Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Προκαλεί κάθε άνεργο αλλά και εργάτη η «Δημοκρατική Συμμαχία».


Προκαλεί κάθε άνεργο αλλά και εργάτη η «Δημοκρατική Συμμαχία»: 


Προχτές κι ενώ ανακοινώθηκε ότι η επίσημη ανεργία ξεπερνά το ένα εκατομμύριο βγήκε να ...«εξηγήσει» (μέσω δήλωσης του βουλευτή Γ. Κοντογιάννη) πως αυτό οφείλεται στην «αναβλητικότητα» και τις «ανεπάρκειες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ». Αλήθεια, πού την είδε την «αναβλητικότητα» και την «ανεπάρκεια»; Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει το κυβερνητικό έργο είναι η αποφασιστικότητα με την οποία - ειδικά τους τελευταίους μήνες - νομοθετεί, διαπραγματεύεται, εξειδικεύει, επιβάλλει με κάθε τρόπο ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

KOE:Ο λαός δεν αναγνωρίζει τη ληστεία ούτε της Δανειακής Σύμβασης, ούτε του PSI.


Ανακοίνωση της ΚΟΕ - 9/3/2012

Το PSI, του οποίου η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε, αποτελεί ένα βαρύ έγκλημα σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Πρωτεργάτες η Τρόικα και το ντόπιο Μνημονιακό Μέτωπο. Είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό όλοι τους: Η πρωταγωνιστική ομάδα Παπαδήμου, Βενιζέλου, Παπανδρέου, Σαμαρά, όσοι τους στήριξαν (Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη κ.λπ.), ο Πρόεδρος της υποτέλειας Κ. Παπούλιας, ο μεγαλοαστισμός με τα ΜΜΕ του, καθώς και ο εσμός των βουλευτών που νομιμοποιούν με το «ΝΑΙ» τους τα τροϊκανά σχέδια.
Όλοι αυτοί σήμερα προσπαθούν να κάνουν τη νύχτα μέρα, μιλώντας για μείωση του χρέους κατά 100 δισ. Είναι κοινοί ψεύτες:

«... πατάτες, σάπιες πατάτες... »


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Είδαμε τι σημασία έχει ο πλούτος των ανθρώπινων αναγκών, στην προϋπόθεση του σοσιαλισμού, και συνακόλουθα τι σημασία έχει ένας νέος τρόπος παραγωγής και ένα αντικείμενο παραγωγής. Μια καινούργια επιβεβαίωση των ανθρώπινων δυνάμεων και ένας καινούργιος εμπλουτισμός της ανθρώπινης φύσης. Κάτω από το σύστημα της ατομικής ιδιοκτησίας η σημασία τους αντιστρέφεται. Κάθε άτομο μηχανεύεται τη δημιουργία μιας νέας ανάγκης για τον άλλο, με σκοπό να τον υποχρεώσει να κάνει μια νέα θυσία, τοποθετώντας τον σε μια νέα εξάρτηση και δελεάζοντάς τον σ' ένα νέο είδος απόλαυσης και κατ' ακολουθία παρασέρνοντάς τον στην οικονομική καταστροφή

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο (Γ. Σκάλκο και Τ. Σαράντη) .


  • Είναι μία αναδιάρθρωση η οποία γίνεται με ένα ιδιαίτερα υψηλό κοινωνικό   επιτόκιο, διότι συνοδεύεται από ένα πακέτο σκληρής λιτότητας και ταυτόχρονα διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Όσο εμείς προτείναμε εδώ και 2 χρόνια εναλλακτικές προσεγγίσεις ισχυρής διαπραγμάτευσης μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την έξοδο από την κρίση, μας απαντούσαν διαρκώς -και όχι μόνο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αλλά πολλές φορές και συνάδελφοί σας οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί – ότι οι λύσεις που προτείνουμε οδηγούν στη χρεοκοπία και στο πιστωτικό γεγονός.  Χθες το βράδυ είχαμε πιστωτικό γεγονός και δεν άνοιξε μύτη.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

 
Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με  την πιο αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, που έφερε το ΔΝΤ  και  ταυτίστηκε με τα συμφέροντα της διεθνούς τραπεζοκρατίας, με τη σημερινή του ομιλία απέδειξε πως ή  έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή  θεωρεί τους πολίτες αυτής της χώρας  κρετίνους.

Ρωσία: Συνελήφθη ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου Sergei Stanislavovich Udaltsov.


Ρωσία: Συνελήφθη ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου


Ο ηγέτης του κινήματος της ρωσικής αντιπολίτευσης Μέτωπο της Αριστεράς Σεργκέι Ουνταλτσόφ και περίπου δέκα υποστηρικτές του συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Μόσχα, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Γιαούρτωσαν τον Βενιζέλο !


Ένα ατυχές περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, καθώς κάποιος ηλικιωμένος κύριος πέταξε ένα γιαούρτι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ίδιος αντέδρασε ψύχραιμα και έφυγε από την αίθουσα των ομιλιών για να πάει στο γραφείο του και να αλλάξει.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.


Αύριο Κυριακή 11/3:

-- Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πρέβεζα στην αίθουσα «ΟΑΣΗ» και ώρα 5.30 μ.μ. θα μιλήσει η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς-Κορυδαλλού-Ρέντη του ΚΚΕ διοργανώνει στις 11 π.μ., συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα: «Μιλώντας στα παιδιά μας για την οικονομική κρίση». Θα μιλήσει ο Κ. Ιωαννίδης, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ, του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πλειάδες» (Λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών, Κορυδαλλός). Στο χώρο θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Η Χρυσή Αυγή, οι εργάτες και η ιστορία - Από την Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Tης Χριστίνας Ζιάκα



Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση από τις δημοσκοπικές της επιδόσεις και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (Χ.Α.) εντείνει την επιχείρηση ρετούς της εικόνας της. Έτσι με αφορμή τα δημοσιεύματα για την επίσκεψη στην Ελλ. Χαλυβουργία, άστραψε και βρόντησε πως η ...φιλ-εργατικότητα της είναι αδιαμφισβήτητη. Και με το θράσος 100 καρδιναλίων δηλώνει πώς όσοι πιστεύουν πως

«οι εργάτες ανήκουν ”κατ’ αποκοπή” στην αριστερά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος... εμείς οι Εθνικιστές δεν χαρίζουμε τους εργάτες στο μαρξιστικό διεθνισμό, γιατί πιστεύουμε ότι οι εργάτες όχι μόνον έχουν Πατρίδα, αλλά αποτελούν την σπονδυλική στήλη του Έθνους μαζί με όλους τους Έλληνες χωρίς ταξικές διαφορές! Για εμάς δεν υπάρχουν τάξεις, υπάρχει πάνω απ’ όλα το Έθνος».(1)

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του Κ.Κ.Ε Αλέκας Παπαρήγα στην Αλεξανδρούπολη.


Σάββατο 10 Μάρτη - Η Αλέκα Παπαρήγα στην Αλεξανδρούπολη.



«Σήμερα κάθε περιοχή της Ελλάδας, όπως και η Θράκη, έχει συσσωρευμένα όλα τα προβλήματα και τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των εργοστασίων που κλείνουν και της ανεργίας και τα προβλήματα αυτών που έχουν μικρά μαγαζιά και προσπαθούν να διατηρήσουν κάτι από τα εισοδήματά τους και τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς.
Όποια ιδιαιτερότητα και αν υπάρχει σε κάθε νομό, εξαρτιέται από τη γενικότερη πολιτική.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Νέα έκρηξη της ανεργίας , 21% επίσημα η ανεργία!


Εξοργιστικά και λυπηρά, αλλά δυστυχώς αναμενόμενα, είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η νέα έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ με τους δείκτες ανεργίας και απασχόλησης για τον Δεκέμβρη του 2011.

Η ανεργία εκτινάσσεται στο 21%, αυξημένη κατά 40,9%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. Και επειδή η ανεργία δεν είναι δείκτες, αυτό μεταφράζεται σε 300.000 εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και εξωθήθηκαν στη φτώχεια. Δυστυχώς, σε κανένα δεν προκαλούν πλέον έκπληξη αυτά τα στοιχεία. Όλοι γνωρίζουν ότι οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όλοι το βλέπουν καθημερινά.

Η Λιάνα Κανέλλη «τα χώνει» για το κίνημα της πατάτας!-Video

Στο δελτίο του extra3 βρέθηκε η κα. Κανέλλη και εξέφρασε τη γνώμη της για το επονομαζόμενο «κίνημα της πατάτας»!

«Δε με πείθετε ότι οι άνεργοι της Κηφισιάς θα αγοράσουν πατάτα» δήλωσε η Λιάνα…
Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι το ΚΚΕ αντιδρά στη νέα τάση η κα Κανέλλη απάντησε ότι «Το ΚΚΕ δεν αντέδρασε, διευκρίνισε».
Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς η σκέψη της κάθε άλλο παρά παράλογη είναι…
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοούμε…

Για την πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ), άρθρο στη σημερινή Προλεταριακή Σημαία

Να προωθήσουμε, να στηρίξουμε τη μετωπική αριστερή συνεργασία στο κίνημα και στους αγώνες!

Όλοι θα συμφωνούσαμε ότι ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια ήταν γεμάτα από ταξικές αναμετρήσεις και συγκρούσεις, σαν έκφραση της άγριας καπιταλιστικής επίθεσης που δέχονται όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Το γεγονός ότι όλες αυτές οι μικρές και μεγάλες μάχες που έδωσε μέχρι τώρα ο λαός δεν ήταν νικηφόρες δεν αναιρεί το ότι η εργατική τάξη, η νεολαία, οι αγρότες, τα φτωχά στρώματα της πόλης θέλουν να αντισταθούν, θέλουν να ανατρέψουν την επίθεση για να ανοίξει ο δρόμος σε μια ελπιδοφόρα προοπτική για την κοινωνία.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχοντας με όλες του τις δυνάμεις σε όλους αυτούς τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, με βάση τη γενικότερη αντίληψή του και τη φυσιογνωμία του, έβγαλε και βγάζει συμπεράσματα για τους ουσιαστικούς λόγους και αιτίες που το κίνημα του λαού δεν κατορθώνει να πετύχει νίκες και να ανατρέψει έστω σε πλευρές της, την άγρια επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, και στη βάση αυτών των συμπερασμάτων, κινήθηκε και κινείται μέσα στο κίνημα και στην ταξική πάλη με μια λογική και πρακτική που έχει δύο πλευρές.

Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ:Χρέος στα ... 400 δισ.!


Το παιχνίδι το 'χαν στημένο από αρχή. 



Φοβερό κόλπο το «κούρεμα», με ανυπολόγιστες συνέπειες για εκατομμύρια εργαζόμενους. Επικαλέστηκαν το υπέρογκο κρατικό χρέος, τα δανεικά, δηλαδή, που πήραν οι κυβερνήσεις για να «μπουκώσουν» τους διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες και εξαπέλυσαν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο ενάντια στο λαό. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν ήταν οι ανοδικές τάσεις του χρέους, αλλά η οικονομική κρίση που ξέσπασε, όταν τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους δεν τους έδιναν τα αναμενόμενα κέρδη.

Χαράτσια στο λαό, δώρα στις τράπεζες...


ΟΟΟΟΧΙ! Ο Ε. Βενιζέλος και η κυβέρνησή του δε χάρισε ακόμη 30 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. 



Απλά προστατεύει τις καταθέσεις των εργαζομένων, την ανάπτυξη της οικονομίας και τις θέσεις εργασίας. Για να ζούμε καλύτερα βρε παιδί μου...
Υποθέτουμε ότι για τον ίδιο λόγο -για την προστασία των χρημάτων του εργαζόμενου- μας έχει βάλει καμιά 50αριά χαράτσια. Για τον ίδιο λόγο μείωσε μισθούς και επιδόματα ανεργίας.

Αλέκα Παπαρήγα :Απόστρατοι αξιωματικοί ετοιμάζουν «γεγονότα» την 25η Μαρτίου !


Η ΓΓ του ΚΚΕ προειδοποίησε ότι «οι απόστρατοι αξιωματικοί ετοιμάζουν «γεγονότα» την ημέρα της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα».



Συγκεκριμένα μιλώντας για την αντίδραση που πρέπει να έχει ο λαός απέναντι στα μέτρα ανέφερε: «Όχι στράκα στρούκες, όχι αυτά που ετοιμάζονται στις 25 Μαρτίου όπου έχουν βγει οι απόστρατοι και καλούν βατραχάνθρωπους, ΟΥΚάδες, διάφορα σώματα, να κάνουν γεγονότα στην Αθήνα. Αυτό θα είναι μια προβοκάτσια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας.


Πανεργατική και λαϊκή δράση και οργάνωση τώρα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Καμία μείωση, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους και όχι μόνο στο 1/3 των ανέργων που δίνεται σήμερα. Πλήρη διαγραφή των δανείων για την πρώτη κατοικία, κούρεμα 50% των άλλων χρεών και πάγωμα για όλο το διάστημα της ανεργίας. Παροχή τροφίμων με κρατική ευθύνη.

ΝΑΡ: Μαζική και ενδιαφέρουσα η συζήτηση για την εργατική τάξη στην Αθήνα.


Μαζική και ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποίησε το ΝΑΡ στα πλαίσια του Πανελλαδικού Σώματος για το επαναστατικό υποκείμενο την Τετάρτη 7 Μάρτη στην ΑΣΟΕΕ, Αθήνα. 


Θέμα της συζήτησης, η σύγχρονη εργατική τάξη, οι εξελίξεις και προοπτικές της.
Εκ μέρους της Π.Ε. του ΝΑΡ, την συζήτηση άνοιξε ο σ. Βασίλης Μηνακάκης, παρουσιάζοντας τις βασικές ιδέες του κειμένου εργασίας για το πανελλαδικό σώμα σχετικά με την εργατική τάξη.