Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση του Μάκη Μαϊλη στην τηλεόραση του «902» για τις κυβερνητικές διαρροές κατά του ΚΚΕ




«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι εργαζόμενοι. Διότι όπως λέγαμε και προεκλογικά, όποιο κόμμα γίνει κυβέρνηση, είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, έρχεται εναντίον των εργαζομένων θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που θα χτυπήσουν το εισόδημα, την εργασία, με την παραπέρα επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, φοροεπιδρομή και άλλα, για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που δεν ευθύνονται και όχι το κεφάλαιο που τη δημιούργησε. Αυτό είναι σχεδιασμός της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Έγινε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Και το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι το εξής: Πήρε 44%. Και υποστηρίζει ότι έχει και φιλολαϊκή πολιτική. Τι φοβάται τότε; Το γεγονός είναι ακριβώς το αντίθετο. Ότι επειδή επέρχεται θύελλα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φοβάται λαϊκές αντιδράσεις, φοβάται τους εργαζόμενους, και γνωρίζει ότι οι αντιδράσεις αυτές μπορούν να έχουν στόχο επί της ουσίας και όχι στα λόγια, μόνο με την πολιτική του ΚΚΕ. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση και προετοιμάζει το έδαφος, ότι δήθεν το ΚΚΕ έχει στόχο να ανεβάσει τα ποσοστά του όπως λένε!
Λοιπόν, καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να ακούσουν τη φωνή των προβλημάτων τους και όχι τη φωνή της ψήφου που έδωσαν είτε στο ένα είτε στο άλλο κόμμα, διότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτυπήσει ανελέητα. Αυτή είναι η ουσία και ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί και το Κόμμα μας είναι έτοιμο, είναι στη θέση του, όπως ήταν και προεκλογικά και όπως πάντα.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είπε και στη Βουλή ότι δεν δίνει ούτε μία μέρα χάριτος στην κυβέρνηση και ότι αγωνίζεται για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, στα αστικά κόμματα, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Εδώ βρίσκεται και η διαχωριστική γραμμή της πολιτικής του ΚΚΕ από των άλλων κομμάτων».