Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ ! 27 Σεπτέμβρη 1941 !


Σαν σήμερα, πριν 71 χρόνια, στις 27 Σεπτέμβρη 1941, ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ).

*
Ψυχή και καρδιά του ΕΑΜ υπήρξε το ΚΚΕ.
*
Ηδη από την 1 - 3 Ιούλη του 1941, κατά την 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, προσδιορίστηκε με σαφήνεια ότι το άμεσο και επιτακτικό καθήκον για το Κόμμα, το λαό και τις οργανώσεις του ήταν η συγκρότηση ενός μετώπου εθνικής απελευθέρωσης.

ΧΑΝΙΑ : Φασιστοειδή βανδάλισαν σε μνημείο του ΕΛΑΣ.


Καταγγελία του τοπικού Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Την οργή και την αγανάκτηση όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης εκφράζει σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία του το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, για την εγκληματική πράξη και το βανδαλισμό από φασιστοειδή, σε μνημείο που είχε τοποθετήσει η ΠΕΑΕΑ για να τιμήσει τους αγωνιστές της μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, στο δρόμο Λάκκοι - Ομαλός, στη θέση Φώκιες.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : 26 Σεπτέμβρη : Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!


Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γέμισαν τους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων.

«Βούλιαξε» το κέντρο της Αθήνας ! Χιλιάδες διαδήλωσαν «ταξικοί αγώνες, οργάνωση παντού, αυτός είναι ο φόβος του κάθε αφεντικού».

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στην είσοδο του Ζαππείου, υπήρχαν ακόμη διαδηλωτές στην Ομόνοια.

Ομόνοια, συγκέντρωση ΠΑΜΕ χτες



Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι διαδήλωσαν με τις οικογένειές τους, με παλμό, με τις σημαίες και τα πανό των σωματείων τους, συγκροτώντας μαζικά μπλοκ από τόπους δουλειάς όπου δυναμώνει η σκληρή μάχη ενάντια στην αγριότητα της εργοδοσίας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2012: Διοργανώνεται στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.


Στις 1 και 2 Οκτώβρη οι εργασίες, που θα ανοίξουν με εισήγηση της Αλέκας Παπαρήγα. Συμμετέχουν 36 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


Το ΚΚΕ, στο έδαφος ιδιαίτερα σημαντικών εξελίξεων, για έναν ακόμη χρόνο παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση του 2012, στις 1 και 2 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες.
Το θέμα της φετινής συνάντησης θα είναι:

Στουρνάρας, ο ΔουΝουΤοφάγος...ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Μετά τα όσα δημοσιεύτηκαν για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Στουρνάρας «πέταξε έξω από το γραφείο του» (σ.σ.: ο Στουρνάρας...) τους εκπροσώπους της τρόικας, το λιγότερο που αξίζει στον υπουργό Οικονομικών είναι μια θέση στο πάνθεον των ηρώων της ελληνικής λεβεντιάς.
Εκεί, δίπλα στον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τον Νικηταρά.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
26 Σεπτέμβρη: Ελπιδοφόρο αγωνιστικό ξεκίνημα

Η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού και εργαζομένων που πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της χώρας στη σημερινή πανεργατική απεργία, αλλά και τους εκατοντάδες αγωνιστές που στήριξαν τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας.

Σε πείσμα όλων των καλοθελητών της αντιδραστικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ήθελαν το λαό στη γωνία, φοβισμένο και απογοητευμένο, να παρακολουθεί άβουλος τη νέα βάρβαρη επέλαση που ετοιμάζουν κάτω από τις εντολές της τρόικας των ιμπεριαλιστών, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη σε όλη τη χώρα, απέδειξαν ότι λαός και εργαζόμενοι όχι μόνο δεν νομιμοποιούν τη σφαγή των δικαιωμάτων και της ζωής τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά, να υπερασπιστούν το δίκιο τους, να αντισταθούν σε όλους αυτούς που θέλουν να τους θυσιάσουν στο βωμό της κρίσης του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας και στην κρατική καταστολή που και σήμερα εκδηλώθηκε με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση της Αθήνας που με χημικά και κλομπ χτύπησαν κομμάτι της διαδήλωσης στο Σύνταγμα.

ΚΚΕ- Σχόλιο για τα νέα μέτρα και τη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ



Την ώρα που η συγκυβέρνηση με την τρόικα οριστικοποιούν το νέο αντιλαϊκό σφαγείο στο όνομα του προηγούμενου δήθεν σωτήριου κουρέματος, η ΕΕ και το ΔΝΤ τσακώνονται για το ποιος θα ωφεληθεί από το πιθανό νέο κούρεμα, ενώ είναι ομόφωνοι για το μεγαλύτερο τσάκισμα του λαού.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (26/9)


Για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τα επεισόδια κουκουλοφόρων - αστυνομίας



Η τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας για να αντιμετωπίσει μερικές δεκάδες κουκουλοφόρους, οι συλλήψεις ακόμα και μαθητών πολύ μακριά από το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί, το κυνηγητό και ο «κλεφτοπόλεμος» μέχρι την Ομόνοια, δείχνουν την επιδίωξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών να κατατρομοκρατήσουν το λαό.