Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συμφωνία Γαλλίας-Γερμανίας για την ανεργία των νέων.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας για την ανεργία των νέων.


Αναλυτικά αναφέρει:

«Τα κροκοδείλια δάκρυα των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανεργία αποτελούν πρόκληση για τα εκατομμύρια των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων, οι οποίοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες, έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, που οξύνεται εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Ανακοίνωση ΜΑΣ : Κοινό κάλεσμα του Συλλόγου Οικότροφων ΝΦΕΕΜΠ και των Φοιτητικών-Σπουδαστικών Συλλόγων ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΑΠΗ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.

Συναγερμός! Καταργούν την δωρεάν στέγαση και σίτιση των φοιτητών


Από 1η Σεπτέμβρη η διαχείριση των εστιών περνάει από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας, στα ιδρύματα χωρίς όμως τους πόρους για να λειτουργήσουν.
Ουσιαστικά πρόκειται για εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο που ανοίγει τον δρόμο για νοίκια και ξεπούλημα των εστιών σε ιδιώτες.

Ημερίδα για την Ευρωπαική Ένωση στην Κόκκινη Κολεκτίβα-Σάββατο 1η Ιούνη -πρόσκληση/αφίσα.

Ημερίδα για την Ευρωπαική Ένωση στην Κόκκινη Κολεκτίβα-Σάββατο 1η Ιούνη -πρόσκληση/αφίσα.


Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και στην Ελλάδα της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας  οι αντεργατικές πολιτικές τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα. Οι πολιτικές της λιτότητας και του αυταρχισμού προχωρούν, στον έναν η τον άλλο βαθμό και μορφή, σε όλη την Ευρώπη

Τι αναφέρει η ομάδα "Black Panthers" που έχει συνταχθεί εναντίον των ρατσιστικών επιθέσεων στην Αθήνα - Προειδοποιούν τη Χρυσή Αυγή .Του Χρήστου Δεμέτη.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ από το βρετανικό Channel 4 για τη Χρυσή Αυγή


Μέχρι σήμερα ήταν στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. Οι "Μαύροι Πάνθηρες" συντάχθηκαν για να αντιμάχονται τις επιθέσεις που δέχονται οι μαύροι στην Ελλάδα. Η ομάδα χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να μπορέσει να οργανωθεί καλύτερα και να προειδοποιεί τα μέλη της για ενδεχόμενες βίαιες συγκρούσεις με ακροδεξιούς.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη Συρία.

Σχόλιο  του ΚΚΕ για την απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη Συρία


Η απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, που ανοίγει επίσημα το δρόμο για εφοδιασμό με όπλα των λεγόμενων αντικαθεστωτικών της Συρίας από τα κράτη μέλη της ΕΕ, αποτελεί κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης σε βάρος του συριακού λαού.

ΤΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Ο λαός να απομονώσει τους χρυσαυγίτες !

Ο λαός να απομονώσει τους χρυσαυγίτες !


Να απομονώσει τους απόγονους του Χίτλερ, καλεί το λαό της Πέλλας, η ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ, με αφορμή την προκλητική παρουσία - παρέλαση των χρυσαυγιτών στη Σκύδρα στις 19 Μάη στις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων, και στα Γιαννιτσά, το Σάββατο 25 Μάη, στο πλαίσιο ρατσιστικής εκδήλωσης.
Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

Επιστολή της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την ανακούφιση και την προστασία των ανέργων.

Επιστολή της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την ανακούφιση και την προστασία των ανέργων.


Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που έστειλε προς το Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Herman Van Rompuy, και τον Επίτροπο Απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης, κ. Lazlo Andor, κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη μέλη της, ζητώντας ταυτόχρονα να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και προστασία των ανέργων.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργο Τούσσα και Μπάμπη Αγγουράκη, αναφέρονται τα εξής: