Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Νέο Αριστερό Ρεύμα : Όλοι στην παναττική Απεργία. Αρχή νέου γύρου αγώνων.Συγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, 11.00 π.μ. οδός Σανταρόζα και Σταδίου.


«Η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μία πρώτη μεγάλη απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στον νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν για λογαριασμό των δυνάμεων του κεφαλαίου η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση» τονίζει σε κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και συνεχίζει «Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα βαδίσουν στον αταλάντευτο δρόμο των χαλυβουργών, των εργαζόμενων στο ALTER και τους άλλους χώρους που βρίσκονται σε αγώνα. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του τραπεζίτη.

Το ΜΑΑ για την απεργία στη Χαλυβουργία.



  • Πάνω από 2 μήνες απεργούν 400 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην Ελευσίνα, γιατί αρνήθηκαν να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 40% και 5ωρη εργασία. Η εργοδοσία σε αντίποινα προχώρησε σε απολύσεις 65 εργαζομένων και απειλεί  με απολύσεις   και άλλους εργαζόμενους.
  • Οι εργαζόμενοι απεργούν με αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη με αίτημα την επαναπρόσληψη  των απολυμένων συναδέλφων τους . Ένα τέτοιο αίτημα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.   Οι εργαζόμενοι όμως απεργούν  μέσα στην απόλυτη σιωπή των ΜΜΕ. Η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν  δεν πρέπει να γίνει γνωστή. Είναι επικίνδυνη για  την κυβερνητική πολιτική που αποσκοπεί στην ισοπέδωση των εργαζομένων, στη συντριβή εργατικού κινήματος και κάθε μορφής αντίστασης.

Ποιους από τους παρακάτω πολιτικούς ηγέτες του χτες και του σήμερα θαυμάζετε ; Τι απαντάνε οι αναγνώστες του kke4ever. Γράφει ο Red Star.



Καιρός να ρίξουμε μια ματιά και στο ερώτημα που έχουμε στην μικρή μας έρευνα.Η λίστα έχει δεκάδες ονόματα πολιτικών φυσιογνωμιών και θα μπορούσε να έχει εκατοντάδες.Για πρακτικούς λόγους την περιορίσαμε κάπως.Ως τώρα έχουμε 425 απαντήσεις και τα αποτελέσματα είναι σε ένα βαθμό αναμενόμενα με μικρές εκπλήξεις, (γνωρίζοντας το κοινό που μας διαβάζει).

Το 50 % ξεπερνούν 3 μεγάλες προσωπικότητες.Ο Βλ.Λένιν, ο Ι.Στάλιν και ο Τσε Γκεβάρα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο μεγάλος ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης Βλαντιμίρ Λένιν με το εντυπωσιακό 64 %. Ακολουθεί πολύ κοντά με 62 % ο Ιωσήφ Στάλιν ( πραγματικά ένα ποσοστό έκπληξη).Στην τρίτη θέση ο επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με 58 %.

1) Βλαντιμίρ Λένιν
  274 (64%)


2) Ιωσήφ Στάλιν    
  266 (62%)


3) Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
       250 (58%)
Μετά από αυτή την τριάδα στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον πρώτο εν ζωή πολιτικό πρόσωπο,  τον Κουβανό Φιντέλ Κάστρο με 46 %.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον «Αθήνα 9.84».

 
  •  Ο κ. Παπαδήμος, όπως και πριν ο κ. Παπανδρέου, απαντάει με τις «κόκκινες γραμμές» των αντιπάλων. Διότι όταν λες σε κάποιον ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» σου, δεν τον ρωτάς τι ακριβώς θέλεις να σου δώσουν στη διαπραγμάτευση, αλλά τον ρωτάς τι δεν θα δώσεις εσύ στη διαπραγμάτευση
  • Αυτοί που ορίζουν το εύρος της συμφωνίας, είναι αυτοί που θα αποφανθούν και για τα CDS, για το αν θα γίνει πιστωτικό γεγονός ή όχι

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΡΙΣ.! Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 

Εξαλλοι είναι οι πολιτικοί στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, ιδίως οι Γερμανοί αλλά και όλοι οι άλλοι.Γνωρίζοντας άριστα ότι ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης παρά τα τρισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τη στήριξή του και έχοντας επίγνωση του στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας της Ευρώπης εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να χορηγήσουν επαρκή δάνεια στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, άναψαν πράσινο φως στην ΕΚΤ να χορηγήσει μισό τρισεκατομμύριο ευρώ σε 523 ευρωπαϊκές τράπεζες για τρία χρόνια με συμβολικό επιτόκιο 1%. Αυτό έγινε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ -«Συγγνώμη που αναπνέουμε»!



Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από τη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Economic Club» στις 22/09/2010, είχε δηλώσει:
«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Ελληνες είναι ο λαός που εργάζεται περισσότερο από όλους. Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα 60% χαμηλότεροι, σε σύγκριση με τους μισθούς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες και Ιρλανδία»!
*
Πάλι ο κ. Παπανδρέου, στη συνέντευξή του στο BBC στις 17/11/2010, είχε πει:
«Κόψαμε τους μισθούς κατά 50% - 60%. Αυτό είναι λιτότητα»!

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη, προς τον Υπουργό Οικονομικών: Η πιθανότητα (ή βεβαιότητα;) χρεοκοπίας της χώρας μέσω του PSI+


Η κυβέρνηση εκπέμπει διαρκώς αισιόδοξα μηνύματα σε σχέση με την εξέλιξη του εθελοντικού «κουρέματος», κατά 50% περίπου, του δημοσίου χρέους προς τους ιδιώτες, το λεγόμενο PSI+.
Παρά τη δημόσια, όμως, κυβερνητική αισιοδοξία, πληροφορίες που διαρρέουν από τις σχετικές συζητήσεις αλλά και από δημοσιεύματα πρακτορείων, κάνουν επίμονα λόγο για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας εξαιτίας της μικρής σχετικά συμμετοχής ιδιωτών στο PSI+.

ΙΤΑΛΙΑ -Τραγωδία με το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia - Τρεις οι νεκροί



Τρεις είναι τελικά οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και 14 οι τραυματίες, από  την προσάραξη του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στα ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας.

Το πλοίο μετέφερε συνολικά 4.000 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 3.200 ήταν επιβάτες, και οι άλλοι 1.000, μέλη του πληρώματος.

Το Costa Concordia,  είχε αποπλεύσει νωρίτερα χθες από το λιμάνι Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη, προκειμένου να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με προορισμό τη Μασαλία και ενδιάμεσους σταθμούς τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Ισπανία.