Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι σήμερα στις 7μ.μ. στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στην επέκταση του μνημονίου !

Με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα - Κινητοποιήσεις του Κόμματος και σε άλλες πόλεις

«Καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου - Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων. Ανάκτηση απωλειών - Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», γράφει στην «προμετωπίδα» του το κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό της Αθήνας, του Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το Κόμμα σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.
Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι ΝΕΡΙΤ plus και από το πόρταλ του Κόμματος, 902.gr.
Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ., στα εξής σημεία:

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκπομπή «Πρωινο ΑΝΤ1» [26/2/2015].

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα 



Πολύ ωραίο το σποτάκι του Κόμματος. Ο κόσμος νομίζει ότι το ΚΚΕ είναι ένα πράγμα το οποίο μυρίζει ναφθαλίνη, ότι είναι σκουριασμένο, ότι είναι απομονωμένο. Έτσι ερχόσαστε και πιο κοντά στην κοινωνία και με λίγο χαμόγελο να περνάτε σκληρά πολιτικά μηνύματα στην κοινωνία.

«Είναι ζωντανή δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και αυτό το αποδεικνύει δεκαετίες τώρα. Είναι μπροστά παντού στα λαϊκά προβλήματα, παλεύει, αγωνίζεται, δημιουργικά συζητά, ενημερώνει. Αυτό άλλωστε κάνουμε και αύριο, όχι μόνο με το σποτάκι αυτό».

Τι ώρα είναι το Συλλαλητήριο;
«Στις 7μμ στο Σύνταγμα και ο σκοπός είναι ακριβώς και να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό, το λαό της Αθήνας για τις απόψεις μας, για τις θέσεις μας και βεβαίως να του πούμε ότι κοίταξε να δεις, αυτά που βλέπεις μη σε απογοητεύουν, αντέδρασε, οργανώσου, πάλεψε και διεκδίκησε.

Το κάλεσμα του ΣΕΒ.

Το κάλεσμα του ΣΕΒ

Για όσους έχουν αμφιβολίες για το χαρακτήρα της συμφωνίας και της «λίστας μεταρρυθμίσεων», στις οποίες κατέληξαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι «θεσμοί» (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), ας ρίξουν μια ματιά στη χτεσινή ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.
Διαβάζουμε λοιπόν:
«Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, όπως αυτή καταγράφεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργεί προσδοκίες για την πολυπόθητη κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. Αλλωστε εμπεριέχει αρκετά από όσα δεν έγιναν και πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν. Αρκεί να υποστηριχθεί με σθεναρότητα και πίστη από το πολιτικό σύστημα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες».

Η ΟΓΕ τιμά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας Στις 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, η κεντρική εκδήλωση.


 Να τιμήσουν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας,διεκδικώντας τη ζωή που τους αξίζει και τους στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις, καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες η ΟΓΕ. 



Η κεντρική εκδήλωση της ΟΓΕ θα γίνει την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Παράλληλα, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της σε όλη τη χώρα σχεδιάζουν δεκάδες πρωτοβουλίες.
Στην ανακοίνωσή της, η ΟΓΕ υπενθυμίζει πως η 8η Μάρτη είναι η φωνή των υφαντριών της Νέας Υόρκης του 1857 «που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας λιγότερες ώρες δουλειάς στο εξαντλητικό τους ωράριο, ίσο μισθό για ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες».