Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ταϊβάν: κατάληψη της κλωστοϋφαντουργίας Hualon – διεθνής εκστρατεία αλληλεγγύης


Aπό το http://www.chinaworker.info (site της CWI)



Στην επαρχία Μιαόλι της Ταϊβάν οι 300 κλωστοϋφαντουργοί εργαζόμενοι της επιχείρησης Hualon ξεκίνησαν από τις 6 Ιούνη απεργία διαρκείας. Παράλληλα, από την πρώτη μέρα, προχώρησαν και σε κατάληψη του εργοστασίου διεκδικώντας δεδουλευμένα που δεν έχουν πληρωθεί και οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία που φτάνουν μέχρι και 10 χρόνια.

Στις 25 Ιούνη, οι 300 εργαζόμενοι πήγαν στην πρωτεύουσα Ταϊπέι για να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση του υπουργείου εργασίας να πάρει θέση και να παρέμβει στο θέμα αυτό, αλλά και πάλι δεν πήραν καμιά απάντηση.

Αύριο Δευτέρα κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς σε όλη τη χώρα- ΣΕ 42 ΠΟΛΕΙΣ , ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !



Κρυστάλλινο μήνυμα ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει και ότι η υπεράσπιση των χαλυβουργών είναι υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης στέλνουν οι πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που από την Παρασκευή κλιμακώνουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Αλλωστε, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής, αμέσως μετά την επίθεση, καλούσε σε ολόπλευρη έκφραση συμπαράστασης.
Ετσι, επτά Ομοσπονδίες και δώδεκα Εργατικά Κέντρα καλούν αύριο Δευτέρα 23 Ιούλη σε νέα συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας διπλανή   στέλνοντας μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ.

ΔΕΗ- η κρατική προπαγάνδα, τα ΜΜΕ και η αλήθεια



Άρθρο του Πάρη Μακρίδη



Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Και στην προσπάθειά της να πείσει την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητά τους (εμπροσθοφυλακή της οποίας αποτελούν τα ΜΜΕ) χρησιμοποιεί συνήθως το επιχείρημα των υποτιθέμενων μεγάλων τους ελλειμμάτων και των ακόμα πιο υποτιθέμενων υπέρογκων μισθών των υπαλλήλων τους.

Χρεοκοπεί η Ελλάδα τον Σεπτέμβρη ; Spiegel - Το ΔΝΤ δεν θέλει να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα




«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην αυριανή του έκδοση και προσθέτει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

ΚΚΕ- Λάθη, αστοχίες, αλλά σωστή γραμμή-(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 19-07-12)



Ο απόηχος των εκλογών της 17ης Ιουνίου φαίνεται θα απασχολήσει για καιρό το ΚΚΕ, το οποίο έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δη­μοσιότητα μέρος των εκτιμήσεών του από την οριστική του απόφαση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά στέκεται αυτοκριτικά σε συγκεκριμένα σημεία της δρά­σης του καθώς και το ότι παρουσιάζει πτυχές της εσωτερικής συζήτησης και κριτικής προκά­λεσε αίσθηση ευρύτερα. 
Με μια πρώτη ανάγνωση των μετεκλογι­κών κινήσεών του σε συνδυασμό και με την κατάθεση της πρότασης νόμου για την κα­τάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, ο Περισσός εκπέμπει το μήνυμα ότι αφουγκράζεται την κριτική που καλοπρο­αίρετα ασκείται από τον στενό κι ευρύτερο κομματικό περίγυρο και την αξιοποιεί στον βαθμό που την αποτιμά ως ορθή. 

Ατσάλι και μειοψηφικές δημοκρατίες-Της ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ




Οσο προχωράει, σύντροφοι, η τηλεπαιδεία και τηλεκπαίδευση από ανέλεγκτες πηγές και κυρίως όσο αποκόπτεται η σκυτάλη γνώσεων από την προσωπική σχέση μαθητή - δασκάλου, τόσο θα αποκοπτόμαστε από εκείνη την ουσιαστική εκτίμηση του Αλέξανδρου της Μακεδονίας για τον Αριστοτέλη. «Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στους δασκάλους μου το ευ ζην».

Τι καταγγέλλει οικονομολόγος, που παραιτήθηκε από το ΔΝΤ. Πυρά για τη στάση του Ταμείου απέναντι στην κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη.



Ένας οικονομολόγος ο οποίος αποχώρησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέκρινε έντονα τον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό για τις "αποτυχίες" του σε ό,τι αφορά την επιτήρηση και την "ευρωπαϊκή προκατάληψη" της ηγεσίας του, σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής του που ήλθε στην δημοσιότητα την Παρασκευή.
"Έπειτα από είκοσι χρόνια υπηρεσίας", αναφέρει ο Πίτερ Ντόιλ, σύμβουλος της διεύθυνσης που είναι αρμόδια για την Ευρώπη στο ΔΝΤ, "ντρέπομαι που είχα οποιαδήποτε σχέση με το Ταμείο".

Eισήγηση στη Γενική Συνέλευση του σωματείου των Χαλυβουργών


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

“ Η ΕΝΟΤΗΤΑ”


Αθήνα 21 Ιουλίου 2012



Συνάδελφοι

Η σημερινή μας συνέλευση έχει ιδιαίτερη σημασία. Γίνεται μια μέρα μετά από τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους ηρωικούς απεργούς Χαλυβουργούς και την άνανδρη σύλληψη 6 συναδέλφων που τους οδήγησαν σιδηροδέσμιους στα δικαστήρια.

Ο Μάνεσης, η κυβέρνηση του, και το κράτος του, για άλλη μια φορά γελάστηκαν. Νόμισαν ότι με τα ΜΑΤ, θα πετύχουν ότι δεν μπόρεσαν στους εννέα μήνες του ηρωικού, απεργιακού μας αγώνα. Να εκφοβίσουν τους Χαλυβουργούς, να σταματήσουν το δίκαιο αγώνα μας.

Με την ενέργειά τους αυτή, μας πείσμωσαν περισσότερο, για να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας.