Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΛΙΒΥΗ: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ, ΠΛΗΘΟΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ!



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ WWW.ISKRA.GR

ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ''ΛΗΜΝΟΣ'' ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!
ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ - ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΕ ΡΟΛΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
Συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ο βρώμικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος  εναντίον της Λιβύης, με πρωταγωνιστή τονΑμερικανο-γαλλο-βρετανικό  άξονα και με τη συμμετοχή, πλέον, δυνάμεων χωρών του ΝΑΤΟ, με πρόσχημα την προστασία των αμάχων από το καθεστώς Καντάφι.Προφανέστατος στόχος της άθλιας στρατιωτικής επιχείρησης είναι ο έλεγχος των πετρελαίων της Λιβύης, αλλά και των εξεγέρσεωνκαι πολιτικών εξελίξεων στον αραβομουσουλμανικό κόσμο.

Πορτογαλία: « Όχι» της Βουλής στα μέτρα λιτότητας.Παραιτήθηκε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες


Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας παραμονή της κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης.
Τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, από την Αριστερά έως την άκρα Δεξιά, ψήφισαν ομόφωνα την απόρριψη του τετάρτου σχεδίου λιτότητας που παρουσιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και προέβλεπε τη μείωση από 4,6% σε 3% του δημόσιου ελλείμματος για να αποφευχθεί η προσφυγή της χώρας σε εξωτερική οικονομική βοήθεια.

Να αναπτυχθούν πολυδιάστατα οι ελληνορωσικές σχέσεις - Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κ. Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ με ευθύνη για την εξωτερική πολιτική και ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής Πάνος Τριγάζης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων και τις δυνατότητες της πολυδιάστατης ανάπτυξής τους.

Κατάληψη Συμβασιούχων: Βάνα Ευαγγελίδου, "Αυτή τη φορά πρέπει να πάμε μέχρι το τέρμα. Έχουμε μπροστά μας τον πόλεμο!"


Στο χώρο της κατάληψης των Συμβασιούχων στο Δήμο ΑΘήνας, το Ξεκίνημα μίλησε με τη Βάνα Ευαγγελίδου, 8 χρόνια συμβασιούχο στον ΟΝΑ (Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων) η οποία μας είπε τα ακόλουθα:
«Υπάρχουν παιδιά σ’ αυτό το ομηρικό καθεστώς των συμβασιούχων 24 χρόνια.


Μπήκαν αμούστακα και θα βγουν με μπαστούνι αν δεν μπούμε στη διαδικασία μαχητικών κινητοποιήσεων και να πάμε μέχρι τέλους.
Πρέπει να κλείσει όλος ο Δήμος. Να μην λειτουργεί καμιά υπηρεσία.

» Έχουμε γυναίκες από μονογονοεϊκές οικογένειες, γυναίκες χωρισμένες, που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, σε καθεστώς ομηρίας και μη πληρωμής. Απλήρωτες 2 και 3 μήνες.

«Εθνικό συμφέρον» βάφτισε ο πρωθυπουργός το μακέλεμα του λιβυκού λαού από τους ιμπεριαλιστές, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας


«Εθνικό συμφέρον» βάφτισε ο πρωθυπουργός το μακέλεμα του λιβυκού λαού από τους ιμπεριαλιστές, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας
 
«Εθνικά συμφέροντα»βάφτισε τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι η εμπλοκή στην επέμβαση στη Λιβύη υπαγορεύεται από αυτά και ζήτησε συναίνεση στην επιλογή αυτή.
Ο πρωθυπουργός μετέφερε χτες στη Βουλή αυτούσια την επιχειρηματολογία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εμπλέκονται στη βρώμικη επέμβαση, λέγοντας ότι όλα γίνονται για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

Τουλάχιστον σαράντα άτομα τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε συγκρούσεις στο Αλγέρι μεταξύ νέων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας λόγω της καταστροφής παραγκουπόλεων.



Τουλάχιστον σαράντα άτομα τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε συγκρούσεις στο Αλγέρι μεταξύ νέων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας λόγω της καταστροφής παραγκουπόλεων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η εφημερίδα El Watan στην ιστοσελίδα της.

Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και αστυνομικοί.

«Ένας νέος χτυπήθηκε στο μάτι από σφαίρα καουτσούκ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ-Είναι πια απολύτως σαφές ότι με πλήρη κυβερνητική κάλυψη εξυφαίνεται μια πρωτοφανής πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.



Είναι πια απολύτως σαφές ότι με πλήρη κυβερνητική κάλυψη εξυφαίνεται μια πρωτοφανής πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορμή, η απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου και οι αυθόρμητες αντιδράσεις του στην κυβερνητική πολιτική.
Αιτία, το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες έκανε ένα βήμα παραπέρα στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Από τα συστηματικά ψεύδη πέρασε στην προαναγγελία προβοκάτσιας. Προβοκάτσια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος της αριστεράς, εις βάρος του λαϊκού κινήματος.

ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ; Αφγανιστάν - Οι φωτογραφίες της ντροπής.Νέες ακρότητες στο φως της δημοσιότητας


Ο στρατιώτης χαμογελάει. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε προχθές (Δευτέρα 21 Μαρτίου) το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο στρατιώτης κοιτάει την κάμερα με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του. Με τα χέρια του σηκώνει το κεφάλι ενός Αφγανού, τον οποίο μέλη της μονάδας του έχουν μόλις δολοφονήσει. Φέρεται ότι το έκαναν για πλάκα. Το χαμόγελό του φέρνει στο νου τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει από τις ακρότητες στη φυλακή του Aμπου Γκράιμπ.
Όπως ανέφερε το περιοδικό έχει στην κατοχή του περισσότερες από 4.000 φωτογραφίες και βίντεο τα οποία έχουν τραβήξει αμερικανοί στρατιώτες που αυτοαποκαλούνται «η δολοφονική ομάδα».

Συζήτηση στη Βουλή για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη-Αλέκα Παπαρήγα


Η πρωτολογία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση 
Στα μέτρα των ιμπεριαλιστών το «διεθνές δίκαιο»
.
«Τι να πω, φρίκη! Την ώρα που γίνεται πόλεμος σε βάρος ενός λαού, συζητάμε για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα και την ευκαιρία που δίνει ο πόλεμος... Τουλάχιστον, όταν περνάς τον κανονικό σου χρόνο στη Βουλή, λες και μερικές αλήθειες.
Θα καταθέσω στα πρακτικά της Βουλής μία από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε ο κ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών και συγκεκριμένα στις 6/2/2003, στο CNN, στη Νέα Υόρκη, όταν χειροκροτούσε τον Κόλιν Πάουελ, επειδή έφερε αδιάσειστα στοιχεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα πυρηνικά και βιολογικά όπλα που είχε ο Σαντάμ και που πια ήταν η τελευταία ευκαιρία ή ο Σαντάμ να παραδεχτεί ότι τα είχε, δεν τα κατέστρεψε και παρασκεύαζε και καινούργια ή να γίνει πόλεμος. Την ίδια αξία έχει αυτό που είπε σήμερα ο κ. Παπανδρέου, που δικαιώνει απόλυτα τον πόλεμο κατά της Λιβύης. Την ίδια αξία.

Μ-Λ ΚΚΕ ,Δελτίο τύπου: Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ



Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει το βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο λιβυκό λαό, που ξεκίνησε με την αεροπορική επίθεση της Γαλλίας, ενισχύθηκε από τους «ανθρωπιστικούς» πυραύλους των ΗΠΑ και τις πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας με στόχο την ισοπέδωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λιβυκού λαού, την ανακατανομή των ζωνών επιρροής και τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών, όπως επιτάσσει το ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου.
Στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων -μετά τη Γιουκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ κ.λπ.- σειρά έχει η Λιβύη, της οποίας το σφυροκόπημα μετονομάζεται, ξανά από τους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες και τον ΟΗΕ, «ανθρωπιστική βοήθεια», ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γενικεύσει την επίθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, εξισορροπώντας τις αντιθέσεις τους.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ -ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ



Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής θα πραγματοποιήσει την Πανελλαδική Συνάντηση του  2 και 3 Απρίλη στην Αθήνα στην ΑΣΟΕΕ στο αμφιθέατρο Αντωνιάδη.
Το Σάββατο οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσουν όλη την ημέρα και την Κυριακή η διαδικασία θα συνεχιστεί από τις 11.00 ως το μεσημέρι.

... με των λαών το αίμα τη Γη ξαναμοιράζουν


Όταν κάθισε η σκόνη από το βομβαρδισμό ψάχναμε μέσα στα ερείπια να βρούμε χέρια, πόδια, γιατί ξέραμε ότι ήταν κόσμος εκεί. Δεν έφυγε κανείς»

Η μαρτυρία καταγράφηκε από ανταποκρίτρια αγγλικού καναλιού και είναι μία από τις αποδείξεις ότι οι ιμπεριαλιστές βομβάρδισαν «στρατιωτικούς στόχους», δηλαδή τους ανθρώπους που και στη Λιβύη, όπως στο Ιράκ, όπως στο Αφγανιστάν, όπως στη Γιουγκοσλαβία, δε λένε να δεχτούν ότι το δικό τους πρόβλημα θα το λύσουν άλλοι, απ' έξω, με βόμβες.
Πράγματα ακατανόητα για τύπους σαν τον Πρετεντέρη στα ΝΕΑ, που έσπευσε για μια ακόμα φορά χτες να φανεί «επιμελέστερος» κουνώντας το δάχτυλο σ' όσους καθυστέρησαν να μακελέψουν το λαό της Λιβύης για να τον ...σώσουν.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΕΝΟΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ»! - Τοποθέτηση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων για τις εξελίξεις στη Λιβύη



Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίσαμε από την πρώτη στιγμή τις μαζικές κινητοποιήσεις των πολιτών των αραβικών χωρών και την αντιπαράθεσή τους με τα πολύχρονα δεσποτικά καθεστώτα. Η ανατροπή των ολιγαρχικών απολυταρχικών καθεστώτων φαίνεται να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πολιτικοκοινωνική χειραφέτηση των λαών στις χώρες αυτές.
Έχουμε καταδικάσει από την αρχή την εγκληματική συμπεριφορά του καθεστώτος Καντάφι ενάντια στους εξεγερμένους πολίτες της Λιβύης, δηλώνοντας τη στήριξή μας στη δημοκρατική αντιπολίτευση.
Θεωρήσαμε, επίσης, σημαντική υπόθεση τη νίκη των πολιτών στη χώρα αυτή, γιατί το αιματηρό σταμάτημα της εξέγερσης δε θα είχε μόνο σημαντικό κόστος για το λιβυκό λαό αλλά θα ανέκοπτε και το δημοκρατικό ρεύμα στις άλλες αραβικές χώρες.

Βαλλιστικός τρόμος Λιβυκών SCUD-C επάνω από την Κρήτη!


Πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη στο οπλοστάσιο της Λιβύης βαλλιστικών βλημάτων SCUD-C με 500 χλμ. εμβέλεια και οι χθεσινές απειλές του Μ.Καντάφι ότι πλέον ολόκληρη η Μεσόγειος είναι μία εμπόλεμο ζώνη, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την ελληνική αεράμυνα, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης, που βρίσκεται εντός της ακτίνα δράσης των SCUD-C με την Σούδα να αποτελεί στόχο πρώτης κατηγορίας για τα λιβυκά βαλλιστικά βλήματα. Με τα βλήματα αυτά είχε βομβαρδίσει το 1991 ο Σαντάμ Χουσεϊν το Ισραήλ.
Είναι βέβαιη η ύπαρξη δεκάδων βλημάτων SCUD-B, με εμβέλεια 300 χλμ. αλλά υπάρχει ανησυχία ότι έχει σε ενεργό υπηρεσία και την έκδοση "-C" και δεν παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2004 όλες τις συλλογές μετασκευής που είχε προμηθευτεί στις ΗΠΑ, μετά από σχετική συμφωνία.