Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΥΣΗ... ΕΠΝΙΞΕ ΤΟ «ΚΟΥΝΕΛΙ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ.

 Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, από το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, ένα κινέζικο κουνέλι βρίσκεται στο φεγγάρι ! 


Το πήγε εκεί μια... Μεγάλη Πορεία! Οχι, προφανώς δεν αναφερόμαστε στη «Μεγάλη Πορεία» του Μάο Τσετούνγκ, η οποία σταμάτησε στο Πεκίνο και ουδέποτε συνέχισε προς τη... Σελήνη! Αλλωστε και το κουνέλι για το οποίο μιλήσαμε παραπάνω έχει πλήρες όνομα το «Κουνέλι από νεφρίτη» (αναφερόμενο στον τόσο αγαπημένο από τους Κινέζους ημιπολύτιμο λίθο με τα σκούρα στίγματα) και είναι... διαστημικό όχημα που μεταφέρθηκε στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης με διαστημόπλοιο, το οποίο τέθηκε σε τροχιά από πύραυλο με το όνομα «Μεγάλη Πορεία»!

Μέσα στον Ιανουάριο οι ανακοινώσεις των υποψηφίων του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς ALPHA 98,9.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς ALPHA 98,9.


 Αλήθεια γιατί πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μπορεί να υπάρχει μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ, που σας άκουσα να λέτε σε μια πρόσφατη τηλεοπτική σας συνέντευξη;

«Για το λόγο ότι οι πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία και δρουν - και αυτές που έχουν βρεθεί σε κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αυτές που έχουν στηρίξει κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αλλά και αυτές που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, στην αξιωματική αντιπολίτευση και ετοιμάζονται ή επιδιώκουν να κυβερνήσουν αύριο, βρίσκονται σε ριζική αντίθεση με τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, με αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος, οι εργαζόμενοι, ο λαός.

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιγιαλείας για τον τραυματισμού απεργού στο εργοστάσιο 'Καλλιμάνης'.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει απερίφραστα την άθλια επιχείρηση τρομοκρατίας από την εργοδοσία της Καλλιμάνης ΑΕ προς τους απεργούς-εργαζόμενους της, η οποία έφτασε στο σημείο όπου στέλεχος της εταιρίας παρέσυρε με το αυτοκίνητο του τη πρόεδρο των εργαζομένων της επιχείρησης την οποία επίσης μήνυσε ως δείγμα εκφοβισμού.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας Καλλιμάνης ΑΕ, βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό του εργοστασίου στο Αίγιο, είναι απλήρωτοι από τα τέλη Νοεμβρίου ( μάλιστα η τελευταία πληρωμή ήταν έναντι προηγούμενων οφειλών) καθώς επίσης γιατί προ 2 περίπου εβδομάδων η εργοδοσία τους πρότεινε μείωση των μισθών κατά 7% και καθημερινές 2ωρες υπερωρίες χωρίς αμοιβή.

«Εκβενιζελισμός»…Του Νίκου Μπογιόπουλου

 Ο κ.Βενιζέλος μίλησε για «εκτσογλανισμό» της πολιτικής ζωής. 


Και το ενδιαφέρον είναι τούτο: Δεν εννοούσε τον κ.Τσοχατζόπουλο. Δεν εννοούσε τον κ.Τσουκάτο. Δεν εννοούσε τον κ.Κάντα. Δεν εννοούσε τον κ.Μαντέλη. Δεν εννοούσε τον κ.Σμπώκο. Δεν εννοούσε αυτούς που κάνανε «κοκοκο» τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν εννοούσε αυτούς που ρημάξανε τη χώρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν εννοούσε αυτούς που «ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ατομική ευημερία» στη Σοφοκλέους την ίδια εποχή που το κόμμα του κ.Βενιζέλου τύπωνε αφίσες υπέρ της «φούσκας» του Χρηματιστηρίου.

Δικαίωμα, ναι! Αλλά τίνος πράγματος; Και πώς;
για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση με το νόμο για τους πλειστηριασμούς που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή τους απελευθερώνει πλέον ακόμη περισσότερο και σταδιακά, βολικό για τις τράπεζες,  και προβάλλοντας κάποιες δήθεν θετικές πλευρές για να καθησυχάσει κόσμο. Και μιλάμε πάντα για τους πλειστηριασμούς και όχι τις κατασχέσεις, που κατά τη γνώμη μας είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σοβαρό ζήτημα και που είναι πλήρως απελευθερωμένες έτσι κι αλλιώς, μιλάμε για τις τράπεζες και όχι για τα ασφαλιστικά ταμεία, για την εφορία αλλά και για τρίτους όπου μπορεί να υπήρχαν οφειλές. Παράλληλα γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη η τύχη άλλων περιουσιακών στοιχείων όσων χρωστούν δάνεια μιας και με το έως τώρα καθεστώς υπήρχε μια θολούρα της οποίας το ξεκαθάρισμα αφηνόταν στα δικαστήρια. Εννοούμε την υποχρέωση πώλησης όλων των άλλων περιουσιακών στοιχείων στη περίπτωση ένταξης στο νόμο Κατσέλη. Θα επανέλθουμε.
Εδώ αναδημοσιεύουμε μερικά στοιχεία όπως βγήκαν στις εφημερίδες (Ριζοσπάστης) και ακολούθως σχετικό άρθρο από την τελευταία Προλεταριακή Σημαία.

Γιατί χάθηκε η μάχη του Δεκέμβρη;

Ο Δεκέμβρης του 1944 υπήρξε κομβικός από πολλές απόψεις. Έδειξε τα όρια της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ, έδειξε το πόσο αδίστακτη ήταν μια ιμπεριαλιστική δύναμη σαν την Αγγλία, έδειξε την επιμονή ενός λαού ο οποίος πάλευε σχεδόν άοπλος απέναντι σε πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις επί 33 μέρες, έδειξε το πόσο αδίστακτη μπορεί να γίνει η ντόπια άρχουσα τάξη αλλά και πόσο εύκολα να ξεπουληθεί, όταν κινδυνεύει η εξουσία της.
Δύο πάντως είναι τα κυριότερα ερωτήματα που απασχόλησαν την αριστερά τις δεκαετίες που ακολούθησαν. Ήταν ο Δεκέμβρης αναπόφευκτος ή ήταν λάθος; Και, από τη στιγμή που ξεκίνησε ο Δεκέμβρης, θα μπορούσαν άραγε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα;
Στο πρώτο ερώτημα, η απάντηση από όλες τις πλευρές θα καταλήγει να είναι θετική. Δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει ένα είδος δυαρχίας σε μια εξαρτημένη χώρα, με ένα ένοπλο δοκιμασμένο κίνημα από τη μια και με μια άρχουσα τάξη από την άλλη, η οποία προσπαθούσε να επανεδραιώσει τη θέση της. Από τη στιγμή μάλιστα που το ΕΑΜ αλλά και η ηγεσία του ΚΚΕ έπεσαν στον δρόμο των συμφωνιών (Λιβάνου, Καζέρτας, κυβέρνησης εθνικής ενότητας) και δεν επεδίωξαν να πάρουν την εξουσία της Ελλάδας, την οποία ουσιαστικά είχαν απελευθερώσει με τον ΕΛΑΣ, πριν ακόμη εμφανιστούν οι βρετανικές δυνάμεις στη χώρα, ο δρόμος της σύγκρουσης έμοιαζε αναπόφευκτος.

ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2013.Του Γιώργου Δελαστίκ.

Χριστουγεννιάτικη γροθιά στο στομάχι! 


Διαβάζεις τη λίστα και τρελαίνεσαι! Οι δέκα επιχειρηματίες που κέρδισαν τα περισσότερα λεφτά κατά τη διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει αποκόμισαν φέτος συνολικά… 102 δισεκατομμύρια δολλάρια! Δέκα άνθρωποι, εκατό δις.! Μέσα στους δέκα ο ιδρυτής της Μάικροσοφτ, ο διευθύνων σύμβουλος του Φέισμπουκ, οι δύο συνιδρυτές της Γκούγκλ, ο διευθύνων σύμβουλος της Άμαζον – και οι πέντε Αμερικανοί.