Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κ.Κ.Ε : Προσχεδιασμένη η δράση κατά των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος.


Η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Σπύρος Χαλβατζής επέδωσαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών τη γραπτή τοποθέτησή τους για τα γεγονότα στις απεργιακές κινητοποιήσεις:


 "Σε σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην περικύκλωση της Βουλής που οργάνωσε το ΠΑΜΕ τη δεύτερη μέρα της πανεργατικής απεργίας 19-20 Οκτωβρίου 2011, το Κόμμα μας θεωρεί ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδες που δρούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Λιβύη: Νεκρός χώρις δίκη ξανά.


Από τον παραλληλογράφο
του Τάρικ Ραμαντάν*
(τη μετάφραση έκανε το Καπυμπάρα)



Για άλλη μια φορά δεν υπήρξε δίκη, δεν υπήρξε ετυμηγορία. Τα τελευταία πέντε χρόνια το σενάριο στον αραβικό κόσμο μοιάζει να είναι το ίδιο. Ξανά και ξανά η ίδια σύγχυση, το ίδιο δραματικό τέλος. 
Ο Σαντάμ Χουσεΐν, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο Καντάφι σκοτώθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί δίκαιη δίκη -κανένας δικαστής ή σώμα ενόρκων δεν έβγαλε ετυμηγορία- με τον πιο αναξιοπρεπή τρόπο. Ο Σαντάμ Χουσεΐν κρεμάστηκε την ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής (μετά από μια παρωδία δίκης) και η εκτέλεσή του κινηματογραφήθηκε από την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δολοφονήθηκε άοπλος χωρίς καμία εικόνα που να αποδεικνύει τη μοίρα του. Ο Καντάφι πιάστηκε ζωντανός, χτυπήθηκε και μετά εκτελέστηκε έχοντας τριγύρω του εκατοντάδες ανθρώπους να παίρνουν φωτογραφίες του ματωμένου του προσώπου.

Σείστηκε πραγματικά από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και την ιαχή «Είμαστε μαζί σου» το ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο χθες Στάδιο «Ελευθερία», όταν στις 8.53 εισήλθε σε αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας

 
Σείστηκε πραγματικά από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και την ιαχή «Είμαστε μαζί σου» το ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο χθες Στάδιο «Ελευθερία», όταν στις 8.53 εισήλθε σε αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελση, για να χαιρετίσει και να παρακολουθήσει τη συναυλία «Πάνω απ’ όλα η Κύπρος», ένα πραγματικά ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός, στο οποίο έλαβαν μέρος δεκάδες καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ :«Ούτε συγγράμματα σε όσους δεν συμμορφώνονται».



Όταν η κρατική επιχορήγηση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περικόπτεται μέχρι και 70% σε σχέση με το 2009, όταν τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα δεν  μπορούν να καλύψουν ούτε τις λειτουργικές τους ανάγκες, όταν δεν προσλαμβάνεται το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό και περικόπτονται μαθήματα, όταν σε 14 σχολές από σήμερα δεν δίνονται δωρεάν συγγράμματα γιατί δεν «συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» γίνεται πια ολοφάνερο, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ προς τον Τουρκικό λαό


Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε προς το Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα (TKP) και το Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (EMEP), το ακόλουθο μήνυμα αλληλεγγύης του Κόμματος προς τον τουρκικό λαό:


«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον σκληρά δοκιμαζόμενο από το σεισμό λαό της Τουρκίας.
Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα αυτής της τραγωδίας, αλλά και την οργή μας, γιατί για άλλη μια φορά ήταν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, που πλήγηκαν από τον καταστροφικό σεισμό, πληρώνοντας την ασυδοσία για την καπιταλιστική κερδοφορία, την έλλειψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας.

Απομακρύνεται η προοπτική της αυξημένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών για την έγκριση της συμφωνίας – Δημοψήφισμα προτιμάει η κυβέρνηση παρά εκλογές



Ενόψει της απόφασης που θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής αύριο για το ελληνικό χρέος η κυβέρνηση ετοιμάζει ήδη την “άμυνά” της με βασικό στόχο να αποφύγει το σκόπελο της έγκρισης της Συμφωνίας από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, η οποία θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zoomnews.gr δίνεται μεγάλη έμφαση στον τρόπο που θα διατυπωθεί η απόφαση, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς κυβέρνησης να αποφύγει το πέρασμά της από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία και είτε να την εγκρίνει με 151 βουλευτές είτε να προχωρήσει σε κάποια “μπλόφα” τύπου δημοψηφίσματος στο οποίο θα έχει μεγάλη σημασία πως θα τεθεί το ερώτημα στους πολίτες.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ -«Καπνός» εργατικές αποταμιεύσεις 15 δισ. ευρώ -Στον αέρα οι απώλειες στα αποθεματικά από το «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχουν


Το «κούρεμα» που συναποφασίζουν κυβέρνηση - τρόικα, θα οδηγήσει σε νέο κύκλο κλοπής και αφαίμαξης των αποταμιεύσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Μεγάλο μέρος από τα αποθεματικά των ταμείων είναι τοποθετημένο σε κρατικά ομόλογα, σε ομόλογα που παρακρατά υποχρεωτικά η Τράπεζα της Ελλάδας και σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια τραπεζών.
Το «κούρεμα» είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα αποτελειώσει και την περιουσία των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων. Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των μονοπωλίων, ακόμη και στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να μοιράσει κάποια ψίχουλα για την κάλυψη των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων, θα τα αναπληρώσει με νέα αντιλαϊκά χαράτσια, με παραπέρα περικοπές ή μέσα από νέο δανεισμό, το πιθανότερο απ' όλα μαζί.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα συνθήματα στα γήπεδα & την απομόνωση ομάδων που με προκάλυμμα ακροδεξιά ή αναρχικά συνθήματα συμμετέχουν στην προβοκατόρικη – τρομοκρατική επίθεση κατά του ΚΚΕ



Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και των φιλάθλων στα γήπεδα να έχουν πολιτικά συνθήματα και αιτήματα και είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε απαγόρευση. Είναι άλλο ζήτημα η συμφωνία ή η διαφωνία με αυτά.
Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους και ειδικά αυτούς που έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, να απομονώσουν τις ομάδες εκείνες που λειτουργούν ως συμμορίες υπηρετώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και που χρησιμοποιούνται ως δύναμη κρούσης από παρακρατικούς - ασφαλίτικους μηχανισμούς κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με τις διαβεβαιώσεις Βενιζέλου ότι δεν θα θιχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία απο το «κούρεμα» του χρέους.


Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εξής δήλωση σε σχέση με τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Βενιζέλου ότι δεν θα θιχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα» του χρέους.
Εάν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εξαιρεθούν, τότε το κούρεμα θα είναι η ταφόπλακα τους και οι συντάξεις θα μετατραπούν σε παιδικά χαρτζιλίκια.  
Οι όποιες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι δεν κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα» του χρέους, δεν έχουν καμία πρακτική αξία, εάν δεν υπάρξει ρητή εξαίρεση τους απ’ αυτή τη διαδικασία.

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ευρώπη μας οδηγεί στο δρόμο της βίας.



Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθειά το μαχαίρι, ενώ επιδεικνύουν μια τρομακτική αναλγησία εις βάρος του ελληνικού λαού, επισημαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης, σε παρέμβαση που έκανε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Η δήλωση του ιδρυτή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που έκανε σε εκπομπή του ΑΝΤ1, έχει ως εξής: "Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθειά το μαχαίρι. Μας προκαλούν προσβλητικά κάθε μέρα και περισσότερο και μας οδηγούν σε έκρηξη, που πιθανόν να καταστρέψει και τους ίδιους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το λεγόμενο κούρεμα του χρέους και τις συνέπειες για το λαό



Η ΕΕ της κρίσης και των οξυμένων αντιθέσεων είναι σφαγείο εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Το λεγόμενο κούρεμα του χρέους που αποφασίζει σημαίνει για το λαό επανεκκίνηση νέων βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της.
Θα φέρει νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά Ταμεία με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, παροχές και όρια συνταξιοδότησης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ -«Κούρεμα» σημαίνει σφάξιμο για τον λαό


Το «κούρεμα» που επιβάλλει η Γερμανική κυβέρνηση και οι ηγεμονικές δυνάμεις της καπιταλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στην πραγματικότητα σφάξιμο των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, κούρεμα με την ψιλή των Ασφαλιστικών Ταμείων, υποθήκευση του μέλλοντος ολόκληρων γενιών. Στο κενό πέφτει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης της χρεοκοπίας να παρουσιάσει τα μέτρα ως θετικά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις δηλώσεις Παπανδρέου στις Βρυξέλλες



Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, τις δηλώσεις Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος Tύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η πολιτική της τρόικας και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που ο κύριος Παπανδρέου προσυπογράφει και υλοποιεί, είναι όντως αδιέξοδη.

Στην τελική ευθεία για την 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ


synd_antarsya.gifΞεκινάει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σταθμό για  την αντικαπιταλιστική αριστερά και την αριστερά συνολικά, για την οικοδόμηση ενός αντικαπιταλιστικού-επαναστατικού ρεύματος στην κοινωνία, που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός νικηφόρου κινήματος ανατροπής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και συνολικά του συστήματος της κρίσης και της εκμετάλλευσης.
Με την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ανοίγεται η δυνατότητα  για ένα σοβαρό βήμα στην πολιτική εμβάθυνση και την ανώτερη δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ένα μετωπικό εγχείρημα αναγκαίο, ελπιδοφόρο, ιστορικά πρωτόγνωρο για την αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα-Η Αλέκα, οι κουκούλες κι εγώ- Είχε δίκιο η Αλέκα Παπαρήγα όλο το σαββατοκύριακο να ρωτάει την κυβέρνηση μέσα από τηλεοράσεις και τον «Ριζοσπάστη».



«Ο Χαρδαβέλλας έγραψε στο newsbomb από την Τρίτη, το σχέδιο της επίθεσης των κουκουλοφόρων. Αποκλείεται την Πέμπτη να μην το ήξερε και η Αστυνομία. Τότε γιατί τους άφησε να φτάσουν στο Σύνταγμα;».
Και φυσικά εννοούσε ότι κάποιου είδους συνεργασία ή ανοχή υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας (και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) με τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι κάνουν τη «βρώμικη δουλειά»: διαλύουν στο Σύνταγμα συγκεντρώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές αποφάσεις.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί της.

Πάμε για εκλογές !Ευρεία πλειοψηφία θα ζητήσει η κυβέρνηση στη Βουλή για τη συμφωνία που θα προκύψει από τη Σύνοδο Κορυφής. Ανοίγει η πόρτα των πρόωρων εκλογών. Τι δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες



Αρχή ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της Ελλάδας θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν, η Σύνοδος Κορυφής της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, όπου θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η όποια συμφωνία θα πρέπει να κυρωθεί στην ελληνική Βουλή από μαι ευρεία πλειοψηφία.