριος...
Δεν είναι λιγότερο εθελόδουλοι και όσοι καταδίκασαν τέτοιες σκέψεις με το επιχείρημα ότι θέτουν σε κίνδυνο τη … «μεγάλη κατάκτηση»(!) της συμμετοχής μας στην Ε.Ε. και το ευρώ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα περί ευρώ ή δραχμής.


Αυτό που αφορά το λαϊκό συμφέρον δεν είναι το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», αλλά το «έξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία». Αυτό θέτει η ζωή και ο λαός πρέπει να το κάνει πράξη με την οργάνωση και την πάλη του.