Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

"Ένα 25 - 30% λένε οι δημοσκοπήσεις τάσσεται με την άποψη που προτείνει το ΚΚΕ, δηλαδή αποδέσμευση από την ΕΕ."...Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον τ/ς ΣΚΑΪ .

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον τ/ς ΣΚΑΪ 





Δεν θα σας εκπλήξω με την πρώτη μου ερώτηση. Είναι η πρώτη φορά ιστορικά που ένα κόμμα της Αριστεράς φτάνει κοντά στην ανάληψη της εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ σας βοηθά χείρα βοηθείας και εσείς δεν τη δίνετε. Γιατί δεν τη δίνετε;

Δεν είναι η πρώτη φορά. Είχαμε και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ που τότε ήταν κόμμα της Αριστεράς. Και μάλιστα με πολύ πιο προωθημένα συνθήματα απ' ότι έχει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

"Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση να μη ξεγελαστεί αυτή τη φορά ο λαός."...Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη εφημερίδα «Καθημερινή».

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη εφημερίδα «Καθημερινή».



Εκτιμάτε ότι οι εκλογές της επόμενης Κυριακής θα δώσουν αποτέλεσμα που θα επιτρέψει το σχηματισμό κυβέρνησης ή θα οδηγηθούμε σε νέα προσφυγή στις κάλπες;

«Όλα τα αντικειμενικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή - και δεν εννοώ μόνο ή κυρίως τα δημοσκοπικά, αριθμητικά - δείχνουν ότι από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής θα προκύψει κυβέρνηση και δεν θα οδηγηθούμε σε νέα προσφυγή τις κάλπες. Τη βεβαιότητα αυτή την αντλώ κυρίως από το γεγονός ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τα προγράμματα και οι θέσεις των διαφόρων κομμάτων (πλην ΚΚΕ), κινούνται σε παρόμοιες και ίδιες στρατηγικές κατευθύνσεις, που προσδιορίζονται και οριοθετούνται από τη μη αμφισβήτηση συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ και την ευρωζώνη, όπως επίσης και στο ΝΑΤΟ.

Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας.

 Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, λαϊκοί άνθρωποι, νεολαίοι έδωσαν μαχητικό «παρών» στο προσκλητήριο του ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό από τις κάλπες της 25ης Γενάρη. 



Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Εύβοιας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Νομού, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν ότι «το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι στην ίδια γραμμή των προγραμμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και στη φτώχευση του λαού».

"Το ΚΚΕ είναι εγγύηση και για το σήμερα και για το αύριο."...Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στα Γιάννενα.

Στα Γιάννενα μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην φοροεπιδρομή που λεηλατεί το λαό.

Τόνισε πως η μόνη πρόταση που δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τη λαϊκή οικογένεια, είναι η πρόταση του ΚΚΕ για άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πως οι προτάσεις του ΚΚΕ που ανακουφίζουν τη λαϊκή οικογένεια δεν χωρούν στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς της ΕΕ.
Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:
«Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,